Oksijen

Oksijen

Son dakika oksijen haberleri ile ilgili DHA'ya eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan oksijen gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan oksijen haber sayfamızda...

Oksijen

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 1.969 oksijen haberi bulunmuştur.
Medipol Acıbadem’de Kozmetik Dermatoloji ve Sağlıklı Yaşam Merkezi hizmete açıldı
Medipol Acıbadem’de Kozmetik Dermatoloji ve Sağlıklı Yaşam Merkezi hizmete açıldıMedipol Sağlık Grubu, estetik ve sağlık kavramlarını birleştiren Medipol Acıbadem Kozmetik Dermatoloji ve Sağlıklı Yaşam Merkezi’ni hizmete açtı. Merkez, son teknolojiye sahip cihazlar ve deneyimli uzman kadrosu ile cilt sağlığı ve estetik çözümleri konusunda yeni bir dönem başlatmayı hedefliyor. Yenilikçi yaklaşımlarla kişisel bakıma özel çözümler getirerek, estetik ve sağlık alanındaki en son yenilikleri bir arada sunacak.
21.12.2024Sağlık-Yaşam
Manisa'da evde yangın: 2 ölü
Manisa'da evde yangın: 2 ölüManisa'da akciğer rahatsızlığı olan Ayşe Zeybek (89) ile eşi Kamil Zeybek (91), müstakil evlerinde çıkan yangında hayatını kaybetti.
20.12.2024Gündem
Oksijen yerine azot gazı verilen Ege, hayatını kaybetti
Oksijen yerine azot gazı verilen Ege, hayatını kaybettiİzmir'de 6 yıl önce göz ameliyatı için götürüldüğü Torbalı Devlet Hastanesi'nde anestezi sırasında oksijen yerine azot gazına maruz kalıp, yüzde 100 engelli raporu verilen Ege Avcı (10), yaşamını yitirdi. Anne İpek Yeşilçam Avcı, evlatlarının ölümüyle bir kez daha yıkıldıklarını ifade etti.
17.12.2024Gündem
Bakan Kurum: İzmir Körfezi'ni iş bilmezlerin eline terk etmeyeceğiz
Bakan Kurum: İzmir Körfezi'ni iş bilmezlerin eline terk etmeyeceğizTBMM Genel Kurulu'nda Bakanlığının 2025 yılı bütçe sunumunu gerçekleştiren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, yapay zeka ile tasarlanmış İzmir Körfez'inin 10 yıl sonraki halini resmeden bir görseli milletvekillerine göstererek, "Güzel İzmir'imiz merak etmesin, biz dün Haliç’i bu iş bilmezlerin eline nasıl terk etmediysek, bugün de İzmir Körfezi'ni terk etmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.
12.12.2024Politika
110 yıl önce batırılan Mesudiye Zırhlısı mürettebatının mektubu ortaya çıktı
110 yıl önce batırılan Mesudiye Zırhlısı mürettebatının mektubu ortaya çıktıÇanakkale Savaşı'nda sabit batarya gibi kullanılıp, İngiliz B-11 denizaltısı tarafından batırılan Mesudiye Zırhlısı'nda çarkçı yüzbaşı olarak görev yapan İbrahim Şevki Efendi'nin 1944 yılında yazdığı mektup ortaya çıktı. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Atatürk ve Çanakkale Savaşlarını Araştırma Merkezi (AÇASAM) Müdür Yardımcısı Dr. İsmail Sabah, mektupta Mesudiye Zırhlısı'nın batırılmasından, gemide mahsur kalanları kurtarma çalışmalarına kadar olan kritik saatlerin detaylarıyla anlatıldığını söyledi.
12.12.2024Video
‘Tedavi edilmeyen uyku apnesi, kalp rahatsızlığına neden olabilir’
‘Tedavi edilmeyen uyku apnesi, kalp rahatsızlığına neden olabilir’Medicana Sağlık Grubu Nöroloji Bölümü’nden Doç. Dr. Figen Özdoğan Yavlal, uyku apnesi hakkında bilgi vererek, uyarılarda bulundu. Uyku apnesi sendromunun, uyku sırasında solunumun defalarca durması ya da yüzeysel hale gelmesi ile karakterize bir uyku bozukluğu olduğunu söyleyerek, “Bu durum, uykuda tekrarlayan solunum durmaları nedeniyle vücuda yeterli oksijen gitmemesine ve uyku kalitesinin ciddi şekilde bozulmasına yol açmaktadır. Tedavi edilmeyen uyku apnesi, kalp hastalıklarıyla birlikte birçok farklı hastalığa da neden olabilmektedir. Santral uyku apnesi genellikle kalp veya sinir sistemi sorunlarıyla ilişkilidir. Her iki durumda da solunum durması ve oksijen düşmesi tüm organlar için hayati risk oluşturur” dedi.
11.12.2024Sağlık-Yaşam
'Kış aylarında çocuklarda bronşit vakalarına dikkat'
'Kış aylarında çocuklarda bronşit vakalarına dikkat'Çocuklarda bronşitin genellikle kısa süreli (akut) ortaya çıktığını ve sıklıkla viral enfeksiyonlara bağlı olduğunu belirten Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Pınar Karadeniz, “Bronşit genellikle sonbahar ve kış aylarında daha sık görülür. Bunun birkaç nedeni vardır. Soğuk havalar, virüslerin daha kolay yayılmasını sağlar. Kapalı ve kalabalık ortamlar enfeksiyon riskini artırır” dedi.
Beyoğlu’nda devrilen sobadan yangın çıktı; 3 çocuk dumandan etkilendi
Beyoğlu’nda devrilen sobadan yangın çıktı; 3 çocuk dumandan etkilendiBeyoğlu’nda 5 katlı binanın 3. katındaki dairede yangın çıktı. Yangının devrilen sobadan çıktığı öğrenildi. Dumanların yükseldiği dairedeki yangına itfaiye ekipleri müdahale etti. Yangında 3 çocuk dumandan etkilendi; çocukların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.
8.12.2024Gündem
‘Güçlü akciğerler için bu 9 besini tüketin’
‘Güçlü akciğerler için bu 9 besini tüketin’Beslenme ve Diyet Uzmanı Gamze Çakaloğlu, soğuk havaların etkisiyle bulaşıcı hastalıkların ve öksürük şikayetlerinin arttığını söyledi. Akciğerleri temizleyen 9 doğal besini anlatan Uzm. Çakaloğlu, “Yoğun hava kirliliği, iklim değişikliği ve yanlış beslenme tercihleri akciğer sağlığımızı olumsuz etkiliyor. Bir de bunlara tütün kullanımı eklenince pek çok kronik rahatsızlık da tetikleniyor” dedi.
Öğrencisini ‘Heimlich’ manevrasıyla kurtaran öğretmen: Çok ufak ama hayati bir müdahaleydi
Öğrencisini ‘Heimlich’ manevrasıyla kurtaran öğretmen: Çok ufak ama hayati bir müdahaleydiKocaeli'nin Darıca ilçesindeki bir ortaokulda nefes borusuna patlamış mısır kaçan öğrencisini 'Heimlich' manevrasıyla kurtaran Türkçe Öğretmeni Ahmet Karakurt, “Yakın zamanda bakanlığımız tarafından düzenlenen ilk yardım semineri sayesinde öğrencimize gereken müdahalede bulunmaya çalıştım. Yabancı cisim boğazından çıktı. Yaptığımız müdahale çok ufak ama hayati bir müdahaleydi” dedi.
5.12.2024Video
Öğrencisini ‘Heimlich’ manevrasıyla kurtaran öğretmen: Çok ufak ama hayati bir müdahaleydi
Öğrencisini ‘Heimlich’ manevrasıyla kurtaran öğretmen: Çok ufak ama hayati bir müdahaleydiKocaeli'nin Darıca ilçesindeki bir ortaokulda nefes borusuna patlamış mısır kaçan öğrencisini 'Heimlich' manevrasıyla kurtaran Türkçe Öğretmeni Ahmet Karakurt, “Yakın zamanda bakanlığımız tarafından düzenlenen ilk yardım semineri sayesinde öğrencimize gereken müdahalede bulunmaya çalıştım. Yabancı cisim boğazından çıktı. Yaptığımız müdahale çok ufak ama hayati bir müdahaleydi” dedi.
5.12.2024Gündem
Doç. Dr. Karadeniz: Geliştirdiğimiz cihazla kişileri entübe etmeden solutabiliyoruz
Doç. Dr. Karadeniz: Geliştirdiğimiz cihazla kişileri entübe etmeden solutabiliyoruz Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) akademisyenleri, hastaların entübe edilmeden solunum desteği almasını sağlayacak cihaz geliştirdi. Yerli ve milli imkanlarla üretilen cihaz, koronavirüs, ALS ve SMA gibi solunum güçlüğü çeken hastalar için potansiyel tedavi aracı sunuyor. Yapılan deneylerde cihaz, domuzlarda solunum durduktan sonra 1 saat akciğer fonksiyonlarını sürdürdü ve Covid-19 gibi hastalıklarda akciğerde biriken sıvının atılmasına yardımcı oldu. KOÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Emre Karadeniz, “Hayvan deneyleri sonucunda ortaya koyduğumuz şu gerçek var; biz bu cihazla kişileri entübe etmeden, akciğerlere ulaşmak için boyundan akciğere doğru kesi yapmadan artık solutabiliyoruz” dedi.
4.12.2024Video
Doç. Dr. Karadeniz: Geliştirdiğimiz cihazla kişileri entübe etmeden solutabiliyoruz
Doç. Dr. Karadeniz: Geliştirdiğimiz cihazla kişileri entübe etmeden solutabiliyoruzKocaeli Üniversitesi (KOÜ) akademisyenleri, hastaların entübe edilmeden solunum desteği almasını sağlayacak cihaz geliştirdi. Yerli ve milli imkanlarla üretilen cihaz, koronavirüs, ALS ve SMA gibi solunum güçlüğü çeken hastalar için potansiyel tedavi aracı sunuyor. Yapılan deneylerde cihaz, domuzlarda solunum durduktan sonra 1 saat akciğer fonksiyonlarını sürdürdü ve Covid-19 gibi hastalıklarda akciğerde biriken sıvının atılmasına yardımcı oldu. KOÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Emre Karadeniz, “Hayvan deneyleri sonucunda ortaya koyduğumuz şu gerçek var; biz bu cihazla kişileri entübe etmeden, akciğerlere ulaşmak için boyundan akciğere doğru kesi yapmadan artık solutabiliyoruz” dedi.
Ege Denizi'nde su sıcaklığı düştü; egzotik türler uzaklaştı
Ege Denizi'nde su sıcaklığı düştü; egzotik türler uzaklaştıİzmir Katip Çelebi Üniversitesi'nden (İKÇÜ) Dr. Öğretim Üyesi Erhan Irmak, Ege Denizi'nde deniz suyu sıcaklığının 28-29 dereceden 15 dereceye kadar gerilemesiyle görülen 'balon balığının iki türü, domuz balığı, aslan balığı, sokkan ve yarım gaga' gibi balıklar olmak üzere 7 kadar egzotik türün sayısının azaldığını söyledi. Dr. Irmak, "Balıklar soğukkanlı canlılardır ve bünyesine uygun gelmeyen ortamlardan uzaklaşırlar. Egzotik türler sıcak denizlerden geldikleri için sıcak suları sever. Ege Denizi daha serin olduğu için egzotik türler pek girmiyor" dedi.
4.12.2024Video
Kaya bebeğin babası: Morga gittiğimde bebeğin cenazesini bisküvi kutusunda verdiler
Kaya bebeğin babası: Morga gittiğimde bebeğin cenazesini bisküvi kutusunda verdilerİstanbul’da yenidoğan bebekleri anlaşmalı özel hastanelerin yenidoğan ünitelerine sevk ederek, haksız kazanç sağlayan ve kusurlu davranışlarda bulunarak ölümlerine neden olan Fırat Sarı ve İlker Gönen'in de aralarında bulunduğu 22'si tutuklu 47 sanığın yargılanmasına devam ediliyor. Davanın 12'inci duruşması müşteki beyanlarının alınmasıyla başladı.
3.12.2024Gündem
‘2 yaş altı bebeklerde akut bronşiolit gözlemliyoruz’
‘2 yaş altı bebeklerde akut bronşiolit gözlemliyoruz’Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Eda Kepenekli, son dönemde kendilerine başvuran 2 yaş altı bebeklerde akut bronşiolit salgını gözlendiğini söyledi. Prof. Dr. Kepenekli, “2 yaş altındaki bebekler ve küçük çocuklar bu hastalıktan en çok etkilenen gruptur. Erken dönemde müdahale edilmediği takdirde bebeklerde vücutta oksijen ve sıvı kaybıyla beraber hayati tehlike oluşabilir” dedi.
29.11.2024Sağlık-Yaşam
Tutuksuz sanık Kanık: Keşke dalga geçmeseydik; iki kişi arasında geçen konuşmalar
Tutuksuz sanık Kanık: Keşke dalga geçmeseydik; iki kişi arasında geçen konuşmalarİstanbul’da yenidoğan bebekleri anlaşmalı özel hastanelerin yenidoğan ünitelerine sevk ederek, haksız kazanç sağlayan ve kusurlu davranışlarda bulunarak ölümlerine neden olan Fırat Sarı ve İlker Gönen'in de aralarında bulunduğu 22'si tutuklu 47 sanığın yargılanmasına devam ediliyor. Duruşmanın 10’uncu günü tutuksuz sanıkların savunmalarının alınmasıyla devam etti.
29.11.2024Gündem
Dünyada ilk kez Türkiye'de geliştirilen yazılımla yapay kalp hastalarına yakın takip
Dünyada ilk kez Türkiye'de geliştirilen yazılımla yapay kalp hastalarına yakın takipYapay zeka ve ileri teknolojiler sayesinde artık kalp damar hastalıklarından ölümleri engellemek mümkün olabiliyor. Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) Başkanı Prof. Dr. Ümit Kervan, 18'incisi Antalya'da gerçekleştirilen Türk Kalp ve Damar Cerrahisi Derneği (TKDCD) Ulusal Kongresi'nde ele alınan en önemli başlıklardan birinin de yapay zeka teknolojileri olduğunu söyledi. Prof. Dr. Kervan, bu sayede açık kalp ameliyatlarından sonra hastaların artık haftalarca yoğun bakımda kalmadan birkaç günde taburcu edilebildiğini vurguladı. Dünyada ilk kez Ankara Şehir Hastanesi'nde geliştirilen bir yazılımla, yapay kalp takılan hastaların anlık takip edilebildiğini ve olası komplikasyonların bu teknoloji sayesinde erkenden önlenebildiğini de söyleyen Prof. Dr. Kervan önemli açıklamalarda bulundu.
28.11.2024Sağlık-Yaşam
Solunum cihazını çalıştıramayan hastayı, hastaneye UMKE ulaştırdı
Solunum cihazını çalıştıramayan hastayı, hastaneye UMKE ulaştırdıSamsun’un Ayvacık ilçesinde yaşadığı elektrik kesintisi sonrası solunum cihazını çalıştıramayan Asiye Sançar’ı (82), Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) ambulansla hastaneye götürdü.
26.11.2024Gündem
Prof. Dr. Tecer: Marmara'da müsilajın deniz yüzeyine çıkması muhtemel
Prof. Dr. Tecer: Marmara'da müsilajın deniz yüzeyine çıkması muhtemelTekirdağ Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Çorlu Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Lokman Hakan Tecer, 2021 yılında Marmara Denizi'nde görülen müsilajın, deniz altında varlığını sürdürdüğünü belirterek, "İstanbul'da bile günde 8 milyon ton atık su, bir kısmı arıtılmış, bir kısmı birinci arıtılmadan sonra denize bırakılıyor ki; bu müsilajı oluşturan sebeplerden en önemlisidir. Dolayısıyla denizin altında müsilajın, denizin yüzeyine çıkması her an muhtemel bir şey ama denizin altında olması da içimizi rahatlatan bir durum değil" dedi.
26.11.2024Video
Prof. Dr. Tecer: Marmara'da müsilajın deniz yüzeyine çıkması muhtemel
Prof. Dr. Tecer: Marmara'da müsilajın deniz yüzeyine çıkması muhtemelTekirdağ Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Çorlu Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Lokman Hakan Tecer, 2021 yılında Marmara Denizi'nde görülen müsilajın, deniz altında varlığını sürdürdüğünü belirterek, "İstanbul'da bile günde 8 milyon ton atık su, bir kısmı arıtılmış, bir kısmı birinci arıtılmadan sonra denize bırakılıyor ki; bu müsilajı oluşturan sebeplerden en önemlisidir. Dolayısıyla denizin altında müsilajın, denizin yüzeyine çıkması her an muhtemel bir şey ama denizin altında olması da içimizi rahatlatan bir durum değil" dedi.
26.11.2024Gündem
Prof. Dr. Bayram Öztürk: İstanbul Boğazı'nda müsilaj akıntı rejimi dışındaki alanlarda görülüyor
Prof. Dr. Bayram Öztürk: İstanbul Boğazı'nda müsilaj akıntı rejimi dışındaki alanlarda görülüyorBiyolojik çeşitlilik başta olmak üzere denizlerde çeşitli araştırmalar yapan Türk Deniz Araştırmaları Vakfı (TÜDAV) Başkanı Prof.Dr. Bayram Öztürk ve ekibi, özellikle 2021 yılında Marmara Denizi'nde yoğun görülen müsilajın son durumuna ilişkin araştırmasını sürdürüyor. Prof.Dr. Öztürk ve ekibi, vakfa ait 20 metre uzunlukta ve 5 metre genişlikteki araştırma gemisi 'Maru' ile İstanbul Boğazı'nın değişik kesimlerine su altı dronu kullanarak inceleme yaptı. Prof.Dr. Öztürk, "Bugün deniz çayırlarının olduğu bu bölgede müsilaj var mı yok mu ona baktık. Bu bölgede müsilaj yok.Müsilaj Marmara'da daha fazla hem Güney Marmara'da hem kuzey Marmara'da Kuzey Marmara'da İstanbul Boğazı'nın akıntı rejiminin dışındaki alanlarda görülüyor.50 metrenin daha derinliklerinde şimdiye kadar görülmedi." dedi.
24.11.2024Gündem
Denizin akciğerleri ‘deniz çayırları’ yok oluyor
Denizin akciğerleri ‘deniz çayırları’ yok oluyorMersin Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi İşleme Teknolojisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Deniz Ayas, Akdeniz ekosistemi için önemli rol oynayan deniz çayırlarının yok olma eşiğine geldiğini belirterek, “Mersin Körfezi son kaldıkları yer. Yaptığımız çalışmalarda bu türün artık ortadan kalkmaya başladığını tespit ettik. Bu türün korunması için projeler yürütüyoruz” dedi.
23.11.2024Video
Denizin akciğerleri ‘deniz çayırları’ yok oluyor
Denizin akciğerleri ‘deniz çayırları’ yok oluyorMersin Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi İşleme Teknolojisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Deniz Ayas, Akdeniz ekosistemi için önemli rol oynayan deniz çayırlarının yok olma eşiğine geldiğini belirterek, “Mersin Körfezi son kaldıkları yer. Yaptığımız çalışmalarda bu türün artık ortadan kalkmaya başladığını tespit ettik. Bu türün korunması için projeler yürütüyoruz” dedi.
23.11.2024Gündem
Horlama ve uyku apnesine aparey çözümü
Horlama ve uyku apnesine aparey çözümüProtetik Diş Tedavisi Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Pınar Kursoğlu, toplumda çok sık görülen horlama ve uyku apnesi sorunlarının teşhisi ve tedavisinde diş hekimlerinin çok önemli rolü olduğunu belirterek, “Uyguladığımız ağız içi apareyler hava yolunu açmada kullanılıyor. Diğer yöntemlere göre uygulaması daha pratik ve hastanın adaptasyonu da kolay oluyor. Uyku laboratuvarlarında yapılan testler, tedavi sonuçlarının çok başarılı olduğunu gösteriyor. Ağır apnesi olan hastalarımız bile hafif duruma geliyor, hatta hiç horlamıyor” dedi.
22.11.2024Video

Benzer Haber Etiketleri

Kocaelitedaviyangınuyku apnesibronşit

Oksijen ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.