Avrupa yılan balıklarının neslinin korunması için çalışma başlatıldıBirleşmiş Milletler (BM) Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) Akdeniz Genel Balıkçılık Komisyonu (GFCM) tarafından nesli tükenme tehlikesi altına olan Avrupa yılan balığının (Anguilla anguilla) korunması için hazırlanan proje tamamlandı. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nden (ÇOMÜ) Prof. Dr. Şükran Yalçın Özdilek, çalışmanın 9 ülkeyi bir araya getirdiğini belirtip, "Bu türün özellikle Omega-3 yağ asitleri bakımından eti çok zengin. Avrupa'da çok sevilerek tüketiliyor. Bu balıkları korumamız gerekiyor. Çünkü nesilleri son 45 yılda ciddi anlamda düşmüş durumda" dedi.
Avrupa yılan balıklarının neslinin korunması için çalışma başlatıldıBirleşmiş Milletler (BM) Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) Akdeniz Genel Balıkçılık Komisyonu (GFCM) tarafından nesli tükenme tehlikesi altına olan Avrupa yılan balığının (Anguilla anguilla) korunması için hazırlanan proje tamamlandı. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nden (ÇOMÜ) Prof. Dr. Şükran Yalçın Özdilek, çalışmanın 9 ülkeyi bir araya getirdiğini belirtip, "Bu türün özellikle Omega-3 yağ asitleri bakımından eti çok zengin. Avrupa'da çok sevilerek tüketiliyor. Bu balıkları korumamız gerekiyor. Çünkü nesilleri son 45 yılda ciddi anlamda düşmüş durumda" dedi.