Son dakika mutfak haberleri ile ilgili DHA'ya eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan mutfak gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan mutfak haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 2.656 mutfak haberi bulunmuştur.
Kağıthane’de kuafördeki yangında tüm vücudu yanan 14 yaşındaki Engin'in tedavisi tamamlandı: Kapı sıkışınca çıkamadım yandımKağıthane'de kuaförün mutfak bölümünde ocağın üstünde unutulan çaydanlığın patlaması sonucu yangın çıktı. Buzdolabına da sıçrayan yangını söndürmek isteyen Engin Buğra İskender (14) ağır yaralandı. Vücudunda üçüncü derece yanık oluşan ve Ocak ayından beri tedavi gördüğü öğrenilen İskender o anları anlattı. İskender, "Siyah bir duman oluyor, tuvalete kaçıyorum. Duman basınca ben çıkmaya çalışırken kapı sıkışıyor. Kapı sıkışınca da biraz yanıyorum. Sonrasında buzdolabı da patlıyor" dedi. Çocuğun tedavisini yapan doktor ise, "Çocuğumuz hızlı bir şekilde iyileşmeye girdi. Tahmin ediyoruz 6 ay sonra çok güzel öncesi sonrası fotoğraflarla artık mutluluğunu paylaşacak "dedi.
Kağıthane’de kuafördeki yangında tüm vücudu yanan 14 yaşındaki Engin'in tedavisi tamamlandı: Kapı sıkışınca çıkamadım yandımKağıthane'de kuaförün mutfak bölümünde ocağın üstünde unutulan çaydanlığın patlaması sonucu yangın çıktı. Buzdolabına da sıçrayan yangını söndürmek isteyen Engin Buğra İskender (14) ağır yaralandı. Vücudunda üçüncü derece yanık oluşan ve Ocak ayından beri tedavi gördüğü öğrenilen İskender o anları anlattı. İskender, "Siyah bir duman oluyor, tuvalete kaçıyorum. Duman basınca ben çıkmaya çalışırken kapı sıkışıyor. Kapı sıkışınca da biraz yanıyorum. Sonrasında buzdolabı da patlıyor" dedi. Çocuğun tedavisini yapan doktor ise, "Çocuğumuz hızlı bir şekilde iyileşmeye girdi. Tahmin ediyoruz 6 ay sonra çok güzel öncesi sonrası fotoğraflarla artık mutluluğunu paylaşacak "dedi.
İş yeri açma yönetmeliği değişti; geciktirilen ruhsatta bakanlık devreye girecekİşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yeni düzenlemeye göre; geciktirilen ruhsatta bakanlık devreye girecek, böyle durumlarda yapılan ruhsat başvuruları sürecinde il müdürlükleri yetkili olacak.
Pelin, evinde pasta yaparak geçimini sağlıyorSamsun'da yaşayan Pelin Kurt (36), halk eğitim merkezinde aldığı eğitim sonrası yaş pasta yaparak geçimini sağlamaya başladı. Hobi olarak başladığı pastacılığın artık mesleği olduğunu söyleyen Kurt, "Hobimi işime çevirebildiğim ve sevdiğim bir işi yapıp, bundan geçimimi sağlayıp, para kazanabildiğim için çok mutluyum" dedi.
Semazen kıyafetinin dikim usulünden rahatsız oldu, kendi terzisini açtıKonya'da Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu üyesi, 26 yıllık semazen Ömer Kılıç, giydiği semazen kıyafetinin uygunsuz yerlerde dikildiğini fark edince, terzilik eğitimi alarak semazen terzisi oldu. Kılıç, “Mevlevi kıyafeti, semazenlerin giymiş olduğu tennure uygunsuz yerde dikilmez. Dikildiği yere ayakkabıyla girilmez. Çünkü terzihane bir mutfak, semazen meydanda her çarkta İsm-i Celal çeker. Meydanın, Allah zikrinin ilk mutfağı terzihanedir. Buna dikkat edilmesi gerektiğini düşünerek terzilik eğitimi aldım. Hem tasarımını hem de dikimini yapıyorum” dedi.
Semazen kıyafetinin dikim usulünden rahatsız oldu, kendi terzisini açtıKonya'da Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu üyesi, 26 yıllık semazen Ömer Kılıç, giydiği semazen kıyafetinin uygunsuz yerlerde dikildiğini fark edince, terzilik eğitimi alarak semazen terzisi oldu. Kılıç, “Mevlevi kıyafeti, semazenlerin giymiş olduğu tennure uygunsuz yerde dikilmez. Dikildiği yere ayakkabıyla girilmez. Çünkü terzihane bir mutfak, semazen meydanda her çarkta İsm-i Celal çeker. Meydanın, Allah zikrinin ilk mutfağı terzihanedir. Buna dikkat edilmesi gerektiğini düşünerek terzilik eğitimi aldım. Hem tasarımını hem de dikimini yapıyorum” dedi.
Grand Kartal Otel yangınında 9 bakanlık personeline yurt dışı çıkış yasağıBolu’da kayak merkezi Kartalkaya’da Grand Kartal Otel’de çıkan yangında 78 kişi yaşamını yitirirken 133 kişi yaralandı. Olayın ardından açılan dava 31 Ekim’de sona ererken sanıklara ceza yağdı. Bolu 1’inci Sulh Ceza Mahkemesi tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığının 9 personeline yurt dışı çıkış yasağı getirildi.
Sultangazi'de iş yeri ve evleri atık su bastıSultangazi Cebeci Mahallesi’nde yaşayanlar, 1,5 yıldır iş yerleri ve evlerini basan atık suyla mücadele ediyor. İSKİ ve belediyeye başvurmalarına rağmen kalıcı çözüm bulunamadığını belirten mahalle halkından Erol Çamsarı, "Her yağmurda aynı korkuyu yaşıyoruz. Uykularımız kaçıyor, iş yerlerimiz su altında kalıyor. Artık dayanacak gücümüz kalmadı" dedi.
'Folkart Mona, İzmir'in en özel projelerinden biri olacak'İzmir'in Karşıyaka ilçesi Mavişehir Mahallesi'nde konumlanan Folkart Mona projesinin inşaatı devam ediyor. Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, "Folkart Mona, İzmir'in en özel projelerinden biri olacak ve şehrin mimari çizgisine yeni bir boyut kazandırıp, bir devrim gerçekleştirecek" dedi.
Eyüpsultan'da zehirlenme şüphesiyle hayatını kaybeden çocukların anne ve babası konuştuEyüpsultan'da zehirlenme şüphesiyle kaldırıldıkları hastanede hayatını kaybeden 4 yaşındaki Alparslan ve 2 yaşındaki Melisa Rabia'nın ölümüne ilişkin soruşturmada, yemeklerden alınan örnekler temiz çıkarken, evin üst katındaki manavın bir bölümünün soğuk hava deposuna çevrildiği, içeriye de işlenmemiş tavukların doldurulduğu belirlendi. Depodan alınan numuneler ise incelemeye gönderildi. Baba Yücel Birkent " Yediklerimiz temiz. Evimizin üst katında manav var. Bu arkadaş dükkanının işletmesinin bir bölümünü tavuk toptancısına çevirmiş. Sanayi tipi soğuk hava deposu, mutfağa da bazı yansıyan bölümlerine denk gelmiş. Benim mutfak tarafından simsiyah sular damlamaya başladı ama herhangi gıda veya üstü kapalı veya açık bir şeye damlamadı. Tavan kısmı ayın 17'sinde yani 1 günde karardı, 23'ünde de çocuklarımı kaybettim. Hastanenin de ihmali var" dedi.
Gault & Millau’dan Terminal Kadıköy’e ‘Özellikli İşletme Ödülü’Terminal Kadıköy, Gault & Millau Türkiye 2026 Gastronomi Rehberi Ödülleri kapsamında ‘Özellikli İşletme Ödülü’ne layık görüldü. Terminal Kadıköy Yönetim Kurulu Başkanı Pelin Akın Özalp, ödül hakkında, “Terminal Kadıköy’ü, zengin mutfak seçkisiyle güçlü bir yemek durağı olmasının yanı sıra, iyi zaman geçirmenin, paylaşmanın ve şehirle bağ kurmanın mümkün olduğu bir buluşma alanı olarak tasarladık. Bu ödül, şehrin ritmine karışan bir gastronomi ve yaşam alanı yaratma vizyonumuzun doğru bir karşılık bulduğunu gösteriyor” ifadelerini kullandı.
78 kişinin öldüğü Grand Kartal Otel yangını faciasında gerekçeli karar açıklandıBolu’da, 78 kişinin hayatını kaybettiği Grand Kartal Otel faciasıyla ilgili görülen davada Bolu 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi sanıklar hakkında verilen cezaların gerekçeli kararını açıkladı. 847 sayfalık gerekçeli kararda sanıklara verilen cezalar belirlenirken otelde yangın alarmı, acil çıkış, duman tahliye, sprinkler ve elektrik tesisatı gibi hayati güvenlik sistemlerindeki ağır eksikliklerin giderilmemesi, bu eksiklikleri ortaya koyan denetimin iptali için belediye sürecine müdahale edilmesi ve iş sağlığı-güvenliği yükümlülüklerinin yerine getirilmemesi gibi unsurların temel alındığı belirtildi.
Araştırma: Gıdaların görsel dokusu sürdürülebilir tüketimi şekillendirebilirYeditepe Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Başkanı Prof. Dr. Sibel Özilgen ve ekibi, yiyeceklerin görsel dokusunun tüketici davranışlarını nasıl etkilediğini araştırdı. Araştırmanın sonucuna göre görsel dokuyu kullanarak hem karbon ayak izi azaltılabilir hem de tüketiciler sürdürülebilir yiyeceklere yönlendirilebilir. Prof. Dr. Sibel Özilgen, “En çarpıcı örneklerden biri, görsel dokusu katmanlı hale getirilen sütlaç. Bu yöntemle sütlacın karbon salınımı tam yüzde 31 azaldı. Üstelik bu sunum, tüketiciler tarafından daha çok tercih edildi” dedi.
İzmir'in eski lezzetleri kayıt altına alınıyorİzmir'in köylerinde yapılan yöresel ve geleneksel yemekleri canlandırmak amacıyla kültürel çalışma yapıldı. Köyün yaşlı kadınlarından derlenen tarifler kayıt altına alınarak gelecek nesillere aktarılmak üzere arşivlenmeye başlandı. Karabağlar Halk Eğitim Merkezi Müdürü Fatma Demirci, "Lezzetlerimiz yok olmaya başlamıştı. Bu sağlıklı tarifler unutulmuştu. Buradaki kursiyerlerimize öğretip aynı zamanda tarifleri arşivleyeceğiz. Bu çalışmalarımızı bakanlığımıza da göndereceğiz" dedi.
Türkiye, kongre ve fuar turizminde küresel marka haline geldiTürkiye, son yıllarda yalnızca bir tatil merkezi olmanın ötesine geçerek, uluslararası kongreler, fuarlar, diplomatik zirveler ve etkinliklerin buluşma noktası haline geldi. 2023-2024 döneminde toplam fuar ve kongre ziyaretçi sayısı 20 milyonun üzerine çıktı.
Mutfak tüpü depolanan evde çıkan yangında patlama anları kameradaOsmaniye’de tek katlı evde çıkan yangında içeride depolanan mutfak tüpleri nedeniyle patlama meydana geldi. İtfaiye ekiplerinin söndürdüğü yangında patlama anları, bir vatandaş tarafından cep telefonu kamerasıyla kayda alındı.
Bakan Ersoy: İstanbul dünyanın bir numaralı gastronomi şehriRestoran değerlendirme sistemi Michelin Rehberi'nin 2026 İstanbul-İzmir-Muğla-Kapadokya seçkisi ödül töreninde konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Asya, Orta Doğu, Akdeniz ve Avrupa mutfaklarının da en iyi örneklerini sunan gastro-şehrimiz İstanbul, yeni dünyanın en iyisi seçildi. Mastercard Ekonomi Enstitüsü tarafından, uluslararası yeme-içme harcamaları analiz edilerek hazırlanan Seyahat Trendleri 2025 Raporu'na göre İstanbul, dünyanın bir numaralı gastronomi şehri. Bu da bize gösteriyor ki Bakanlık olarak köklü Türk mutfağının sunduğu tüm imkânları etkin bir gastrodiplomasi stratejisiyle uluslararası arenada daha görünür kılmak ve daha güçlü temsil etmek için yürüttüğümüz titiz çalışmalar ve iletişim kampanyaları meyvesini veriyor" dedi.
2024'te kültür harcamaları yüzde 83,3 arttıTürkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2024 yılında kültür harcamalarının 2023 yılına göre yüzde 83,3 artarak 408 milyar 339 milyon 432 bin TL olduğunu açıkladı.
Emine Erdoğan: 190 milyon çocuğun açlıktan gözünün karardığı bir dünyada yaşıyoruzCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, "Bizler bugün, her yıl 1,3 milyar ton gıdanın çöpe atıldığı, buna karşın 700 milyondan fazla insanın bir lokma ekmeğe muhtaç olduğu, 190 milyon çocuğun açlıktan gözünün karardığı bir dünyada yaşıyoruz" dedi.
Hepsiburada’da ‘10’uncu Yıl Büyük Final İndirimleri' başladıHepsiburada, ‘10’uncu Yıl Büyük Final İndirimleri’ni başlattı. Teknolojiden modaya, kozmetikten ev yaşamına uzanan milyonlarca üründe fırsatlar sunulan dönemde kullanıcılar; peşin fiyatına 12 taksit imkanı, ‘Daha Ucuzunu Bulursan Farkı İade' ve 81 ilde pazar günü teslimat ile yılın en avantajlı alışveriş deneyimini yaşayacak.
İncili Gastronomi Rehberi 2025-2026 Ödül Töreni yapıldıTürkiye’nin ilk ve tek özgün gastronomi derecelendirme sistemiyle hazırlanan ‘İncili Gastronomi Rehberi’ ödül töreni The Ritz-Carlton, Istanbul’da gerçekleştirildi. Hürriyet Gazetesi, Karaca ve Jumbo iş birliğiyle bir yılı aşkın süre boyunca titizlikle ve şeffaflıkla değerlendirilen restoranlara 4 ve 5 ‘İnci’leri takdim edildi. ‘Asırlık Mekanlar’a plaketleri sunulurken ‘Geleceğin Menüleri Ödülleri’ ve ‘Proje Ekibi Onur Ödülleri’ de sahiplerini buldu.
Mutfak ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.