Son dakika lezzet haberleri ile ilgili DHA'ya eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan lezzet gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan lezzet haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 853 lezzet haberi bulunmuştur.
Trendyol Yemek, yeni yılda binlerce lezzet seçeneğini müşterilerle buluşturacağını duyurduYeni yıla evde girmeyi planlayanlar için yüzlerce restoranın binlerce lezzet seçeneğini müşterilerle buluşturacağını duyuran Trendyol Yemek, yıl sonuna kadar verilecek ilk siparişe özel 100 TL indirim fırsatı ve yıl boyunca verilen siparişlerden oluşan 2024 lezzet özeti sunuyor. Şirket, yeni yıl sofrası hazırlığını kolaylaştırarak Türk mutfağının yanı sıra; Uzak Doğu, Tayland, Meksika gibi tüm dünya mutfaklarının en özel lezzetlerini sofraya taşımayı hedefliyor.
Mardin’de kafeye dönüştürülen tarihi hükümet konağında ziyaretçilerin tercihi, Finlandiya usulü Savur pizzasıMardin’de kafeye dönüştürülen 200 yıllık hükümet konağında pişirilen 8 çeşit pizzadan Finlandiya usulü Savur pizzası, ziyaretçilerin en çok tercih ettiği ürünlerin başında geliyor. Pizza ustası Ferhan Bulakbaşı (31), “Savur gibi bir yerde İtalya pizzasından daha lezzetli olan Finlandiya usulü pizzanın çıkartılmasının şaşkınlığını yaşıyorlar, çok memnun kalıyorlar” dedi.
Komagene Çiğ Köfte ‘İhracat Öncüsü Ödülü’ aldıİstanbul İhracatçı Birliği’nin açıkladığı rapora göre Türkiye’nin yurt dışına ihracat ettiği ürünler sıralamasında çiğ köfte zirvede yer aldı. TİM İstanbul Dış Ticaret Kompleksi’nde gerçekleşen ödül töreninde Çiğ köfte markası Komagene’ye ‘İhracat Öncüsü Ödülü’ verildi.
Emine Erdoğan: Köylerimizi güçlü bir şekilde yaşatmadan şehirlerimizi kalkındıramayızCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, kendi himayesinde hayata geçirilen 'Anadoludakiler' projesine ilişkin, "Köylerimizi güçlü bir şekilde yaşatmadan şehirlerimizi kalkındıramayız. Bu çerçevede 'Anadoludakiler' projemizi, Türkiye'nin milli kalkınma hamlesinin esas bir parçası olarak görüyorum" dedi.
‘Aşırı bitki çayı tüketimi, karaciğer ve böbrek hastalıklarına yol açabilir’Havaların soğumasıyla birlikte bitki çayı tüketiminin arttığına dikkat çeken Uzman Diyetisyen Gözdenur Çavuş Uka, “Sağlıklı görünen tüm beslenme alışkanlıklarında olduğu gibi bitki çayları tüketiminde de bilinçli davranılmalıdır. Özellikle bitki çayları, doğal diye kontrolsüzce tüketilmemelidir. Çünkü fazla tüketilen ve yanlış seçilen bitki çayları karaciğer ve böbrek hastalıklarına yol açabilir, sindirim sistemini rahatsızlıklarını artırabilmektedir” dedi.
Kocaeli’de 141 metre Adana döneri ikram edildiKocaeli’nin İzmit ilçesinde düzenlenen ‘Adana Lezzet Buluşmaları’ başladı. Adana’da faaliyet gösteren firmaların açtığı stantlar alanda yer alırken, etkinlikte Adana ve Kocaeli’nin plakalarının yan yana getirilmesinden oluşan fikirle 141 metre Adana döneri ikram edildi.
‘Türk mutfağının değerli lezzetlerinden döneri, Amerikalılar ile buluşturduk'Türk mutfağının ünlü lezzetlerinden biri olan dönerin, Amerika’da popülerliği arttı. Döneri Amerika’daki tüketicilerle buluşturduklarını belirten Döner Point Kurucusu Faruk Güvenç, “Türk mutfağının en değerli lezzetlerinden biri olan döneri, Amerika’daki tüketicilerle buluşturmak büyük bir heyecan kaynağı oldu. Geleneksel dönerimizi sunarken, aynı zamanda Amerikan damak tadına hitap eden alternatifler de sunmayı hedefledik. Bu yaklaşım hem Türk mutfağını tanıtmak hem de geniş bir müşteri kitlesine ulaşmak adına kirik bir önem taşıyor” dedi.
Ankara'da 106 metre Adana kebabı ikram edildiAnkara'da 'Adana Lezzet Buluşmaları' kapsamında Adana (01) ve Ankara (06) plakalarının yan yana getirilmesinden oluşan fikirle 106 metre Adana kebap ve 106 litre şalgam suyu ikram edildi.
Rize'nin yöresel lezzeti İstanbul’a taşındıRize mutfağının köklü lezzetlerinden kavurmayı bin yıllık pişirme yöntemiyle İstanbul’a taşıyan Taş Kavurma’nın Kurucusu Murat Yığcı, pileki taşında kavurmanın inceliklerini misafirlerine sunuyor.
İncili Gastronomi Rehberi ödülleri sahiplerini bulduBir yılı aşkın süredir titizlik ve şeffaflıkla yürütülen değerlendirmeler sonucunda hazırlanan 'İncili Gastronomi Rehberi', düzenlenen ödül töreniyle gastronomi dünyasını bir araya getirdi. Hürriyet Gazetesi, Karaca ve Jumbo iş birliğiyle İstanbul’da bir otelde gerçekleştirilen törende, 4 ve 5 ‘İnci’ alan restoranlara ödülleri takdim edildi. Rehbere ilk kez eklenen Unilever Food Solutions tarafından belirlenen ‘Geleceğin Menüleri’ Ödülleri ve ‘Proje Ekibi Özel Ödülleri’ de sahiplerini buldu.
İncili Gastronomi Rehberi ödülleri sahiplerini bulduBir yılı aşkın süredir titizlik ve şeffaflıkla yürütülen değerlendirmeler sonucunda hazırlanan 'İncili Gastronomi Rehberi', düzenlenen ödül töreniyle gastronomi dünyasını bir araya getirdi. Hürriyet Gazetesi, Karaca ve Jumbo iş birliğiyle İstanbul’da bir otelde gerçekleştirilen törende, 4 ve 5 ‘İnci’ alan restoranlara ödülleri takdim edildi. Rehbere ilk kez eklenen Unilever Food Solutions tarafından belirlenen ‘Geleceğin Menüleri’ Ödülleri ve ‘Proje Ekibi Özel Ödülleri’ de sahiplerini buldu.
Keçiboynuzundan 36 çeşit yiyecekAntalya Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nün üreticiye destek olmak amacıyla geliştirdiği projede keçiboynuzundan 36 çeşit yiyecek üretildi. Antalya, dünya keçiboynuzu ihtiyacının yüzde 22'sini, Türkiye'nin yüzde 51'ini karşılıyor.
‘Tadına Doyulmaz Sohbetler’ yeni bölümleriyle 9 Kasımda BluTv’deOKAN Bayülgen, İlber Ortaylı ve Sahrap Soysal’ın başrolde yer aldığı 'Tadına Doyulmaz Sohbetler' belgesel serisi, bu kez Sicilya’nın tarihi, kültürel ve gastronomi zenginlikleriyle izleyicinin karşısına çıkıyor. 4 bölümden oluşan yeni sezon serisi 9 Kasım Cumartesi günü BluTV'de izleyici ile buluşacak.
Tarihi Safranbolu Fırını: Dubai çikolatası üretmeye başladıkTarihi Safranbolu Fırını Kurumsal İletişim Direktörü Bahadır Ömür, son dönemde popülaritesi giderek artan Dubai çikolatasına yerli ürünlerle üretmeye başladıklarını söyledi. Ömür, "84 yıldır köklü bir geleneği yürütüyoruz, 7 gün 24 saat taze ve lezzetli ürünlerimizle hizmet veriyoruz. Güncel tatları takip ederken geleneksel tatların da devamlılığı için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Sosyal medyanın yiyecek içecek sektörü üzerindeki etkisinin farkındayız. Son olarak ülkemizde de viral olan ve herkesin yemek için birbiriyle yarıştığı Dubai çikolatasını sunmaya başladık" dedi.
Yüzde 100 et içeren Sivas köftesini yurt dışına da götürüyorlarSivas'ta, kentin adını taşıyan köfte, hiçbir harç ve katkı maddesi içermeyen yüzde 100 et içeriği ile lezzet tutkunlarının ilgisini çekiyor. İlk kez dedeleri tarafından üretilen ve kentte marka haline gelen Sivas köftesinin farkını anlatan işletmeci İshak Kaan Usta (44), "İçeriğinde sadece Sivas'ta özel olarak beslenen hayvanların eti ve ilimize ait mineralli tuz var. Yaz aylarında kentte tüketim, dışarıya gönderilenlerle birlikte günlük 10 tonu buluyor. Özellikle gurbetten gelen Sivaslılar, giderken beraberinde bolca köfte götürüyor" dedi.
Yüzde 100 et içeren Sivas köftesini yurt dışına da götürüyorlarSivas'ta, kentin adını taşıyan köfte, hiçbir harç ve katkı maddesi içermeyen yüzde 100 et içeriği ile lezzet tutkunlarının ilgisini çekiyor. İlk kez dedeleri tarafından üretilen ve kentte marka haline gelen Sivas köftesinin farkını anlatan işletmeci İshak Kaan Usta (44), "İçeriğinde sadece Sivas'ta özel olarak beslenen hayvanların eti ve ilimize ait mineralli tuz var. Yaz aylarında kentte tüketim, dışarıya gönderilenlerle birlikte günlük 10 tonu buluyor. Özellikle gurbetten gelen Sivaslılar, giderken beraberinde bolca köfte götürüyor" dedi.
Antalya Kültür Yolu Festivali başladıKültür ve Turizm Bakanlığı'nın Türkiye Kültür Yolu Festivalleri kapsamında Antalya'da bu yıl 2-10 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek Antalya Kültür Yolu Festivali, Bakan Mehmet Nuri Ersoy'un katılımıyla Antalya Arkeoloji Müzesi'ndeki tanıtım toplantısı ile başladı.
Yemeksepeti, vegan ve vejetaryen mutfaklara olan ilginin yüzde 27 arttığını duyurduYemeksepeti, Dünya Vegan Günü vesilesiyle platformundaki vegan ve vejetaryen mutfaklara olan ilginin yüzde 27 oranında arttığını duyurdu. Sağlıklı beslenme trendinin yükselişiyle vegan restoranların sayısında yüzde 41’lik bir artış olduğunu açıklayan şirket, Türk Mutfağı’nın zeytinyağlılar, çiğ köfte ve kuru fasulye gibi bitki bazlı lezzetlerinin dikkat çektiğini belirtti.
Hatay’ın tarihi ve kültürü Kağıthane’de tanıtıldıKağıthane’de düzenlenen Hatay Tanıtım Günleri ile Hatay’ın zengin kültürü, tarihi ve lezzetleri İstanbullularla buluşturuldu. 24-27 Ekim tarihlerinde gerçekleşen tanıtım günlerinde gösteriler, yöresel lezzetler ve kültürel performanslarla, ziyaretçilere Hatay kültürü tanıtıldı.
Lezita, SIAL Paris’te ürünlerini tanıttıLezita, gıda ve içecek fuarı SIAL Paris’te, piliç eti, dondurulmuş patates, soğan halkası ve hazır yemek gibi ürünlerini, 8 bine yakın gıda firmasına tanıttı.
CarrefourSA, L'Etape Türkiye'de sporculara destek verdiğini duyurduCarrefourSA, bu yıl Türkiye'de ilk kez düzenlenen dünyanın en prestijli bisiklet yarışlarından biri olan L'Etape by Tour de France’ta ‘Yaşam İçin Doğrusu’ vizyonuyla sporculara destek verdiğini duyurdu.
Uluslararası Adana Lezzet Festivali’ne son gününde yoğun ilgiAdana’da bu yıl 8’incisi düzenlenen Uluslararası Adana Lezzet Festivali, son gününde de yoğun ilgi gördü. Festival için Ankara’dan gelen Pınar Özaydın, “Adana’da olduğumuz çevreyi saran mangal dumanından belli. Kebap yedim, şalgam içtim çok güzeldi. Her çeşit lezzet var burada. Bundan sonra da mutlaka geleceğim” dedi.
Uluslararası Adana Lezzet Festivali’ne son gününde yoğun ilgiAdana’da bu yıl 8’incisi düzenlenen Uluslararası Adana Lezzet Festivali, son gününde de yoğun ilgi gördü. Festival için Ankara’dan gelen Pınar Özaydın, “Adana’da olduğumuz çevreyi saran mangal dumanından belli. Kebap yedim, şalgam içtim çok güzeldi. Her çeşit lezzet var burada. Bundan sonra da mutlaka geleceğim” dedi.
8'inci Uluslararası Adana Lezzet Festivali'nde dev mangal ateşiAdana'da bu yıl 8'incisi düzenlenen Uluslararası Adana Lezzet Festivali’nin resmi açılış töreninde dev mangal ateşi, kent protokolü tarafından yakıldı. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar açılıştaki konuşmasında “Adana hakikaten çok özel bir kenttir. Dolayısıyla bunu yukarı taşımak bizim görevlerimizden bir tanesi. Onun için Adana'nın lezzeti başkadır. Kebabı her yerde yersiniz ama Adana'da kebap bir başkadır" dedi.
Lezzet ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.