Kültür balıkçılığı, alabalık, levrek ve çipura ile üretim rekoru kırdıTürkiye'nin 849 bin 808 ton su ürünleri üretiminin yüzde 60'ını oluşturan kültür balıkçılığı, 2022'de 514 bin 805 tonla üretim rekoru kırdı. Yetiştiricilik yoluyla yapılan üretimin 368 bin 742 tonu denizlerde, 146 bin 63 tonu iç sularda gerçekleşti. Yetiştirilen en önemli balık türü iç sularda alabalık, denizlerde ise levrek ve çipura oldu.
Uzmanından Ramazan öncesi mevsimine uygun balık önerileriRamazan ayına günler kala uzmanından hangi balığın nasıl yeneceğine dair açıklamalar geldi. Balığın hem protein içeriği hem de Omega 3 yağı içermesi nedeniyle önemli bir besin kaynağı olduğunu hatırlatan şef Veli Sertkaya, mevsiminde balık tüketimi ve pişirme teknikleri konusunda önerilerde bulundu.