Son dakika kullanım haberleri ile ilgili DHA'ya eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan kullanım gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan kullanım haber sayfamızda...
COP29'da Küresel Sıfır Atık İyi Niyet Beyanı'na yoğun ilgiCumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'nın Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenen Birleşmiş Milletler (BM) İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi 29'uncu Taraflar Konferansı (COP29) kapsamında kurduğu, ‘Sıfır Atık’ temalı Türkiye pavilyonunda Küresel Sıfır Atık İyi Niyet Beyanı'na yoğun ilgi gösterildi.
Bakan Göktaş: Dijital çağ, kuşaklar arası iletişim sorunlarını artırıyorAile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, "Dijitalleşen dünyada, gençlerimizin kendilerine yapay bir hayat inşa ederek, kendi kişiliklerinden tavizler verdiğine, sanal ve sahte kimliklere büründüklerine şahit oluyoruz. Bugün sosyal medyanın etkileri ve dijital riskler, aileler için büyük bir endişe kaynağı haline geldi. Ayrıca gördük ki, dijital çağ, ebeveyn-çocuk ilişkilerini değiştirerek roller arasındaki sınırları belirsizleştiriyor ve kuşaklar arası iletişim sorunlarını artırıyor" dedi.
'Antibiyotik direnci nedeniyle her 45 saniyede bir kişi ölüyor'Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ender Yarsan, şu anda dünyada her 45 saniyede bir insanın antibiyotik dirençli mikroorganizmalardan kaynaklanan enfeksiyonlar nedeniyle hayatını kaybettiğini belirterek, "Eğer önlem alınmazsa 2050 yılında bu rakam her 3 saniyede bir olacak. Bu rakamlar korkutucu ve ürkütücü" dedi.
Katman-1 blokzinciri, FDUSD desteği sunmaya başladıStabilcoin'lerin erişim alanı giderek genişlerken, blokzinciri projeleri de stabilcoin entegrasyonlarına hız verdi. Ölçeklenebilirliği ile öne çıkan Katman-1 blokzinciri, FDUSD desteği sunacağını duyurdu.
DSÖ, Maymun Çiçeği aşısına acil kullanım onayı verdiDünya Sağlık Örgütü (DSÖ) maymun çiçeği hastalığına karşı Japonya'da KM Biologics tarafından geliştirilen 'LC16m8' aşısını acil kullanım için onayladığını duyurdu.
'Türkiye girişimcilikte altın çağını yaşıyor'Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Zekeriya Çoştu, Türkiye'nin girişimcilikte altın çağını yaşadığını belirterek, "Türkiye, girişimcilik ekosisteminin kabuğunu kırmış durumda. Girişimcilik, insan kaynağıyla gerçekleşiyor. Girişimcilik ekosistemimizde hedefimiz, ülkeden 2030 yılına kadar 100 bin girişim ortaya çıkartacağız" dedi.
EPDK'nın elektrikte sübvansiyon kararı Resmi Gazete'deEnerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (EPDK), tüketim grubuna göre, sübvansiyon kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. Karara göre, yıllık 5 bin kilovatsaat tüketimi olan konut ve ticarethane aboneleri artık sübvansiyonlu elektrik hakkından faydalanamayacak.
İş Bankası’ndan Sürdürülebilir Tedarikçi Finansman Sistemiİş Bankası, Sürdürülebilir Tedarikçi Finansmanı Sistemi hizmetinde ilk iş birliğini Beko ile gerçekleştirdi. Yeni sistem, İş Bankası’nın sürdürülebilir finansman sağlamasına, Beko’nun ise düşük karbonlu tedarik zincirine geçiş hedeflerine katkı sağlayacak.
'Ezbere kullanılan antibiyotiğin başarıya ulaşma şansı yok'İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Kliniği Birim Eğitim Sorumlusu Prof. Dr. Tuna Demiral, sadece doktor tavsiyesiyle antibiyotik kullanılması gerektiğini belirterek, "Doğru bir kullanım olmadığında antibiyotik direnci dediğimiz durum ortaya çıkıyor. Bakteriler, doğru kullanmadığımız ve çok fazla antibiyotik kullandığımız zaman kendilerini korumak için direnç geliştiriyorlar. Bu defa tedavisi daha zor enfeksiyonlar ortaya çıkabiliyor. Ezbere kullanılan antibiyotiğin başarıya ulaşma şansı yok" dedi.
111 kişinin öldüğü binanın müteahhidi: 6 şiddetinde deprem öngörülerek yapılan binamız, 7,7 şiddetindeki depreme dayanmadıKahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılarak 111 kişinin hayatını kaybettiği Ebrar Sitesi B bloğun müteahhidi Tevfik Tepebaşı (81), duruşmada suçsuz olduğunu belirtip, beraatini talep ederek, “5.5-6 şiddetinde bir deprem öngörülerek yapılan binamız, 7.7 şiddetindeki depreme dayanmayarak yıkılmıştır. Benim bu binanın yıkılmasından dolayı hiçbir sorumluluğum yoktur” dedi.
DeFacto'dan Bluetooth Isıtıcılı Mont koleksiyonuGlobal moda markası DeFacto, kışa özel Bluetooth Isıtıcılı Mont koleksiyonunu duyurdu. Teknoloji ve modayı buluşturan montlar, müşterilerin beğenisine sunuldu.
Prof. Dr. Yaşar: Klasik su kullanımından vazgeçmemiz gerekiyorTürkiye Bilimler Akademisi'nden (TÜBA) Prof. Dr. Doğan Yaşar, Türkiye'nin iklimsel değişikliklerin etkilerine hazırlıklı olmadığını belirterek, "Artık klasik su kullanımından vazgeçmemiz, yer altı barajları yapmamız, tarımsal sulamada damlamaya geçmemiz, suyumuzu barajlardan kapalı ortama getirmemiz ve büyük metropollerde kanalizasyonla yağmur sularını ayırıp, yağmur sularını yeniden barajlara basacak sistemler geliştirmemiz gerekiyor. Arıtmalardan çıkan suyun tarıma verilmesi lazım" dedi.
Prof. Dr. Yaşar: Klasik su kullanımından vazgeçmemiz gerekiyorTürkiye Bilimler Akademisi'nden (TÜBA) Prof. Dr. Doğan Yaşar, Türkiye'nin iklimsel değişikliklerin etkilerine hazırlıklı olmadığını belirterek, "Artık klasik su kullanımından vazgeçmemiz, yer altı barajları yapmamız, tarımsal sulamada damlamaya geçmemiz, suyumuzu barajlardan kapalı ortama getirmemiz ve büyük metropollerde kanalizasyonla yağmur sularını ayırıp, yağmur sularını yeniden barajlara basacak sistemler geliştirmemiz gerekiyor. Arıtmalardan çıkan suyun tarıma verilmesi lazım" dedi.
Caprice Gold 350 milyon dolara satışa çıkarıldıBayrampaşa'da Fadıl Akgündüz tarafından 2010 yılında devre mülk ve otel projesi olarak yapımına başlanan ancak bir türlü tamamlanamayan Caprice Gold İflas masası tarafından satışa çıkarıldı. 30 dönüm arazi üzerindeki, 150 bin metrekare kapalı alana sahip, 27 katlı bina için 350 milyon dolar isteniyor. Caprice Gold Mağdurları Derneği Başkanı Talip Metehanoğlu, "Hastane olarak düşünüldü, gelip bakıldı olabilecek konumda. Yurt olarak düşünüldü, gelip bakıldı olabilecek konumda. Herşeye uygun burası. 350 milyon dolar istiyoruz." dedi.
Patara'yı yapılaşmaya açacak imar planı iptal olduPatara Antik Kenti'nin nekropol ve deniz kaplumbağası yuvalama alanlarını içerdiği belirtilen, üzerinde 800'ü aşkın kaçak villa ve yazlık bulunan alanda yapılaşmayı yasallaştıracağı ve yeni yapılara yol açacağı belirtilen 1/25 binlik imar planı, Antalya 4'üncü İdare Mahkemesi tarafından iptal edildi. Kaş Çevre ve Kültür Derneği Başkanı Ahmet Akoy, "Oradaki yapılaşma hem caretta carettaların yaşam alanlarını olumsuz etkileyecekti hem de Patara'da ikinci konut yapılaşmayı getirecekti. Bu sebeple açtığımız davayı kazandık" dedi.
‘Hasta ve tedavi kıyafetlerinde standartlar değişiyor’SAĞLIK ve bakım ihtiyaçları doğrultusunda kıyafet üreten Cure4U, hasta ve tedavi kıyafetlerinde standartların değiştiğini duyurdu. Şirket, özel olarak ortopedik rahatsızlıklar, ameliyat sonrası iyileşme, uzun tedavi ve bakım süreçlerine yönelik tasarlanan kıyafetlerin hem tedavi süreçlerinde yaşanan zorlukları hafifleteceğini hem de hasta ve hasta yakınlarının hayatını kolaylaştıracağını bildirdi.
Hepsiburada'nın Efsane 11.11’de, ziyaret sayısı yüzde 20 arttıHer sene Efsane 11.11 kapsamında, online alışverişte otomobil, tiny house, arsa gibi farklı seçenekleri de uygun fiyatlarla kullanıcılarıyla buluşturan Hepsiburada, bu sene de Kia Picanto 2024 model aracı piyasa fiyatının altında satışa sundu. 90 adet araba 1 gün bitmeden satıldı. Hepsiburada 11.11 indirimleri ile rekor seviyede trafik ve ziyaretçi sayısına ulaştığını duyurdu. Hepsiburada’yı ziyaret sayısı geçen seneye kıyasla yüzde 20 arttı.
Yaklaşık 75 milyon TL değerindeki Sanal Gerçeklik Küresi, depo olarak kullanılıyorNazım Özgün ERBULAN/İZMİT, (Kocaeli), (DHA)- İZMİT'te 2019'da belediye tarafından açılan, ardından atıl halde kalan Planetaryum Sanal Gerçeklik Küresi, depo olarak kullanılmaya başlandı. Sayıştay Başkanlığı’nın 2023 denetim raporunda, "Maliyet bedeli 2023 yılı itibarıyla güncellendiğinde yaklaşık 75 milyon TL olan Planetaryum Sanal Gerçeklik Küresi'nin kullanım amacı dışında atıl tutulması ve depo olarak işletilmesi kamu kaynaklarının etkili, ekonomik ve verimli olarak kullanılmadığı şeklinde değerlendirilmektedir" denildi.
‘Girişimsel radyoloji hızlı ve etkili tedavi imkanları sağlıyor'Girişimsel radyolojinin sağladığı yeni nesil tedavi yöntemleri hakkında bilgiler paylaşan Medipol Sağlık Grubu’ndan Radyoloji Uzmanı Prof. Dr. Cengiz Erol, bu teknik sayesinde, büyük cerrahi müdahalelere gerek kalmadan hastalıkların tedavisinin mümkün olduğunu belirtti. Özellikle iğne deliğinden yapılan ve damar içinden ya da dışından organa ulaşan mikro yöntemlerle pek çok hastalığın tedavi edilebileceğini ifade eden Prof. Dr. Erol, "Girişimsel radyoloji, günümüzde minimal invaziv tekniklerle birçok hastalığın tedavisinin önünü açıyor. Bu yöntem tanı ve tedavi sürecinde cerrahi operasyonlara alternatif sunuyor. Hastalıklara iğne deliğinden ulaşarak tedavi edebilme özelliği sayesinde, hastalar için hızlı ve etkili tedavi imkanları sağlıyor" dedi.
Kullanım ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.