Dr Ceren Kabukçu ve ekibi, dünyanın en eski pişirilmiş yemek kalıntılarını keşfettiBilimsel çalışmalarına İngiltere merkezli Liverpool Üniversitesi’nde devam eden Türk bilim insanı Dr. Ceren Kabukçu ve ekibi, tarihteki en eski pişirilmiş yemek kalıntılarını keşfetti. Keşif, dünya basınının manşetlerinde yer alırken Dr. Ceren Kabukçu, yaklaşık 70 bin yıllık örneklerin keşif sürecini Demirören Haber Ajansı’na (DHA) anlattı.
Bilim dünyası, endemik tür 'İzmir Soğanı'nı keşfettiEge Üniversitesi'nde görevli öğretim üyesi Dr. Ademi Fahri Pirhan'ın keşfettiği endemik bitki türü 'Allium İzmirense Pirhan', bilim dünyasına tanıtıldı. 'İzmir Soğanı' olarak adlandırılan ve Tire ilçesinde bulunan türün ülke ekonomisine fayda sağlayabileceğini belirten Pirhan, "Soğanlı bitkiler, tarımsal anlamda kullanılırsa ekonomik fayda sağlayabilir. Aynı zamanda bu bitki, içerik itibarıyla tıp ve ilaç sanayinde kullanılabilir" dedi.
Gümüşhane Üniversitesi öğretim üyeleri, yeni 'otbiçen' türü keşfettiGümüşhane Üniversitesi Şiran Mustafa Beyaz Meslek Yüksekokulu öğretim üyesi Doç. Dr. Kemal Kurt, dünyada ilk kez tanımlanan örümceklerle akraba otbiçenlerden yeni bir türü Konya'daki arazi çalışmalarında keşfettiklerini açıkladı. ‘Graecophalangium anatolicum’ ismi verilen yeni türle ilgili olarak Kurt, “Bu cinse ait dünyada ilk kez tanımlanmış farklı bir tür olduğunu, bilim dünyasına tanıtmış olduk” dedi.