Rize'nin yöresel lezzeti İstanbul’a taşındıRize mutfağının köklü lezzetlerinden kavurmayı bin yıllık pişirme yöntemiyle İstanbul’a taşıyan Taş Kavurma’nın Kurucusu Murat Yığcı, pileki taşında kavurmanın inceliklerini misafirlerine sunuyor.
Kızılay, kurbanlardan elde edilecek kavurma konservelerini Gazze’ye gönderecekTürkiye ve 20 ülkedeki ihtiyaç sahipleri için toplam 128 bin hisselik vekaletle kurban kesmeyi hedefleyen Kızılay, Gazze’deki çatışma mağdurlarına yönelik ayrı planlama yaptı. Et ve Süt Kurumu başta olmak üzere Türkiye’nin en büyük tedarikçilerinin iş birliğiyle kesilip konserve yapılacak kurbanlardan elde edilecek kavurma konserveleri ‘iyilik gemileri’ vasıtasıyla Gazze’ye de gönderilecek. Kızılay’ın bir başka önceliği de Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği afetzedeler olacak.
Sancaktepe’de vatandaşlara kurban kavurması ikram edildiSancaktepe Belediyesi Fatih Mahallesi’nde bulunan kurban kesim alanında vatandaşlara kurban kavurma, pilav ve tatlı ikram etti. İlçenin Belediye Başkanı Şeyma Döğücü de kurban kesim alanına gelerek vatandaşlarla bayramlaştı ve kavurma ve pilav ikramında bulundu.
Şef Emre Öztürk: İlk gün kavurma yapmayınLezzetli kavurma yapmanın püf noktalarını anlatan Şef Emre Öztürk, etin lokum gibi yumuşak olması için bir gün önceden zeytinyağıyla marina edilmesini önerdi. Öztürk, hayvanın tranç bölümünden alınan etten yapılan kavurmanın lezzetli olması için soğan katılmasını da tavsiye etti.
Kavurma paketlerinden 11 kilo esrar çıktıAdana'da bir kargo dağıtım merkezine teslim edilen koliden kavurmaya sarılmış 11 kilo 250 gram esrar çıktı. Gözaltına alınan kolinin sahibi Bayram G., "Profesyonel uyuşturucu satıcısıyım. Yakalanmayacağımı düşünüyordum. Uyuşturucular bana ait" dedi.