Ardahan’da kavılca buğdayından yapılan yemekler tanıtıldı
Ardahan’da kavılca buğdayından yapılan yemekler tanıtıldıArdahan'da unutulmaya yüz tutan kavılca buğdayı, son 5 yıldır yeniden ekilmeye başlandı. Kavılcadan yapılan yemeklerin tanıtımı için 'Buğdayın Atası Ardahan Kavılcası' etkinliği gerçekleştirildi.
31.10.2024Video
Ardahan’da kavılca buğdayından yapılan yemekler tanıtıldı
Ardahan’da kavılca buğdayından yapılan yemekler tanıtıldıArdahan'da unutulmaya yüz tutan kavılca buğdayı, son 5 yıldır yeniden ekilmeye başlandı. Kavılcadan yapılan yemeklerin tanıtımı için 'Buğdayın Atası Ardahan Kavılcası' etkinliği gerçekleştirildi.
31.10.2024Foto Galeri
Kavılca buğdayı, 3 bin tonluk üretim kapasitesi ile ulusal pazara açıldı
Kavılca buğdayı, 3 bin tonluk üretim kapasitesi ile ulusal pazara açıldıArdahan ve Kars yöresinde, 13 bin yıllık geçmişe sahip olan ata tohumu kavılca buğdayı, yaklaşık 50 yıllık aranın ardından yeniden üretilmeye başlandı. Tarım Bakanlığı'nın tohum desteğiyle Ardahan’da son 5 yılda üretilen miktar 3 bin tona ulaştı. Coğrafi işareti de alınan kavılcadan elde edilen glütensiz ve şekersiz organik un, ulusal firmaların tercihi arasına girdi.
12.05.2024Video
Kavılca buğdayı, 3 bin tonluk üretim kapasitesi ile ulusal pazara açıldı
Kavılca buğdayı, 3 bin tonluk üretim kapasitesi ile ulusal pazara açıldıArdahan ve Kars yöresinde, 13 bin yıllık geçmişe sahip olan ata tohumu kavılca buğdayı, yaklaşık 50 yıllık aranın ardından yeniden üretilmeye başlandı. Tarım Bakanlığı'nın tohum desteğiyle Ardahan’da son 5 yılda üretilen miktar 3 bin tona ulaştı. Coğrafi işareti de alınan kavılcadan elde edilen glütensiz ve şekersiz organik un, ulusal firmaların tercihi arasına girdi.
12.05.2024Foto Galeri