Son dakika kaspersky haberleri ile ilgili DHA'ya eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan kaspersky gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan kaspersky haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 129 kaspersky haberi bulunmuştur.
Ebeveynlere ‘siber zorbalık’ uyarısı: Online oyunlara dikkatPandemide çocukların online oyunlarda geçirdikleri süredeki artışın, siber zorbalığa maruz kalma oranını da yükselttiğini kaydeden Avukat Murat Aydar, “Çocuklar online oyunlarda hakarete maruz kalıyor. Ancak ebeveynler bunun suç olduğunu bilmiyor. Oysa online oyunlarda küfür veya hakaret etmenin 2 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası bulunuyor. Bugüne kadar 100’ü aşkın oyuncu için suç duyurusunda bulunduk” diyerek ailelerin ve çocukların bilinçli olması gerektiğini söyledi.
Bitexen sermayesini 25 milyon liraya yükselttiBitexen Teknoloji A.Ş., sermayesini 25 milyon liraya yükselttiğini açıkladı. Konuya ilişkin Bitexen Teknoloji A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Cenk Erdem, “Ödenmiş sermayemizi 5 katına çıkardık. Ülkemize ve ülkemizdeki dijital varlık ekonomisine katkı sağlamaya devam edeceğiz. Bu adım bizim için gurur verici ve mutluluk duyuyoruz” dedi.
Rusya merkezli siber güvenlik distribütörü İstanbul’da ofis açtıRusya merkezli siber güvenlik distribütörü Axoft, İstanbul’da ofis açtığını duyurdu. Axoft Stratejik İş Geliştirme Direktörü Evgeny Kurtukov, “3 yıl içinde ülkedeki siber güvenlik pazarının önde gelen aktörlerinden biri olmayı hedefliyoruz” dedi.
Rusya’dan Apple'a 12 milyon dolarlık cezaRusya, ABD merkezli teknoloji şirketi Apple'a 'rekabet kurallarını ihlal etmek ve mobil uygulama pazarını etik dışı davranarak domine etmeye çalışmak' suçlamasıyla 12 milyon dolar ( 906 milyon 299 bin 392 ruble) ceza kesti.
Bitexen’in güvenlik denetimine tam notFinTek sektöründe yer alan Bitexen Teknoloji A.Ş, Dijital Varlık Alım Satım Platformu’yla güvenlik şirketi Kaspersky denetiminden tam not aldığını duyurdu. Şirketin CEO’su Yahya Tuğyan Erdem, “Platformumuzun siber tehdit ve saldırılara karşı direncini test etmek için küresel alanda faaliyet gösteren kurumlarla önemli çalışmalara imza atıyoruz. Son olarak dünyaca ünlü güvenli şirketi Kaspersky’nin Uygulama Güvenliği Değerlendirmesi'ni başarıyla geçtik” dedi.
Dtrack isimli casus, finans kuruluşlarını hedef alıyor!Siber güvenlik uzmanları, Hindistan merkezli finans kurumları ve araştırma merkezlerinde daha önceden bilinmeyen bir casusluk aracı tespit etti. Lazarus grubu tarafından geliştirilen ve Dtrack olarak adlandırılan bu casusluk yazılımı kurbanların sistemlerine dosya indirmek, basılan tuşları kaydetmek ve zararlı uzaktan yönetim araçlarının diğer tipik işlevlerini uygulamak için kullanılıyor.
Dolandırıcılar kimlik avı saldırıları için YouTube ünlülerini taklit ediyorEn çok kullanılan sosyal medya platformlarından biri olan YouTube, dolandırıcıların da hedefinde. Bu kötü niyetli kişiler YouTuber’lara ve abonelerine kimlik avı saldırıları düzenliyor ve durum çoğumuzun düşündüğünden de ciddi bir hal aldı. Kaspserky’e göre, YouTube’a içerik üreten birçok ünlü ismin taklitleri ortada dolaşıyor. Bu sahte hesapları kullanan dolandırıcılar hem kişisel bilgi toplayıp hem de para kazanarak bir taşla iki kuş vurmuş oluyor.
Kripto madenciliği çevreye zehir saçıyorSiber güvenlik uzmanları tarafından, internet üzerinden kripto madenciliğin çevreye etkisi üzerine yapılan araştırmaya göre, kullanıcıların tarayıcısında çalışan ve kripto para üreten madenci uygulamalar 2018 yılında 18,8 gigawatt elektrik harcadı. Bu miktar, bir yıl içinde Polonya kadar elektrik harcandığı anlamına geliyor. İnternet üzerinden kripto madenciliğin çevreye etkisi ise yılda 800 ton CO2 emisyonu oldu.
iPhone'lara yönelik kimlik avı saldırıları 1,6 milyona ulaştıMac bilgisayarları, iOS tabanlı mobil cihazlar ve ilgili web servislerini kullananları dolandırmaya yönelik kimlik avı saldırılarının sayısı 2019’un ilk yarısında 1,6 milyona ulaştı. Bu sayı, 2018’in tamamında gerçekleşen saldırı sayısının yaklaşık %9 üzerinde. Popüler dijital cihazları kullanan kişi sayısının artması, her geçen gün daha fazla siber suçlunun dikkatini çekmeye başladı. Kaspersky’nin “Mac Kullanıcılarına Yönelik Tehditler 2019” raporunda en çok öne çıkan bulgulardan biri bu oldu.
Ders kitabı ve makalelere saklanmış zararlı yazılımlara dikkatKaspersky uzmanları, okullar ve üniversiteler için kullanıma hazır makaleler ve ders kitapları şeklinde gizlenmiş 53.531 adet zararlı veya istenmeyen dosya keşfetti. Bu dosyalar, Ağustos 2018 ile Temmuz 2019 arasında 104.819 kullanıcıya yönelik 356.662 saldırıda kullanıldı. Saldırıların bir önceki yıla göre %21 azaldığı tespit edildi. Bu bilgiler, Kaspersky’nin “Okula Dönüş” raporunda öne çıkan bulgular arasında yer aldı.
Kaspersky: Dolandırıcılar kimlik avı e-postalarını kullanıyorKaspersky araştırmacıları, spam ve kimlik avı e-postaları dağıtımında kurnaz yöntemlerin daha sık kullanılmaya başlandığını tespit etti. Kötü niyetli kişiler web sitelerindeki kayıt, abonelik ve geri bildirim formlarını kullanarak, dünya çapında güvenilir ve saygın kurumlardan gelen onay e-postalarının içine spam içerikler veya kimlik avı bağlantıları ekliyor.
Bankacılık Truva atı saldırısına uğrayan kullanıcı sayısı 400 bini aştıKaspersky araştırmacıları, 2019’un ilk yarısında 430.000 kullanıcının çevrimiçi para hizmetlerine yönelik, para ve kripto para çalma amacı taşıyan zararlı yazılımlarla karşı karşıya kaldığını tespit etti. Bu sayı bir önceki yıl aynı döneme göre %7 daha yüksek. Zararlı yazılımlardan etkilenenlerin üçte biri (%30,9) ise kurumsal kullanıcılar oldu. Hedef alınan kurumsal kullanıcıların oranı 2018’in ilk yarısına göre (%15,3) iki kat arttı.
İnternet sansürüne karşı kullanılan programın içine zararlı yazılım gizledilerKaspersky araştırmacıları, Rusça konuşan kişilerden oluşan Turla tehdit grubunun yeni araçlarla harekete geçtiğini tespit etti. Daha önce kullandıkları ünlü JavaScript KopiLuwak zararlı yazılımını, hedef bilgisayara kötü niyetli programlar kuran Topinambour (yer elması) adlı yeni bir şekilde sunan grup, farklı dillerde iki benzer sürüm çıkardı. Zararlı yazılım, internet sansürüne karşı kullanılan programların kurulum dosyaları üzerinden bulaşıyor. Araştırmacılar, bu yöntemlerin tespiti zorlaştırmak ve belirli kişileri hedef alabilmek için kullanıldığına inanıyor. Topinambour, 2019’un başında devlet kurumlarına yönelik saldırılarda tespit edildi.
Anubis Truva Atı’ndan Türkiye’ye yoğun saldırıKaspersky uzmanları Anubis adlı Truva atının Haziran ayının başından bu yana Türkiye’de yoğun faaliyet gösterdiğini tespit etti. Siber suçlular bu zararlı yazılımı yaymak için ele geçirilen cihazlardaki kişi listelerine SMS gönderiyor. Saldırganlar kullanıcıları önde gelen bir telekomünikasyon ve teknoloji hizmetleri sağlayıcısından ücretsiz internet bağlantısı teklifi gibi görünen SMS’lerle kandırmaya çalışıyor. Gelen SMS’teki bağlantıya tıklandığında Truva atı indiriliyor.
Parola hırsızlarından etkilenen kullanıcıların sayısında patlama yaşanıyorTüketicilerin dijital verilerini toplamak için tasarlanan ve parola hırsızı olarak bilinen zararlı yazılımların sayısı 2019’da önemli oranda arttı. Kaspersky verilerine göre, parola hırsızlarından etkilenen kullanıcı sayısı 2018’in ilk yarısında 600.000’den azken, 2019’da aynı dönemde 940.000’in üzerine çıktı.
Sahte FaceApp uygulaması cihazlara zararlı bulaştırıyor!Siber güvenlik uzmanları, FaceApp’in sertifikalı bir sürümü gibi görünerek kullanıcıları kandıran sahte bir uygulama tespit etti. Bu uygulama kurbanların cihazlarına MobiDash adlı zararlı reklam yazılımını bulaştırıyor. Uygulama resmi olmayan kaynaklardan indirilip kurulduktan sonra sahte bir hata mesajı verip siliniyor. Bunun ardından, uygulamadaki zararlı modül kullanıcının cihazında kalmaya devam ederek reklam göstermeye başlıyor. Kaspersky verilerine göre son iki gün içinde 500 kullanıcı bu sorunla karşılaştı. İlk tespitler 7 Temmuz’da yapıldı. Yaklaşık 800 adet modül sürümü tanımlandı.
FinSpy, gizlice telefonunuza girip her şeyinizi izliyor!Siber güvenlik uzmanları gelişmiş zararlı izleme aracı FinSpy’ın yeni sürümlerini keşfetti. Yeni sürümler iOS ve Android cihazlarında çalışıyor ve şifrelenmiş olanlar da dahil, neredeyse tüm mesajlaşma servislerindeki hareketleri izleyebiliyor. Yeni sürümler ayrıca izlerini eskisinden de iyi gizliyor. Bu araç saldırganlara cihazdaki tüm faaliyetleri izleme ve GPS, konum, mesajlar, resimler ve aramalar gibi hassas verileri çalma olanağı veriyor.
Buluttaki veri sızıntıları kullanıcılardan kaynaklanıyorSiber güvenlik uzmanları tarafından hazırlanan “Bulut güvenliğini anlamak: Uygulama avantajlarından tehditler ve endişelere” başlıklı yeni raporda, açık bulut altyapısında yaşanan vakaların ardında bulut hizmeti sağlayanların yaptıklarından çok müşterilerin olduğu belirtildi. Şirketler, bulut platformlarında saklanan verilerin güvenliğinden bulut hizmet sağlayıcılarının sorumlu olduğunu düşünüyor. Ancak kurumsal veri sızıntılarının yaklaşık %90’ı (KOBİ’lerde %88, kurumsal şirketlerde %91), bulut hizmet sağlayıcının yaşadığı sorunlardan değil müşterilerde çalışanların sosyal mühendislik yöntemleriyle hedef alınmasından kaynaklanıyor.
Kaspersky ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.