Bakan Şimşek: Kalıcı kazanımlara döndürmenin tek yol yapısal reformlar ve dönüşümdür
Bakan Şimşek: Kalıcı kazanımlara döndürmenin tek yol yapısal reformlar ve dönüşümdürHazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “Türkiye'nin geçmişte yaşadığı sıkıntıların temelinde genelde büyük dış açıklar var. Dış açık demek, dış borç demek. Sonra bunları yani döndürülmesinde en ufak bir sorun yaşadığınız zaman bu kura tabii yansıyor. Dolaylı olarak enflasyona yansıyor. Dolayısıyla bizim cari açığı da sürdürülebilir bir düzeye çekmemiz lazım. Yönetilebilir bir düzene çekmemiz lazım. Bütün bu bahsettiğim gelişmelerin geçici olarak sağlamak yetmiyor. Kalıcı kazanımlara döndürmenin tek yolu var. O da yapısal reformlar, dönüşümdür" dedi.
29.09.2024Politika
Aslı Kalaç: Bulunduğumuz yerde kalıcı olmak istiyoruz
Aslı Kalaç: Bulunduğumuz yerde kalıcı olmak istiyoruzA Milli Kadın Voleybol Takımı oyuncularından Aslı Kalaç, "Uzun ve zorlu bir süreçti. Tabii ki sonucunda 3 kupa. 2024 Paris Olimpiyat Oyunları'na bilet aldık. Başkanımızın da dediği gibi sırada ne varsa onu istiyoruz. Bulunduğumuz yerde kalıcı olmak istiyoruz. Olimpiyatlarda da inşallah altın madalya almak istiyoruz" dedi.
11.10.2023Spor
Kalıcı ses kısıklığına ses teli dolgusuyla ameliyatsız çözüm
Kalıcı ses kısıklığına ses teli dolgusuyla ameliyatsız çözümAkciğer kanseri, guatr, şah damarı veya boyun fıtığı ameliyatları, grip, hatta Covid nedeniyle kalıcı ses kısıklığı yaşanabiliyor. Tek taraflı ses teli felci ile seyreden ses kısıklığının tedavisi ise ameliyata uygun olmayan bazı hasta gruplarında sakinleştirici bile verilmeden, muayene eder gibi yapılabilen ses teli dolgusu ile mümkün. Hastalar, ses teli dolgusu ile birkaç dakika içinde seslerine kavuşuyor. Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kulak Burun Boğaz Kliniği'nden Doç. Dr. Necati Enver, son birkaç yıldır en çok Covid sonrası yaşanan ses kayıpları nedeniyle bu işlemi uyguladıklarını kaydetti.
14.08.2023Sağlık-Yaşam
Kalıcı konutların yükseldiği deprem bölgesinde çadırlar boşalıyor
Kalıcı konutların yükseldiği deprem bölgesinde çadırlar boşalıyorKahramanmaraş merkezli depremlerin ardından yaraların sarılması için başlatılan çalışmalar devam ediyor. Kalıcı konutların hızla yükseldiği deprem kentlerinden Gaziantep, Kahramanmaraş, Malatya ve Adıyaman'da ilk etapta depremzedelerin barınması amacıyla kurulan çadırlar da yerini konteynerlere bırakmaya başladı. Binlerce depremzede konteyner evlerine yerleşirken, halen çadırlarda kalanların tamamının da bir ay içinde konteynerlere geçmesi planlanıyor. Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler, 11 ilde büyük yıkıma neden oldu. 50 bini aşkın vatandaşın hayatını kaybettiği 'asrın felaketi' olarak adlandırılan depremlerin ardından halkın barınması için çadır kentler kuruldu. Çadır kentlere yerleşen depremzedelerin, barınmaları için bir yandan da zemin etüt çalışması tamamlanan bölgelerde, TOKİ aracılığı kalıcı konutların temelleri atıldı. Tünel kalıp sistemiyle inşa edilen ve en fazla 5 kat ile yatay mimarinin esas alındığı hızla yükselen kalıcı konutların bir an önce tamamlanması için çalışmalar yoğun şekilde devam ediyor.
14.06.2023Foto Galeri