Son dakika İslam İşbirliği Teşkilatı haberleri ile ilgili DHA'ya eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan İslam İşbirliği Teşkilatı gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan İslam İşbirliği Teşkilatı haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 590 islam isbirligi teskilati haberi bulunmuştur.
Antalya Diplomasi Forumu başladıANTALYA'da 'Ayrışan Dünyada Diplomasiyi Sahiplenmek' temasıyla bu yıl 4'üncüsü düzenlenen 'Antalya Diplomasi Forumu (ADF) 2025', Belek turizm bölgesindeki NEST Kongre Merkezi'nde başladı. Kongrenin resmi açılışını yapacak olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün gece Antalya'ya geldi.
Diplomasinin zirvesi Antalya'da buluşuyorAntalya Diplomasi Forumu (ADF) 2025, bu yıl 11-13 Nisan tarihleri arasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayelerinde ve Dışişleri Bakanlığı’nın ev sahipliğinde 100'den fazla ülkeden lider, bakan ve uluslararası teşkilatların yöneticilerinin katılımıyla dördüncü kez düzenlenecek.
Antalya Diplomasi Forumu'na 4 bini aşkın konuk katılacakCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayesinde ve Dışişleri Bakanlığı'nın ev sahipliğinde, 11-13 Nisan tarihlerinde düzenlenecek 4'üncü Antalya Diplomasi Forumu'na 20'yi aşkın devlet-hükümet başkanı ile 4 bini aşkın konuğun katılması bekleniyor.
Bakan Fidan: Ateşkes görüşmelerini destekliyoruzDışişleri Bakanı Hakan Fidan, "Rusya-Ukrayna Savaşı'nda gelinen noktada, Amerika'nın öncülüğünde devam eden barış ve ateşkes görüşmelerini baştan beri destekliyoruz" dedi.
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın Suudi Arabistan temaslarıDışişleri Bakanı Hakan Fidan, Suudi Arabistan’ın Cidde kentinde düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Olağanüstü Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantısı kapsamında temaslarda bulundu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye'siz bir Avrupa güvenliği düşünülemezCumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Açık söylemek gerekirse Türkiye’siz bir Avrupa güvenliği düşünülemez. Avrupalı dostlarımızın da bu hakikatte artık yüzleşmesini vizyonel bir bakış açısıyla tam üyelik sürecimizi ilerletmesini bekliyoruz" dedi.
Bakan Kacır: TSE, bugüne kadar 572 helal uygunluk belgesi düzenlediSanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "Türk Standartları Enstitüsü (TSE), vatandaşlarımızın helal ürün ve hizmetlere ulaşmasında ön safta yer alıyor. Tüketicilerin, inanç ve değerlerine uygun ürün ve hizmetlere erişimi için Diyanet İşleri Başkanlığı ile koordinasyon içinde hareket eden enstitümüz bugüne kadar 572 helal uygunluk belgesi düzenledi" dedi.
Bakan Fidan: Barış, ekonomik kalkınma ve refahla desteklenmedikçe kalıcı olamazDışişleri Bakanı Hakan Fidan, bugün düzenlenen G20 Dışişleri Bakanları Toplantısı'nın ‘2025’teki G20 Hedefleri: Güney Afrika Cumhuriyeti’nin G20 Dönem Başkanlığının Değerlendirilmesi, Yüksek Düzeyli Çıktılar ve G20’nin Muhasebesi’ konulu oturumuna katıldı. Bakan Fidan hitabında, "Barış, ekonomik kalkınma ve refahla desteklenmedikçe kalıcı olamaz. Suriye'de, Gazze'de ve dünyanın diğer pek çok bölgesinde barış son derece kırılgan durumdadır" dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: ABD dünya barışından yana olmalıCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD'nin dünya barışından yana olması gerektiğini belirterek, “Trump'ın Netanyahu denilen katille böyle bir anlaşma yapması ve bu tür meydan okumalarını dünya barışı için çok büyük bir tehdit olarak görüyorum. Şu anda Gazze'yi kimse Filistinlilerin elinden, Gazzelilerin elinden alamaz” dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazzeliler vatanlarından koparılamazCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Gazzeli kardeşlerimizi vatanlarından koparma gibi hukuk ve vicdan dışı tekliflerin olduğu dönemde bu kararlı tavrımızı güçlendirmeliyiz. 1967 sınırları temelinde başkenti Doğu Kudüs olan Filistin Devleti'nin temin edilmesi için sabırla mücadele edeceğiz” dedi.
Erdoğan ve Subianto'dan ortak beyanCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Endonezya Cumhurbaşkanı Prabowo Subianto'nun ortak beyanında, "Her iki Cumhurbaşkanı Gazze halkının ana vatanlarından taşınması fikrini reddetmiştir" ifadeleri kullanıldı.
Bilal Erdoğan: İsrail ile ticareti keselim diye 3 milyar doların üzerinde cari fazlamızdan feragat ettikİlimYayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Bilal Erdoğan, “Türkiye kendisi bütün ticaretini kesti ki İsrail'le ticaretinden cari fazlası olan ülkeyiz. Yani ticari olarak, ekonomik olarak, İsrail ile ticaretten İsrail’e nazaran Türkiye'nin menfaati var. Buna rağmen biz, hani şu anda cari açık konuşuyoruz, ‘Cari açığımız azalıyor’ diyoruz. İsrail ile ticareti keselim diye 3 milyar doların üzerinde cari fazlamızdan feragat ettik” dedi.
Bakan Bolat: Mal ihracatında Cumhuriyet rekoru kırıldıTicaret Bakanı Ömer Bolat, 2024 yılı genelinde mal ihracatının, 2023 yılına göre 6,2 milyar dolar artarak, 262 milyar dolara ulaştığını ve Cumhuriyet tarihi rekorunun kırıldığını belirtti.
İslam İşbirliği Teşkilatı ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.