2’nci depremde yıkılan apartmanın tutuklu inşaat mühendisi: Diğerlerinde çatlak dahi yok
2’nci depremde yıkılan apartmanın tutuklu inşaat mühendisi: Diğerlerinde çatlak dahi yokKahramanmaraş merkezli ikinci depremde yıkılan ve kolon betonlarından alınan karot örneklerinde deprem dayanıklılık testini geçemeyen ‘Belük Apartmanı’nın tutuklu inşaat mühendisi Abdullah Yeldan, Adana'da projesini ve uygulamasını yaptığı diğer binaların yıkılmamasını örnek göstererek suçlamaları kabul etmedi.  Yeldan, "Adana'da başka yapmış olduğum, projesi ve uygulaması bana ait olan binalarda çatlak dahi bulunmamaktadır" dedi.
17.03.2023Gündem
Depremde yıkılan Mete Apartmanı'nın inşaat mühendisi: Kusurum yok
Depremde yıkılan Mete Apartmanı'nın inşaat mühendisi: Kusurum yokAdana'da, depremde yıkılan Mete Apartmanı'nın 16 Şubat'tan beri tutuklu inşaat mühendisi Atilla Tuğran'ın, savcılıktaki ifadesinde, "Binanın yıkılmasında kusurum yoktur" diyerek suçlamaları reddettiği ortaya çıktı.
15.03.2023Gündem
İnşaat mühendislerinin internette 'kiralık-satılık diploma' ilanı
İnşaat mühendislerinin internette 'kiralık-satılık diploma' ilanıDepreme dirençli kentler ve yapılar oluşturulması bilinciyle farkındalığın arttığı süreçte, inşaat mühendislerinin internet ortamında 'kiralık-satılık diploma' ilanları dikkat çekti. İnşaat Mühendisleri Odası Antalya Şubesi Başkanı Mehmet Soner Akdoğan, "Meslek etiği bilincinde olmayan üyelerimiz diplomalarını yapı denetim firmalarında, gitmedikleri şantiyelerde ya da kamu ihalesi işi yapan firmalarda kiralıyor. Karşılığında belli ücret alıyor" dedi.
9.03.2023Gündem
İnşaat mühendisleri Antakya'da inceleme yaptı: Asi Nehri ve Amik Ovası üzerindeki yapılaşma en önemli sorun
İnşaat mühendisleri Antakya'da inceleme yaptı: Asi Nehri ve Amik Ovası üzerindeki yapılaşma en önemli sorunİstanbul'dan gelen bir grup inşaat mühendisi Hatay ve Antakya'da yaptıkları incelemelerde, Asi Nehri ve Amik Ovası üzerindeki yapılaşmanın en önemli sorun olduğu değerlendirmesini yaptı. Bölgede çalışma yapan inşaat mühendisleri adına konuşan Dr. Öğr. Üyesi İhsan Karagöz, "Temel tasarımları zemin özelliklerine göre yapılmamış. Çöp bacaklı kolon, yetersiz donatı, düz demir, BS 14 -16 sınıfı düşük kalitede beton kullanılmış. Alüvyon toprak üzerine yapılan yapılar her zaman risklidir. Kiriş ve kolon birleşim düğüm noktaları deprem standartlarına göre tasarlanmamış, yeni binalar özellikle yumuşak katlardan dolayı hasar almış. Şehirleşme yıkılan binalarının yerine değil dağ eteklerine kurulmalıdır. 13-14 katlı binalar yapılacaksa mutlaka sismik izolatör kullanılmalıdır" dedi.
28.02.2023Foto Galeri