Son dakika İGÜ haberleri ile ilgili DHA'ya eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan İGÜ gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan İGÜ haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 397 igu haberi bulunmuştur.
İGİAD’tan 2025 yılı insani geçim ücreti açıklamasıTürkiye İktisadi Girişim ve İş Ahlakı Derneği (İGİAD) tarafından yapılan araştırma sonucunda İstanbul’da dört kişilik bir ailenin, insani şartlarda aylık geçimini sağlayabilmesi için bir iş görenin insani geçim ücreti (İGÜ), 2025 yılı için asgari 32 bin 830 TL olarak belirlendi.
Uzmanı açıkladı: Kızılcık meyvesinin tüketimi vücut yağ oranını azaltıyor Günümüzün en yaygın sağlık problemlerinden olan yağlı karaciğer hastalığının Türkiye’de her 2 kişiden birinde görüldüğünü belirten Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Merve Bayram, “Kızılcık meyvesiyle yaptığımız 8 haftalık çalışma sonucunda, kızılcık meyvesinin tüketiminin vücut ağırlığını, vücut yağ oranını ve bel çevresindeki yağlanmayı azalttığını gördük” dedi.
‘Geçmişten Geleceğe Uluslararası Seçmeler’ sergisi sanatseverlerle buluştu İstanbul Gelişim Üniversitesi, Gelişim Sanat Galerisi’nde 13 farklı ülkeden 33 sanatçının eserlerinin sergilendiği ‘Geçmişten Geleceğe Uluslararası Seçmeler’ adlı sergiyi sanatseverlerle buluşturdu. Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından organize edilen, küratörlüğünü Prof. Dr. İsmet Çavuşoğlu’nun yaptığı sergi, 5 Şubat tarihine kadar ziyaretçilerin beğenisine sunulacak.
İstanbul Gelişim Üniversitesi’nin AQAS akreditasyonları yenilendi İstanbul Gelişim Üniversitesi, akademik programların uluslararası akreditasyon süreçlerinin görüşülmesi ve yenilenmesi kapsamında Uluslararası Bağımsız Akreditasyon Kuruluşu, Avrupa Kalite Güvencesi Birliği üyesi AQAS yetkileri ile toplantı gerçekleştirerek, akreditasyonlarını yenilediğini duyurdu.
"İsrail'e karşı ciddi baskı kurulması şart" Amerika Birleşik Devletleri Dış İşleri Bakanı Antony Blinken'in 6 Ocak'ta ilk ziyaretini Türkiye'ye gerçekleştirerek; Orta Doğu turu kapsamında görüşmeler yapmasını değerlendiren Siyaset Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Ali Semin, “Blinken'ın Arap ülkelerine yaptığı ziyaretin ana teması Gazze'deki çatışmaların bölgesel bağlamda olası bir savaşa dönüşmemesi için girişimler olduğu şeklinde değerlendirilebilir. Çünkü Gazze çatışmasının Orta Doğu'nun tamamına sıçraması ve bölgesel bir savaşa dönüşmesi ne ABD'nin ne de batılı ülkelerin çıkarlarına gelir. Kısa vadede Gazze savaşının tüm bölgeye sıçraması uzak bir ihtimal olarak görülse de; orta vadede başta Lübnan, Suriye ve Yemen olmak üzere potansiyel bir Orta Doğu savaşlarına dönüşmesi kuvvetlidir. Gazze'de kalıcı bir ateşkesin anahtarının Washington'da olduğunu göz önünde bulundurduğumuzda İsrail'e karşı ciddi baskı kurulması şarttır" dedi.
"İsrail'e karşı ciddi baskı kurulması şart"Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanı Antony Blinken'in 6 Ocak'ta ilk ziyaretini Türkiye'ye gerçekleştirerek; Orta Doğu turu kapsamında görüşmeler yapmasını değerlendiren Siyaset Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Ali Semin, “Blinken'ın Arap ülkelerine yaptığı ziyaretin ana teması Gazze'deki çatışmaların bölgesel bağlamda olası bir savaşa dönüşmemesi için girişimler olduğu şeklinde değerlendirilebilir. Çünkü Gazze çatışmasının Orta Doğu'nun tamamına sıçraması ve bölgesel bir savaşa dönüşmesi ne ABD'nin ne de batılı ülkelerin çıkarlarına gelir. Kısa vadede Gazze savaşının tüm bölgeye sıçraması uzak bir ihtimal olarak görülse de; orta vadede başta Lübnan, Suriye ve Yemen olmak üzere potansiyel bir Orta Doğu savaşlarına dönüşmesi kuvvetlidir. Gazze'de kalıcı bir ateşkesin anahtarının Washington'da olduğunu göz önünde bulundurduğumuzda İsrail'e karşı ciddi baskı kurulması şarttır" dedi.
İGÜ Lise Kış Akademisi 2024’e geri sayım başladı İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) tarafından lise öğrencilerine özel olarak hazırlanan ‘İGÜ Lise Kış Akademisi’, 23-26 Ocak tarihleri arasında düzenlenecek. Akademi kapsamında lise öğrencilerinin, okumak istedikleri bölümle ilgili tecrübe edinerek, üniversite hayatını deneyimleyebilecekleri belirtildi.
Akredite edilen lisans programı sayısıyla İGÜ 1’inci sırada yer aldıİstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Arda Öztürkcan, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından 21 Aralık'ta yayımlanan Üniversite İzleme ve Değerlendirme Genel Raporu-2023'te 6 kategoride öne çıktıklarını söyledi. Prof. Dr. Öztürkcan, "Akredite edilen lisans programı sayısı en fazla olan üniversite olarak geçen sene olduğu gibi 1'inci sıradaki yerimizi koruduk" dedi.
“Sosyal medya, ruh sağlığını ve ilişkileri etkileyebilecek büyük bir güce sahip” Sosyal medyanın, insanların birbirleriyle daha kolay iletişim kurmasına olanak tanırken; ruh sağlığının ve ilişkileri etkileyebilecek büyük bir güce de sahip olduğunu ifade eden Psikolog Arş. Gör. Simay Yılmaz, “Sosyal medyada geçirilen süreç, ikili ilişkilerde geçirilen zamanın azalmasına yol açıyor. Bununla birlikte de kıskançlıklar, yüzeysel bağ kurmak, anlaşmazlıklardan dolayı tartışmalar yaşamak veya sosyal medyada gördüğümüz kişilerle kıyaslamalara girmek gibi olumsuz etkiler ilişkileri zedeliyor” dedi.
Jet Drone ‘ALAZ’ projesi, Take Off Zirvesi'nde tanıtıldıTürk Havacılık Uzay Sanayii (TUSAŞ) tarafından düzenlenen Hangar Kampüs İnovasyon Programı’nda 1’inci olan, mühendisliği ve yapısal gövde tasarımı İGÜ TTO’da geliştirilen ve yapım süreci devam eden İHA projesi Jet Drone ALAZ, girişimcilik zirvesi Take Off İstanbul'da TUSAŞ standında tanıtıldı.
İGÜ’de ‘Destek AFAD Gönüllüsü’ eğitimleri gerçekleştirildi İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) tarafından AFAD ile yapılan protokol çerçevesinde akademik-idari personellere ve öğrencilere yönelik olarak ‘Destek AFAD Gönüllüsü’ eğitimleri gerçekleştirildi. Eğitimlerin sonunda yapılan sınavdan başarı ile geçen gönüllüler sertifika ve ‘Destek AFAD Gönüllüsü’ kimlik kartı almaya hak kazandı.
“Drone sulama yöntemiyle su kaynakları daha verimli kullanılıyor” Droneların tarım sektöründe önemli bir teknolojik gelişme olduğunu belirten Dr. Öğr. Üyesi Hacer Handan Demir, “Türkiye’de tarımsal üretimde drone kullanımı giderek yaygınlaşıyor. Droneların en önemli avantajı kuşkusuz ki sulama yönetimidir. Dronelar, toprak nemini ve bitki su gereksinimlerini ölçerek sulama süreçlerini optimize etmeye yardımcı olabiliyor. Bu, günümüzün büyük önem arz eden konusu olan su kaynaklarının daha verimli kullanılmasını ve sulama maliyetlerinin azalmasını sağlıyor” dedi.
İnternetten hastalık teşhisi: Siberkondri 'baş ağrısını tümör olarak düşünebilirsiniz'Psikolog İrem Uyar, "İnsanlar yaşadıkları sağlık sorunlarını internette arama motoruna yazıp aratarak hastalıklarını teşhis etmeye çalışıyor. Bireylerin sağlıkları hakkında internette tekrar tekrar arama yapmalarına 'Siberkondri' deniliyor. Daha önce hiç baş ağrınızın sebebini öğrenmek için internete baktığınızda beyin tümörüne sahip olduğunuzu düşündünüz mü? Sağlık problemlerinin internet ortamında aratılması sonucu ulaşılan bilgiler endişeleri daha da çok artırabilir" dedi.
“Türkiye, güneş enerjisi projelerine destek vererek küresel arenada etkin bir rol oynayabilir” Rusya-Ukrayna savaşı ile İsrail’in Gazze saldırıları sonrasında dünyadaki önemli gündem maddelerinden biri enerji arzı ve güvenliği hâline geldi. Doç. Dr. Hakan Yıldırım ve sürdürülebilir enerji üzerine odaklanan İstanbul Gelişim Üniversitesi Sürekli Uygulama ve Araştırma Merkezi Danışma Kurulu Üyesi Ahmet Emre Cengiz, Türkiye’nin güneş enerjisi projelerine yönelmesi ve yenilenebilir enerji yatırımlarındaki yükselişini değerlendirdi. Türkiye’nin güneş enerjisi projelerine destek vererek küresel arenada etkin bir rol oynayabileceğini söyleyen Cengiz, “Ernst and Young’un Yenilenebilir Enerji Ülke Çekicilik Endeksi’ne göre Türkiye, yenilenebilir enerji yatırımlarını çekme konusunda 27’nci sıraya ulaştı. Türkiye’nin güneş enerjisi kapasitesindeki hedeflerine ulaşması, ekonomik büyümeyi destekleyebilir” dedi.
Uyuz hastalığından korunmak için dikkat edilmesi gerekenlerUyuz hastalığının hızla yayılım gösterdiğini ve kişilerin hayat kalitesini düşürdüğünü söyleyen Halk Sağlığı Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Nurten Elkin, “Özellikle toplu taşımada, kalabalık ortamlarda hijyene dikkat edilmeli. Havlu, nevresim, iç çamaşırı gibi kişisel eşyalar kesinlikle ortak kullanılmamalı" dedi.
İGÜ Rektörü Prof. Dr. Şahin, Filistinli öğrencilerle bir araya geldi İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Rektörü Prof. Dr. Bahri Şahin, ‘Bağımsız Filistin’ etkinliğinde Filistinli öğrencilerle bir araya geldi. İGÜ’de öğrenim gören 208 Filistinli öğrenci olduğunu belirten Şahin, “Acınız, acımızdır. Sorunları ve talepleri dinlemek için bir araya geldik. Maddi ve manevi olarak tüm imkânlarımızla yanınızdayız” dedi.
“Mevsimsel duygu durum bozukluğu bir depresyon türüdür” Hava sıcaklıklarının düşmeye başlamasıyla sadece gribal enfeksiyonların değil, ruh sağlığında mevsimsel duygu durum bozukluklarının ortaya çıkabileceğini söyleyen Psikolog Arş. Gör. Deniz Mısra Gürol, “Bu durum ‘kış hüznü’ olarak adlandırılıyor. Mevsimsel duygu durum bozukluğu bir depresyon türüdür. Genel olarak sonbaharın sonlarında veya kışın başlarında ortaya çıkar. Bu durumda her gün güneş ışığı almak önem taşıyor” dedi.
İstanbul Gelişim Üniversitesi’nde Akademik Yıl Açılış Töreni düzenlendiİstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) 2023-2024 Akademik Yılı Açılış Töreni gerçekleştirildi. Açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Bahri Şahin, İGÜ’nün en çok tercih edilen üniversitelerden biri olduğunu belirtti.
Gelişim UWE 7. Uluslararası Ekonomi ve Finans Konferansı düzenlendi İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) ile University of The West of England Bristol ve Azerbaycan Ekonomi Üniversitesi iş birliğinde ‘Gelişim UWE 7. Uluslararası Ekonomi ve Finans Konferansı’ düzenlendi. İGÜ İİSBF Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ebru Gül Yılmaz, “Çevre kirliliği, aşırı tüketim, enflasyon ve nüfusa yetersiz kaynaklar gibi konuları tartışarak gelecek için sürdürülebilir bir ekonomik düzen oluşturma hedefimizi akademisyenlerimiz ve öğrencilerimizle paylaştık” dedi.
İGÜ, Avrupa'nın en iyi üniversiteleri arasında yer aldıİngiltere merkezli yükseköğretim derecelendirme kuruluşu Quacquarelli Symond'ın (QS) bu yıl başlattığı ve Avrupa'daki en iyi üniversiteleri sıraladığı 'Dünya Üniversite Sıralaması: Avrupa 2024' listesi yayımlandı. Buna göre İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Avrupa'nın en iyi ilk 500 üniversitesi listesinde yer aldı.
Uzmanı açıkladı: 'Maskeli günler geri dönüyor' endişelerine kapılmayınSAĞLIK Bakanı Fahrettin Koca’nın, Covid-19’un Eris varyantının Türkiye’de görüldüğünü açıklamasının ardından Covid-19 yeniden konuşulmaya başlandı. ‘Maskeli günlere geri mi döneceğiz?’ soruları herkesin aklını kurcalarken; Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Savaş Vural, virüsün zaman içinde uğradığı değişimle hastalık yapıcı özelliğinin zayıfladığını belirtti ve “Maskeli günler geri dönüyor gibi endişelere kapılmayın” dedi.
“Muhasebe alanında çalışanlar, yapay zekânın değişim rüzgârından faydalanmalı”Yapay zekânın gün geçtikçe gelişmesi, birçok meslek grubunun geleceği hakkında soru işaretlerine neden oluyor. ‘İnsanların işini elinden mi alacak?’ soruları hız kesmeden devam ederken Dr. Öğr. Üyesi Ali Özbek, muhasebe alanında çalışan kişilerin çağa ayak uydurarak yapay zekânın değişim rüzgârından faydalanmaları gerektiğini belirtti.
“Zorunlu Deprem Sigortası’nın kapsamı genişletilerek, sel hasarları da dahil edilmeli”İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Uygulamalı Bilimler Fakültesi (UBF) Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü’nden Doç. Dr. Hakan Özcan, Zorunlu Deprem Sigortası (ZDS) konusunda değişimlerin olacağının son dönemde sık sık konuşulduğunu ifade etti. Çalışmaların yapıldığına dair bilgilerin kamuoyuyla paylaşıldığını söyleyen Doç. Dr. Özcan, en önemli değişikliğin ise ZDS’nin kapsamının genişletilmesi ile sel hasarlarının da dâhil edilerek Zorunlu Afet Sigortası’na (ZAS) dönüşümü olacağını belirtti.
İgü ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.