Bodrum Otelciler Derneği Başkanı: Tur acentesinin iflası nedeniyle 10 milyon euro üzerinde kayıp varAvrupa'nın en büyük tur acentelerinden FTI isimli şirketin iflası üzerine Muğla'nın turistik ilçesi Bodrum'a, Almanya üzerinden gelmesi planlanan turist sayısında azalma olacağını söyleyen Bodrum Otelciler Derneği (BODER) Başkanı Ömer Faruk Dengiz, "10 Haziran'dan sonra FTI üzerinden turist gelmeyecek. Almanya'daki sigorta fonu diğer yabancı acentelerle görüşme halinde, anlaşma sağlanırsa 10 Haziran sonrası başka bir seyahat acentesi müşterileri getirebilir. 10 milyon euro'nun üzerinde bir kaybın olduğunu düşünmekteyiz" dedi.
Tur operatörü iflas etti, turizm sektörü alarma geçtiAlmanya merkezli Avrupa'nın üçüncü büyük tur operatörü FTI'nin iflası, Türk turizm sektöründe de büyük yankı uyandırdı. Antalya başta olmak üzere 1 milyona yakın turisti Türkiye'ye getiren FTI'nin batışı, sektörü alarma geçirdi. Kültür ve Turizm Bakanlığı, FTI ile Türkiye'ye gelen 25 bin turistin ülkelerine dönüşünü planlıyor.
"Konkordato iflas değildir"İflas tehlikesiyle karşı karşıya kalmamak isteyen firmaların konkordato çözümüne yöneldiğini söyleyen Mali Müşavir Hasan Murat Kızılöz, “Konkordato toplumumuzda iflasla eş değer görülüyor. Bu yanlış algı, tamamen bilgi eksikliğinden kaynaklanıyor. Konkordato ile nakit akışı bozulan firmalar yasal güvence ile koruma altına alınıyor ve nakit akışlarını düzene sokmaları hedefleniyor” dedi.
"Türkiye'nin böbrekleri" özel diyaliz merkezleri iflasın eşiğindeTürkiye'de 70 bine yakın böbrek yetmezliği hastası, haftada ortalama 3 gün hemodiyalize giriyor. Bu hastaların yüzde 70'i özel diyaliz merkezlerinden hizmet alıyor. Son birkaç yıldır artan maliyetler nedeniyle 20'den fazla diyaliz merkezi kapısına kilit vurdu. Sektör temsilcileri, Avrupa'da ortalama 250-300 euro, ABD'de 250 dolar olan diyaliz seans ücretlerinin Türkiye'de güncel kurla 28 euro'ya geldiğini ve bu fiyatla bu hizmetlerin sürdürülebilmesinin artık mümkün olmadığını kaydetti. Türk Böbrek Vakfı Başkanı (TBV) Timur Erk ise, özel diyaliz merkezlerinin kamudan büyük bir yükü aldığına dikkat çekerek "On binlerce hastayı bu merkezler hayata bağlıyor. Türkiye'nin böbrekleri iflas etmek üzere. Hasta başı ücretlerinde acilen bir düzenlemeye gidilmesi gerekiyor" diye konuştu.