Son dakika İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu haberleri ile ilgili DHA'ya eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 1.350 ibb baskani ekrem imamoglu haberi bulunmuştur.
Özgür Özel, Ekrem İmamoğlu'nu Silivri Cezaevi'nde ziyaret ediyorCumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Silivri'deki Marmara Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda tutuklu bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu ziyaret etmek için cezaevine geldi.
Kocaeli'de 'İmamoğlu' protestosunda 10 gözaltı; polisten 'bayrak' hassasiyetiKocaeli’nin İzmit ilçesinde, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanmasına yönelik düzenlenen protestoda 10 kişi gözaltına alındı. Gözaltı işlemi sırasında polis, protestoculardan düşen Türk bayrağını alıp, başka bir polise verdi.
Saraçhane'de izinsiz gösteriye polis müdahalesiSaraçhane'de Ekrem İmamoğlu'nun tutuklanmasını protesto etmek amacıyla izinsiz gösteri düzenleyen ve polise taş ve yanıcı maddeler atan gruba, polis biber gazı kullanarak müdahalede bulundu.
Ankara'daki eylemlerde gözaltına alınan 25 kişiden 3'üne ev hapsiAnkara'da, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun tutuklanmasını protesto etmek amacıyla düzenlenen eylemlere katılan 25 kişi, ‘2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet’ suçlamasıyla 22 Mart’ta gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden 22'si adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken 3 şüpheli ise 1 hafta ev hapsi cezasına çarptırıldı.
Yerli ve Milli Parti lideri Mutlu: Olaylara tarafsız bakmaya devam edeceğizYerli ve Milli Parti Genel Başkanı Teoman Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun gözaltına alınmasıyla başlayan sürece ilişkin, “Siyaset, sükûnet, serinkanlılık ve bilgi ister. Yerli ve Milli Parti, olaylara tarafsız, ciddi ve devlet adamlığı sorumluluğuyla bakmaya devam edecektir” dedi.
Kocaeli'deki protestoda 77 kişiye gözaltıKocaeli'de, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu'nun tutuklanıp görevden uzaklaştırılmasını protesto etmek isteyen grup ile polis arasında yaşanan gerginlikte 77 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.
Eylemde göğsüne parke taşı isabet eden polis yaralandıAntalya'da İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun tutuklanmasını protesto gösterilerinde atılan parke taşı göğsüne isabet eden polis memuru yaralandı.
Rize'de İmamoğlu'na destek yürüyüşünde arbede; 1 gözaltıRize’de, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanmasının ardından CHP İl Başkanlığı tarafından düzenlenen yürüyüşte, göstericiler ile kendilerine tepki gösteren bazı vatandaşlar arasında arbede çıktı. Polis, arbedeye ilişkin 1 kişiyi gözaltına aldı.
Kocaeli'de polisten göstericilere müdahale; en az 50 gözaltıKocaeli’nin İzmit ilçesinde, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanmasını protesto etmek isteyen gruba polis tarafından müdahalede bulunuldu. Polisin müdahalesinin ardından grup dağılırken, 50’in üzerinde gösterici gözaltına alındı.
Antalya'da 'İmamoğlu' gerginliği; gözaltılar varAntalya'da, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun tutuklanmasını protesto eden göstericiler ile polis arasında gerginlik yaşandı. Havai fişek atan göstericilere müdahale eden çevik kuvvet ekipleri, bazı kişileri gözaltına aldı.
Samsun'da İmamoğlu'na destek için 'Demokrasi Mitingi'Samsun’da Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanlığı tarafından İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’na destek için 'Demokrasi Mitingi' düzenlendi.
Saraçhane'de izinsiz gösteriye polis müdahalesiSaraçhane'de Ekrem İmamoğlu'nun tutuklanmasını protesto etmek amacıyla izinsiz gösteri düzenleyen gruba, polis biber gazı kullanarak müdahalede bulundu.
DEM Partililer Yenikapı'da Nevruz'u kutladıYenikapı'da DEM Parti'nin çağrısıyla Nevruz kutlaması düzenlendi. Kutlamada konuşan DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, "Sayın İmamoğlu'nu ve onunla birlikte tutuklanan bütün arkadaşların yanında olduğumuzu belirtmek istiyoruz. Kumpaslarla, yargı darbeleriyle kimse halkın oyuyla seçilmiş iradeyi hapsedemez" dedi.
İçişleri: İmamoğlu ve 2 ilçe belediye başkanı görevden uzaklaştırıldıİçişleri Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Beylikdüzü İlçe Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık ve Şişli İlçe Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan'ın görevden uzaklaştırıldığını duyurdu.
İmamoğlu'nun da aralarında bulunduğu 48 kişi tutuklandıİBB'ye yönelik 'yolsuzluk' soruşturması kapsamında İmamoğlu'nun da aralarında bulunduğu 45 kişinin tutuklanmasına karar verilirken; 44 şüpheli ise yurtdışına çıkış yasağı ve adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 'Kent uzlaşısı' soruşturması kapsamında ise savcılığın İmamoğlu hakkındaki tutuklama talebi reddedilirken, Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat ve Reform Enstitüsü Direktörü Mehmet Ali Çalışkan'ın tutuklanmasına karar verildi.
İmamoğlu'nun hakimlikteki ifadesi ortaya çıktıİBB Başkanı İmamoğlu’nun, ‘Kent Uzlaşısı’ soruşturmasında kapsamında hakimlikteki ifadesi ortaya çıktı. İmamoğlu'nun kendisine yöneltilen suçlamaları reddederek, "Hukuken ve vicdanen tüm kumpas içerikli iddiaları reddediyorum. Tutuksuz yargılanmayı talep ediyorum" dediği öğrenildi.
İmamoğlu'nun tutuklanmasının ardından Özgür Özel'den ilk açıklamaİBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 'yolsuzluk' soruşturması kapsamında tutuklanmasının ardından ilk değerlendirmesini yapan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "İmamoğlu suç örgütü' olarak tarif ettikleri dosyadan tutuklanmasına karar verildi. İstanbul Büyükşehir yönetme idaresine bir kayyum ataması ihtimalinin ortadan kalkması yönünden önemlidir. Ama başkanın hızla özgürlüğüne kavuşması için gerekli itirazlar yapılacaktır. Bu itirazlar, hukuki itirazlar olduğu gibi toplumsal itirazlar olacaktır" dedi.
İmamoğlu hakkında tutuklama kararıİBB Başkanı Ekrem İmamoğlu 'yolsuzluk' soruşturması kapsamında tutuklanırken, 'Kent uzlaşısı' soruşturmasından savcılığın tutuklama talebi reddedildi. Terör soruşturması kapsamında ise Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat ve Reform Enstitüsü Direktörü Mehmet Ali Çalışkan'ın da tutuklanmasına karar verildi.
CHP'liler ön seçim için oy kullanıyorCHP'de cumhurbaşkanı adayını belirlemek için yapılan ön seçimde oy kullanma işlemi başladı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel oy kullanmak için Saraçhane binasına geçerken Ekrem İmamoğlu'nun eşi Dilek İmamoğlu Beylikdüzü’nde oy verme işlemini gerçekleştirdi.
İbb Başkanı Ekrem İmamoğlu ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.