Çölyak Vakfı 1’inci yaşını glütensiz gala yemeği ile kutladıTürkiye’de glütensiz beslenmeyi yaygınlaştırmak, çölyak hastalığı hakkında farkındalığı artırmak ve ihtiyacı olan çölyaklı ailelere destek olmak amacıyla kurulan Çölyak Vakfı, 1’inci yaşını özel hazırlanan glütensiz gala yemeği ile kutladı.
Çölyak hastası çocuklar glutensiz beslenmek istiyorİzmir'deki Çiğli Selim Diniz İlkokulu'nda öğrenimine devam eden Meriç Canoğlu (7), Elif Ebrar Aydın (9) ve Muhammed Ali Beştepe (6), farklı sınıflarda okusalar da tüm vakitlerini birlikte geçiriyor. Çünkü onlar buğday, arpa, çavdar, yulaf gibi tahıllarda bulunan glutene karşı hassasiyet ile gelişen emilim bozukluğu olarak bilinen çölyak hastası çocuklar. Diğer çocukların yedikleri gıdaları tüketemeyen Meriç, Elif Ebrar ve Muhammed Ali okulun kantininde glutensiz ürün bulamadıkları için her yere beslenme çantalarıyla birlikte gidiyor.
Glutensiz gıda markası Dr. Schär, Türkiye'deki ilk fabrikasını açtıİtalya merkezli 100 yılı aşkın süredir glutensiz gıda alanında üretim yaparak özel beslenme ihtiyaçları olan bireyler için çözümler sunan Dr. Schär, glutensiz gıda markası Türkiye'deki ilk fabrikasını açtı. Marka, İstanbul Sancaktepe'deki yatırımıyla hem glutensiz ürünleri daha erişilebilir hale getirmeyi hem de Türkiye'yi glutensiz gıda üssü yapmayı amaçlıyor.