Son dakika gıda zehirlenmesi haberleri ile ilgili DHA'ya eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan gıda zehirlenmesi gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan gıda zehirlenmesi haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 313 gida zehirlenmesi haberi bulunmuştur.
37 öğrencinin rahatsızlandığı okulun kantin işletmecisi hakkında idari soruşturmaAydın'ın İncirliova ilçesinde dün gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırılan 37 öğrenci tedavilerinin ardından taburcu edildi. Yapılan araştırmada yasak olmasına rağmen ilk kez getirdiği hazır tavuklu makarnayı öğrencilere sattığı belirlenen okul kantinin işletmecisi hakkında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü idari soruşturma başlattı.
Ankara'da gıda zehirlenmesi; karı koca, evlerinde ölü bulunduAnkara'nın Polatlı ilçesinde kendilerinden haber alınamayan Ali Osman Er (55) ile eşi Medine Er'in (60) eve giren itfaiye ekipleri tarafından cansız bedenleri bulundu. Çiftin akşam yemeğinde yedikleri balık nedeniyle gıda zehirlenmesi yaşadığı öğrenildi.
Başakşehir'de karbonmonoksit gazından zehirlenen doktor öldü, eşi ve oğlu hastaneye kaldırıldıBaşakşehir'de kombi bacasının yerinden çıkmasıyla karbonmonoksit gazından zehirlenen Doktor Zafer Nuhoğlu (81) hayatını kaybederken eşi Asiye Nuhoğlu (79) ile oğlu Mert Nuhoğlu (45) hastaneye kaldırıldı. Nuhoğlu ailesinin dün akşam kendilerini kötü hissettikleri için gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye gittikleri ancak kendi rızalarıyla akşam eve döndükleri öğrenildi.
'Gıda güvenliği için onaylanmamış hiçbir ürünü kullanmayın'Gıda Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Toprak, salça üretimine ilişkin sosyal medyada paylaşılan tariflerde, bu ve benzer ürünlere 'salisilik asit' konulması gerektiği yönünde bilgiler olduğuna dikkat çekip, "Eczanede satılan ve domates ilacı olarak bilinen 'salisilik asit' hem insan hem hayvanlarda cilt başta olmak üzere birtakım hastalıkların iyileştirilmesi için kullanılıyor. Bunun gıda ürünlerinde kullanımı onaylanmamıştır. Hem evde hem sanayide salça, domates konserve veya turşu üretenleri, onaylanmamış hiçbir ürünü kullanmamaları konusunda uyarıyoruz" dedi.
'Gıda güvenliği için onaylanmamış hiçbir ürünü kullanmayın'Gıda Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Toprak, salça üretimine ilişkin sosyal medyada paylaşılan tariflerde, bu ve benzer ürünlere 'salisilik asit' konulması gerektiği yönünde bilgiler olduğuna dikkat çekip, "Eczanede satılan ve domates ilacı olarak bilinen 'salisilik asit' hem insan hem hayvanlarda cilt başta olmak üzere birtakım hastalıkların iyileştirilmesi için kullanılıyor. Bunun gıda ürünlerinde kullanımı onaylanmamıştır. Hem evde hem sanayide salça, domates konserve veya turşu üretenleri, onaylanmamış hiçbir ürünü kullanmamaları konusunda uyarıyoruz" dedi.
Porto Rikolu voleybolcunun ölümünde, 'gıda zehirlenmesi' ihtimaliSultanlar Ligi ekibi Bursa Nilüfer Belediyespor Kadın Voleybol Takımı'nın evinde ölü bulunan Porto Rikolu smaçörü Pilar Marie Victoria Lopez'in (28) ön otopsisinde, gıda zehirlenmesi ihtimalinin olduğu belirlendi. Pankreasında kanama da tespit edilen voleybolcunun ölümünde zorlama olmadığı anlaşıldı.
'Davetlilerimiz düğün yemeğinden zehirlendi' iddiasıyla suç duyurusunda bulunduAfyonkarahisar'da 5 yıldızlı termal otelde çocuklarının sünnet düğünü sonrası misafirlerinin gıda zehirlenmesi yaşadığını belirten iş insanı Hasan Yılmaz, savcılığa suç duyurusunda bulundu. Yılmaz, otele açacakları davada kazanacakları geliri, ihtiyaç sahibi vatandaşlara, şehit aileleri ve gazilere bağışlayacağını söyledi.
Gıda zehirlenmesinden korunmak için tüyolarBozulabilir gıdaları satın aldıktan veya hazırladıktan sonra en geç 1- 2 saat içinde soğutmak veya dondurmak gerektiğini belirten Uzman Diyetisyen Sedef Aksu, “Oda sıcaklığında çok uzun süre kalan yiyecekler, pişirme yoluyla yok edilemeyen bakteri veya toksinleri içerebilir. Donmuş besinler oda sıcaklığında çözülmemelidir. Donmuş besinleri çözmenin en doğru yolu buzdolabında çözdürmektir” dedi.
Prof. Dr. Şener: Basit bir gıda zehirlenmesi hastaneye yatırabilirİzmir Katip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alper Şener, basit bir gıda zehirlenmesinin hastaneye yatmaya sebebiyet verebileceğini belirterek, derin dondurucudan çıkarılan yemeğin tekrar derin dondurucuya girmemesi gerektiğini söyledi.
“Hamileler sıcak havalarda en az 2.5 litre su tüketmeli”Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Didem Güneş Aktaş, kavurucu sıcaklarda özellikle hamilelerin beslenme şekline ve su tüketimine dikkat etmeleri gerektiğinin altını çizerek, “Sıcaklıkların artmasıyla birlikte terlemenin de etkisiyle vücudumuzda su kaybı doğal olarak artış gösterir. Gebeler bu dönemde en az 2.5 litre su tüketmeli, hatta çok sıcak havalarda veya egzersiz yaptıkları günlerde 3 litre su içmeliler. Beslenmede hafif gıdalar tercih edilmeli, taze sebze ve meyve tüketimine özen gösterilmeli” dedi.
Uzmanından gıda zehirlenmesi uyarısı: Ölüme kadar götürebilirGıda Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Toprak, İzmir'deki bir otelde ölü bulunan Ege Uğraş (14) ve kardeşi Handan Uğraş'ın (12) marketten alınan kek ve ton balığını tükettikten sonra gıda zehirlenmesi yaşamış olabileceklerine dikkat çekip, "İshal, kusma ve ateş ile başlar. Eğer bunların hepsi varsa, gıda zehirlenmesi şüphesi vardır. Bunun için doktora başvurmak ve kan tahlili yaptırılması gerekiyor. Gıda zehirlenmesi olup olmadığı ancak bu şekilde belirlenebilir. Tükettiğimiz gıdadaki mikroorganizmanın sayısının, çeşidinin, popülasyonunun fazlalığıyla alakalı maalesef ki ölüme kadar da götüren gıda zehirlenmeleri mevcut" dedi.
Uzmanından gıda zehirlenmesi uyarısı: Ölüme kadar götürebilirGıda Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Toprak, İzmir'deki bir otelde ölü bulunan Ege Uğraş (14) ve kardeşi Handan Uğraş'ın (12) marketten alınan kek ve ton balığını tükettikten sonra gıda zehirlenmesi yaşamış olabileceklerine dikkat çekip, "İshal, kusma ve ateş ile başlar. Eğer bunların hepsi varsa, gıda zehirlenmesi şüphesi vardır. Bunun için doktora başvurmak ve kan tahlili yaptırılması gerekiyor. Gıda zehirlenmesi olup olmadığı ancak bu şekilde belirlenebilir. Tükettiğimiz gıdadaki mikroorganizmanın sayısının, çeşidinin, popülasyonunun fazlalığıyla alakalı maalesef ki ölüme kadar da götüren gıda zehirlenmeleri mevcut" dedi.
Otelde ölü bulunan 2 kardeşin yediği kek ve ton balığından alınan numuneler incelenecekİzmir'de Ege Uğraş (14) ve Handan Uğraş (12) kardeşlerin otel odasında ölü bulunduğu olayda, anne Gönül Uğraş'ın (35) aynı gün diğer 2 çocuğuyla birlikte gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye başvurduğunu söylemesi üzerine ailenin marketten alıp, yediği kek ve ton balığından alınan numuneler incelemek üzerine laboratuvara gönderildi.
Otelde ölü bulunan 2 kardeşin annesi, zehirlenme şüphesiyle hastaneye gitmiş, çocukları iyi diye odada bırakmışİzmir'de otel odasında ölü bulunan Ege (14) ve Handan Uğraş'ın (12) adli tıp kurumundaki otopsi işlemleri sürüyor. 4 çocuğuyla kaldığı otelden 2 çocuğunu yanına alıp, ayrılan anne Gönül Uğraş'ın (34) ifadesi ortaya çıktı. Uğraş, ifadesinde, "Akşam çocuklarımla marketten aldığımız kek ve ton balığını yedik. Sabah mide bulantısı şikayetiyle uyandım. Handan ve Ege, sabah saatlerinde kustu. Fakat durumları kötü değildi. Hastaneye tedavi olmaya gittim. Tedavim bitince sağlık durumum kötü olduğu için ağabeyimin evine geçtim. Çocuklarımın öldüklerini ise haber verilince sonradan öğrendim" dedi.
"Hijyenik ortamda kesilmeyen ve saklanmayan etler, gıda zehirlenmesine yol açabilir"Kurban Bayramı'nda etlerin yeterince pişirilmemesi ve iyi çiğnenmemesi sonucu ani yemek borusu tıkanmalarıyla karşılaşılabiliyor. Aşırı miktarda et tüketimi ise birçok sağlık riskini beraberinde getiriyor. Medicana Sağlık Grubu Gastroenteroloji Bölümü'nden Prof. Dr. Turan Çalhan, “Çok miktarda et tüketmek sindirim sistemi için yük oluşturup sindirim sorunlarına yol açabilir. Günde bir ve daha fazla öğünde aşırı et tüketildiğinde ani kabızlık, şişkinlik, karın ağrısı ve yoğun gaz meydana gelebilir. Bunun sonucunda da hemoroid (basur) ve makat kanamaları gelişebilir. Etlerin hijyenik olmayan koşullarda kesilmesi ve hazırlanması, gıda zehirlenmesi riskini artırabilir" dedi.
Gıda Zehirlenmesi ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.