Embriyo

Embriyo

Son dakika embriyo haberleri ile ilgili DHA'ya eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan embriyo gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan embriyo haber sayfamızda...

Embriyo

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 168 embriyo haberi bulunmuştur.
‘Sperm DNA Hasarı, başarısız gebeliklerin gizli sebebi olabilir’
‘Sperm DNA Hasarı, başarısız gebeliklerin gizli sebebi olabilir’Kayseri Hüma Hastanesi Tüp Bebek Laboratuvar Sorumlusu Embriyoloji ve Histoloji Uzmanı Mehmet Ural, sperm DNA hasarının, tüp bebek tedavisi gören çiftlerde başarısız gebelik ve düşük riskini artırabileceğini söyledi. Ural, “Tüp bebek tedavisinde, sperm analizinde sağlıklı görünen spermlerle döllenme sağlanır ve gelişen embriyolar, anne rahmine yerleştirilir. Ancak spermde DNA hasarı varsa, embriyonun genetik yapısı bozulabilir. Bu durum, gebeliğin erken kayıpla sonlanmasına veya düşükle sonuçlanmasına neden olabilir” dedi.
22.03.2025Sağlık-Yaşam
Cinsiyeti belirlenen embriyo üretimiyle hayvancılıkta verim artışı sağlanacak
Cinsiyeti belirlenen embriyo üretimiyle hayvancılıkta verim artışı sağlanacakKonya'da Selçuk Üniversitesi’nde hazırlanan TÜBİTAK destekli projeyle genetik olarak üstün özelliklere sahip sığırlardan Türkiye’de ilk kez özel bir araç kullanılarak cinsiyeti belirlenen embriyo üretimi gerçekleştirilecek. Projenin yürütücüsü Veteriner Fakültesi Veterinerlik Doğum ve Jinekolojisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hasan Alkan, “Normalde bir anne yılda bir kez doğum gerçekleştirebilir. Ama o donör hayvandan elde ettiğimiz embriyoları başka taşıyıcı hayvanlara naklederek biz birden fazla yavru elde etmeyi hedefliyoruz. Bu projede dişi buzağı elde etmek amacıyla laboratuvar ortamında embriyo üretim işlemlerini gerçekleştiriyoruz” dedi.
16.03.2025Video
Cinsiyeti belirlenen embriyo üretimiyle hayvancılıkta verim artışı sağlanacak
Cinsiyeti belirlenen embriyo üretimiyle hayvancılıkta verim artışı sağlanacakKonya'da Selçuk Üniversitesi’nde hazırlanan TÜBİTAK destekli projeyle genetik olarak üstün özelliklere sahip sığırlardan Türkiye’de ilk kez özel bir araç kullanılarak cinsiyeti belirlenen embriyo üretimi gerçekleştirilecek. Projenin yürütücüsü Veteriner Fakültesi Veterinerlik Doğum ve Jinekolojisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hasan Alkan, “Normalde bir anne yılda bir kez doğum gerçekleştirebilir. Ama o donör hayvandan elde ettiğimiz embriyoları başka taşıyıcı hayvanlara naklederek biz birden fazla yavru elde etmeyi hedefliyoruz. Bu projede dişi buzağı elde etmek amacıyla laboratuvar ortamında embriyo üretim işlemlerini gerçekleştiriyoruz” dedi.
16.03.2025Foto Galeri
‘Akraba evliliği yapan çiftler, genetik tarama testlerinden geçmeli’
‘Akraba evliliği yapan çiftler, genetik tarama testlerinden geçmeli’Akraba evliliği yapan çiftlerin bebeklerinde kalıtsal hastalıkların görülme ihtimalinin yüksek olduğunu belirten Kadın Hastalıkları ve Tüp Bebek Uzmanı Prof. Dr. Kübra Boynukalın, “Akraba evliliği yapan çiftlerin bebeklerinde kalıtsal birtakım metabolik hastalıklar, kan hastalıkları, sinir sistemi hastalıkları, zihinsel ve fiziksel gelişim geriliği görülme ihtimali yüksektir. Bu çiftlerin gebelik planlamadan önce mutlaka bazı genetik tarama testlerinden geçmeleri gereklidir. Eğer çift bir genetik hastalık taşıyıcısı olarak belirlenirse tüp bebek tedavisine başvurulması gerekir. Genetik ayıklama yapılarak uygulanacak tüp bebek tedavisiyle sağlıklı gebelik elde edilir” dedi.
11.03.2025Sağlık-Yaşam
‘Endometriozis kadınların yüzde 10'unu etkiliyor’
‘Endometriozis kadınların yüzde 10'unu etkiliyor’ENDOMETRİOZİSİN rahim iç tabakasını (endometrium) oluşturan dokunun rahim dışında, genellikle pelvis bölgesindeki diğer organlarda yerleşmesi olarak tanımlandığını belirten Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Ömer İlker Göçmen, “Bu durum üreme çağındaki kadınların yaklaşık yüzde 10'unu etkiliyor ve yaygın bir şekilde görülüyor” dedi.
‘Tüp bebek tedavisinde kadının yaşı en önemli parametrelerden biri’
‘Tüp bebek tedavisinde kadının yaşı en önemli parametrelerden biri’Tüp bebek tedavisinde kadının yaşının en önemli parametrelerden biri olduğunu dile getiren Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Gonca Yetkin Yıldırım, “Tüp bebek başarısını birçok faktör etkiler ve her çifte aynı başarı oranı verilemez. Kadın, 40 yaşını geçmeden bir tüp bebek merkezine başvurmalı. Kliniğimizde preimplantasyon genetik tanıyı sıklıkla uygulamaktayız. Bu yöntem, tüp bebek yöntemiyle elde edilen embriyolardan biyopsi yöntemiyle bir grup hücre alınarak genetik teste gönderilmesi ve sağlıklı olan embriyonun seçilerek hastaya transfer edilmesidir” dedi.
12.02.2025Sağlık-Yaşam
‘Cep telefonundan yayılan elektromanyetik radyasyona uzun süre maruz kalma kısırlığa yol açabilir’
‘Cep telefonundan yayılan elektromanyetik radyasyona uzun süre maruz kalma kısırlığa yol açabilir’Haberleşme, bilgiye erişim ve sosyal bağlantı gibi alanlarda büyük avantajlar sağlayan akıllı cihazların uzun süreli kullanmanın çeşitli sağlık problemlerine yol açtığının yıllardır tartışıldığını belirten Kadın Hastalıkları ve Tüp Bebek Uzmanı Doç. Dr. Nur Dokuzeylül Güngör, “Son yıllarda yapılan araştırmalar cep telefonlarından yayılan elektromanyetik radyasyonun (EMR) kadın üreme sağlığı üzerinde de olumsuz etkileri olduğunu ortaya koyuyor. Yürütülen çok sayıda laboratuvar ve klinik çalışmalarının sonuçları telefondan yayılan elektromanyetik radyasyona uzun süreli maruz kalmanın kadınlarda adet döngüsünü bozabileceğini, embriyo gelişimini engelleyebileceğini, yumurtlama problemleri oluşturabileceğini ve kısırlığa yol açabileceğini gösteriyor” dedi.
21.01.2025Sağlık-Yaşam
'Organ nakli olan hastaların, tüp bebek tedavilerinde dondurulmuş embriyo transferi yapılmalı'
'Organ nakli olan hastaların, tüp bebek tedavilerinde dondurulmuş embriyo transferi yapılmalı'Sağlık Bakanlığı'nın 2023 verilerine göre Türkiye'de organ nakli bekleyen hasta sayısı yaklaşık 30 bin. Bu hastaların yüzde 30-35' i de üreme çağındaki kadınlardan oluşuyor. "Özellikle böbrek ve karaciğer nakli bekleyen hastalar, eğer hastalıkları ileri evrelerde ise birçok hormonal değişikliğe maruz kalmakla birlikte adet düzensizlikleri ve yumurtlama sorunları yaşamaktadır" diye belirten Bahçeci Tüp Bebek doktorlarından Kadın Hastalıkları ve Tüp Bebek Uzmanı Doç. Dr. Güvenç Karlıkaya; “Bu hastalar nakil sonrasında doğal yolla gebelik elde etme şansına kavuşabilirler ancak hastalığın getirdiği ek sağlık problemleri ve nakil sonrasında kullanılan ilaçların etkisi spontan gebelik ihtimalini azaltmaktadır. Dolayısı ile bu hasta gruplarında belirli bir bekleme süresinin içerisinde doğal yolla gebelik oluşmazsa tüp bebek tedavisine başlamak faydalı olacaktır. Tüp bebek tedavisi uygulanan nakilli hastalarda hormonların normal değerlere gelmesini beklemek için taze embriyo transferi yerine dondurulmuş embriyo transferi tercih edilmeli, çoğul gebeliğin risklerinden kaçınmak için tek embriyo transferi yapılmalı ve gebelik takiplerinde multidisipliner bir yaklaşım gösterilmelidir" dedi.
'Adet döngüsünün 22 günden kısa sürmesi menopoz sürecinin başladığına işaret eder'
'Adet döngüsünün 22 günden kısa sürmesi menopoz sürecinin başladığına işaret eder'Bir kadının 40 yaşından önce adet kanamalarının sonlanmasının erken menopoz olarak değerlendirildiğini söyleyen Kadın Hastalıkları ve Tüp Bebek Uzmanı Prof. Dr. Kübra Boynukalın, “Herhangi bir nedenle iki yumurtalığın alınması, birtakım bağışıklık sistemi hastalıkları, kanser tedavisinde alınan kemoterapi ve radyoterapi, sigara kullanımı, stres gibi etmenler erken menopoza yol açan sebepler arasındadır. Erken menopozda ilk belirti sık aralıklarla adet olmaktır. Adetin 22 günden daha sık görülmesi yumurtalık rezervinin azaldığına işaret eder. Adet düzensizliğine eşlik eden belirtiler ise sıcak basmaları, geceleri aşırı terleme, uyku düzeninde bozukluklar olarak sıralanabilir. Bu durumu yaşayan kadınların vakit kaybetmeden doktora başvurması gerekir. Yapılan değerlendirmelerin ardından erken menopoz tanısı koyduğumuz ve anne olmak isteyen hastalarımız için tüp bebek tedavisi planlanmaktadır. Uygulanan kişiye özel tedavilerle sınırlı sayıda yumurtası olan hastalarda yüz güldürücü sonuçlar alınıp gebelik elde edilmektedir. Evli olmayan ve kısa bir süre içerisinde gebelik düşünmeyen hastalarımızı ise yumurta dondurma uygulamasına yönlendirerek anne olma şanslarını korumaya almaktayız" dedi.
16.10.2024Sağlık-Yaşam
'Meme kanseri teşhisi alan kadınlar yumurta ve embriyo dondurarak anne olma şansını koruyabilir’
'Meme kanseri teşhisi alan kadınlar yumurta ve embriyo dondurarak anne olma şansını koruyabilir’Meme kanserinin kadınlarda en sık görülen kanser türü olduğunu ve Türkiye’de her 12 kadından biri hayatının bir döneminde meme kanserine yakalandığını ifade eden Kadın Hastalıkları ve Tüp Bebek Uzmanı Prof. Dr. Ebru Öztürk, aile üyelerinde meme kanseri görülen birinci derece yakının olması, hiç doğum yapmamış olmak, genetik mutasyonlar, obezite gibi etmenler meme kanseri açısından risk faktörü olarak değerlendirilmektedir diye belirtti. Prof. Dr. Öztürk; “Kanser tedavisi sürecinde alınan radyoterapi ve kemoterapi üreme hücrelerine doğrudan zarar vermektedir. Meme kanseri teşhisi alan kadınlar yumurta ve embriyo dondurarak anne olma şansını koruyabilir. Bu sebeple kanser teşhisi konulan kadınlara alacakları tedaviden önce eğer bekarlarsa yumurtalarını dondurmalarını, evli iseler embriyolarını dondurmalarını önermekteyiz. Dondurma işlemleri sayesinde anne olma şanslarını koruyan kadınların tedavileri tamamlanıp sağlığına kavuştuktan sonra çocuk sahibi olmaları mümkündür” ifadelerini kullandı.
12.10.2024Sağlık-Yaşam
Bakan Yumaklı: Hayvancılıkta Üretimi Geliştirme Projesi ile kırmızı et ithalatını bitirmek istiyoruz
Bakan Yumaklı: Hayvancılıkta Üretimi Geliştirme Projesi ile kırmızı et ithalatını bitirmek istiyoruzTarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, "Hayvancılıkta Üretimi Geliştirme Projemiz, çiftçilerimize ve ülkemize hayırlı olsun. Bu projenin 3 ana hedefi var. İlk olarak başımızın tacı üreticilerimizin uygun maliyetle sürdürebilir şekilde hayvan teminini sağlamak. İkincisi de tüketicimizin uygun maliyetle kırmızı ete ulaşmasını sağlamak ve nihayetinde de Türkiye'nin kırmızı et ithalatını bitirmek" dedi.
9.10.2024Politika
Harvard'da çift yandal yapan Türk doktor, diplomasını Filistinli çocuklara atfetti
Harvard'da çift yandal yapan Türk doktor, diplomasını Filistinli çocuklara atfettiKadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Gökalp Öner, Harvard Tıp Fakültesi'nden 'Tüp bebekte yapay zeka' ve 'İlaç geliştirme' üzerine çift yandal yaparak mezun oldu. Öner, mezuniyet töreninde diplomasını Filistinli çocuklara atfederek, "Hiçbir çocuk ölmesin" dedi.
21.09.2024Sağlık-Yaşam
Harvard'da çift yandal yapan Türk doktor, diplomasını Filistinli çocuklara atfetti
Harvard'da çift yandal yapan Türk doktor, diplomasını Filistinli çocuklara atfettiKadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Gökalp Öner, Harvard Tıp Fakültesi'nden 'Tüp bebekte yapay zeka' ve 'İlaç geliştirme' üzerine çift yandal yaparak mezun oldu. Öner, mezuniyet töreninde diplomasını Filistinli çocuklara atfederek, "Hiçbir çocuk ölmesin" dedi.
21.09.2024Video
'Türkiye'de her 7 kadından birinde polikistik over sendromu görülüyor'
'Türkiye'de her 7 kadından birinde polikistik over sendromu görülüyor'Polikistik over sendromunun üreme çağındaki kadınlarda sıklıkla görüldüğünü söyleyen Kadın Hastalıkları ve Tüp Bebek Uzmanı Doç. Dr. Yusuf Aytaç Tohma, "Yumurtlama bozukluğuna, erkeklik hormonu olan androjen hormonlarının artışına ve yumurtalıklarda çok sayıda küçük kist oluşmasına neden olan bir hastalıktır. Ülkemizde her 5-7 kadından birinde görülen polikistik over sendromunda en sık karşılaşılan belirtiler adet düzensizliği, kısırlık, aşırı tüylenme, sivilce artışı, saç dökülmesi, kilo alma ve zor kilo verme şeklinde görülmektedir" dedi. Polikistik over sendromu olan ve doğal yollarla çocuk sahibi olamayan hastaların tedavisinde ilk basamağın sağlıklı beslenme ve spor ile kilo verilmesini sağlamak olduğunu aktaran Doç. Dr. Tohma, "Sonraki adım olarak ise birtakım yumurtlama tedavileri uygulanmaktadır. Bu yaklaşımların doğrultusunda doğal yolla gebelik elde edemeyen hastalar için ise aşılama ya da tüp bebek tedavisi önerilmekte ve başarılı sonuçlar elde edilmektedir" diye konuştu.
12.09.2024Sağlık-Yaşam
Kayseri'ye tüp bebekte 2024'ün 'en iyi araştırması' ödülü
Kayseri'ye tüp bebekte 2024'ün 'en iyi araştırması' ödülüKADIN Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Gökalp Öner, Erciyes Teknopark ile birlikte geliştirdiği tüp bebekte yapay zeka yazılımı, uluslarası araştırma enstitüsü tarafından 2024'ün en iyi araştırması ödülüne layık görüldü. Ödül töreni, 27-28 Aralık'ta Dubai'de gerçekleşecek.
11.09.2024Sağlık-Yaşam
Özkan çiftinin 'Altın Eller'i, Altın Portakal'da
Özkan çiftinin 'Altın Eller'i, Altın Portakal'daDünyadaki ilk kadavradan rahim naklini, Türkiye'deki ilk yüz ve çift kol naklini gerçekleştiren Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan ile eşi Prof. Dr. Ömer Özkan'ın nakil süreçlerinde yaşadıkları, yönetmen Sevgi Hirschhauser tarafından 'Altın Eller' isimli belgeselle Altın Portakal Film Festivali'nde izleyici karşısına çıkacak. Özkan çiftinin ameliyat sırasında çekilen fotoğraflarının afişinde yer aldığı film, Ulusal Belgesel Film Yarışması kategorisinde yarışacak.
10.09.2024Video
Özkan çiftinin 'Altın Eller'i, Altın Portakal'da
Özkan çiftinin 'Altın Eller'i, Altın Portakal'daDünyadaki ilk kadavradan rahim naklini, Türkiye'deki ilk yüz ve çift kol naklini gerçekleştiren Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan ile eşi Prof. Dr. Ömer Özkan'ın nakil süreçlerinde yaşadıkları, yönetmen Sevgi Hirschhauser tarafından 'Altın Eller' isimli belgeselle Altın Portakal Film Festivali'nde izleyici karşısına çıkacak. Özkan çiftinin ameliyat sırasında çekilen fotoğraflarının afişinde yer aldığı film, Ulusal Belgesel Film Yarışması kategorisinde yarışacak.
10.09.2024Video
Özkan çiftinin 'Altın Eller'i, Altın Portakal'da
Özkan çiftinin 'Altın Eller'i, Altın Portakal'daDünyadaki ilk kadavradan rahim naklini, Türkiye'deki ilk yüz ve çift kol naklini gerçekleştiren Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan ile eşi Prof. Dr. Ömer Özkan'ın nakil süreçlerinde yaşadıkları, yönetmen Sevgi Hirschhauser tarafından 'Altın Eller' isimli belgeselle Altın Portakal Film Festivali'nde izleyici karşısına çıkacak. Özkan çiftinin ameliyat sırasında çekilen fotoğraflarının afişinde yer aldığı film, Ulusal Belgesel Film Yarışması kategorisinde yarışacak.
10.09.2024Gündem
'Yumurta ve sperm kalitesini artıracak vitamin takviyeleri önemli'
'Yumurta ve sperm kalitesini artıracak vitamin takviyeleri önemli'Kayseri'de Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Gökalp Öner, kaliteli yumurta ve spremde, vitamin takviyesinin önemine değindi. Öner, "Amacımız, tüp bebekte ilk seferde en kaliteli embriyo ile gebeliği yakalayabilmek. En kaliteli embriyoda gebeliği yakalayabilmek için kaliteli yumurta ve kaliteli sperme ihtiyacımız var. Kaliteli yumurta ve sperm içinde, yumurta ve sperm kalitesini artıracak etkin dozlarda vitamin takviyeleri çok önemli" dedi.
Biyolojik annesi Angora taşıyıcı annesi Ezo: Türkiye'nin ilk tüp tayı 'Balat'
Biyolojik annesi Angora taşıyıcı annesi Ezo: Türkiye'nin ilk tüp tayı 'Balat'Türkiye'de ilk kez gerçekleştirilen embriyo transferi yöntemiyle dünyaya gelen 'Tüp Tay Balat' Arnavutköy’de kameralar karşısına çıktı. Biyolojik annesi Angora, taşıyıcı annesi Ezo olan Balat ile ilgilili bilgiler veren Balıkesir Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Mehmet Can Gündüz, "Yanımızda Balat var, Türkiye'nin ilk embriyo transferiyle doğan tayı. Biyolojik annesi yanımızdaki Angora, taşıyıcı annesi ise sol tarafımızda duran Ezo ve babamız da yan tarafta duran Friesian ırkı Alp" şeklinde konuştu.
2.08.2024Gündem
25 yıl sonra ‘gebelik’ sevinci
25 yıl sonra ‘gebelik’ sevinciVan’da yaşayan, 25 yıldır evli Saadet Dağ (43), yumurta rezervi kötü olduğu için çocuk sahibi olamayınca, 2019’da Ankara’da, 2021’de de İstanbul’da özel bir hastaneye başvurarak tüp bebek tedavisi olmak istedi. Olumsuz sonuçlanan tedavilerin ardından Diyarbakır’a gelen Dağ, Dicle Üniversitesi Hastanesi Tüp Bebek Merkezi’ne başvurdu. Tedaviye alınan Dağ’a uygulanan tek embriyo transferi ilk denemede başarılı oldu. Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Nurullah Peker, “Hastamıza yaptığımız ilk tüp bebek denemesinde tek embriyo transferiyle güzel haberi verdik. Bugün de gebelik kesesini gördük. Hem onlar için hem de bizler için gerçekten yorucu ve zor bir süreçti. Ama sürecin sonu çok şükür güzel oldu. Bundan dolayı mutluyuz” dedi.
10.06.2024Video
25 yıl sonra ‘gebelik’ sevinci
25 yıl sonra ‘gebelik’ sevinciVan’da yaşayan, 25 yıldır evli Saadet Dağ (43), yumurta rezervi kötü olduğu için çocuk sahibi olamayınca, 2019’da Ankara’da, 2021’de de İstanbul’da özel bir hastaneye başvurarak tüp bebek tedavisi olmak istedi. Olumsuz sonuçlanan tedavilerin ardından Diyarbakır’a gelen Dağ, Dicle Üniversitesi Hastanesi Tüp Bebek Merkezi’ne başvurdu. Tedaviye alınan Dağ’a uygulanan tek embriyo transferi ilk denemede başarılı oldu. Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Nurullah Peker, “Hastamıza yaptığımız ilk tüp bebek denemesinde tek embriyo transferiyle güzel haberi verdik. Bugün de gebelik kesesini gördük. Hem onlar için hem de bizler için gerçekten yorucu ve zor bir süreçti. Ama sürecin sonu çok şükür güzel oldu. Bundan dolayı mutluyuz” dedi.
10.06.2024Foto Galeri
26 yıl sonra anne olan Emine Arslan, ilk anneler gününü kutlayacak
26 yıl sonra anne olan Emine Arslan, ilk anneler gününü kutlayacakİstanbul'da yaşayan Emine ve Fahri Arslan çifti 26 yıl önce evlendi. Doğal yollarla çocuk sahibi olamayan çift, çeyrek asırlık evliliklerinde 9 kez tüp bebek 8 kez de aşılama oldu. Doktor kontrollerinde Fahri Arslan'da varikosel problemi olduğu tespit edildi, operasyon geçirdi. Yine evlat hasreti dinmeyen çift mücadeleyi bırakmayarak Kadın Hastalıkları ve Tüp Bebek Uzmanı Prof. Dr. Özkan Özdamar'a ulaştı. Kişiye özel tüp bebek tedavisiyle genetik tarama sonucunda sağlıklı olduğu tespit edilen bir adet altın embriyonun transferiyle pozitif sonuca ulaşıldı. Başarılı bir hamilelik sürecinden sonra çiftin kızları Meryem Ayşe, 21 Kasım'da dünyaya geldi. İlk anneler gününü kutlayacak olan Emine Arslan, "İsterim ki hiç kimse pes etmesin. Mutlaka sonunda kazanacaklar. Bunu bizzat yaşadım. Çünkü en umutsuz olduğumuz anda geldi. İyi ki geldi" dedi. Baba Fahri Arslan ise "Meryem Ayşe yanımızda olduktan sonra günlerimiz harika geçiyor, hiç ayrılmak istemiyorum. İşe gidiyorum ama akşam olmuyor. Eve gelince koşarak odasına gidiyorum. Onu çok seviyorum" diye konuştu.
11.05.2024Video
26 yıl sonra anne olan Emine Arslan, ilk anneler gününü kutlayacak
26 yıl sonra anne olan Emine Arslan, ilk anneler gününü kutlayacakİstanbul'da yaşayan Emine ve Fahri Arslan çifti 26 yıl önce evlendi. Doğal yollarla çocuk sahibi olamayan çift, çeyrek asırlık evliliklerinde 9 kez tüp bebek 8 kez de aşılama oldu. Doktor kontrollerinde Fahri Arslan'da varikosel problemi olduğu tespit edildi, operasyon geçirdi. Yine evlat hasreti dinmeyen çift mücadeleyi bırakmayarak Kadın Hastalıkları ve Tüp Bebek Uzmanı Prof. Dr. Özkan Özdamar'a ulaştı. Kişiye özel tüp bebek tedavisiyle genetik tarama sonucunda sağlıklı olduğu tespit edilen bir adet altın embriyonun transferiyle pozitif sonuca ulaşıldı. Başarılı bir hamilelik sürecinden sonra çiftin kızları Meryem Ayşe, 21 Kasım'da dünyaya geldi. İlk anneler gününü kutlayacak olan Emine Arslan, "İsterim ki hiç kimse pes etmesin. Mutlaka sonunda kazanacaklar. Bunu bizzat yaşadım. Çünkü en umutsuz olduğumuz anda geldi. İyi ki geldi" dedi. Baba Fahri Arslan ise "Meryem Ayşe yanımızda olduktan sonra günlerimiz harika geçiyor, hiç ayrılmak istemiyorum. İşe gidiyorum ama akşam olmuyor. Eve gelince koşarak odasına gidiyorum. Onu çok seviyorum" diye konuştu.
11.05.2024Sağlık-Yaşam
Yapay zeka ile anne rahmi değerlendirildi ve gebelik elde edildi
Yapay zeka ile anne rahmi değerlendirildi ve gebelik elde edildiKayseri'de Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Gökalp Öner, tüp bebek tedavisinde geliştirdiği yapay zeka projesi ile anne rahmi değerlendirildi ve gebelik edildi. Beş yıldır bebek özlemi yaşayan aileye müjdeli haberi veren Prof. Dr. Gökalp Öner, "Gebelik için sadece embriyo yetmiyor. Bir de anne rahminin çok güzel hazırlanması gerekiyor. Bebeğin tutunma penceresinin çok iyi yakalanması gerekiyor ki gebelik gelsin. Biz bunu artık, yerli ve milli yapay zeka yazılımımız ile anne rahmine, hem kanlanmasına hem de şekline bakarak yüzde kaç ihtimalle gebelik getireceği hakkında bilgi ediniyoruz" dedi.

Benzer Haber Etiketleri

bebekgebelikhayvancılıktüpaltın portakal

Embriyo ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.