Dünya Sağlık Örgütü

Dünya Sağlık Örgütü

Son dakika Dünya Sağlık Örgütü haberleri ile ilgili DHA'ya eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Dünya Sağlık Örgütü gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Dünya Sağlık Örgütü haber sayfamızda...

Dünya Sağlık Örgütü

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 2.066 dunya saglik orgutu haberi bulunmuştur.
‘Elektronik sigaralar tehlike saçıyor’
‘Elektronik sigaralar tehlike saçıyor’Güven Hastanesi Medikal Onkoloji Bölümü’nden Doç. Dr. Dilşen Çolak, “Elektronik sigaraların, tütün sigaralarına göre daha az zararlı olduğu şeklindeki yaygın algı, özellikle gençler arasında hızla yayılıyor. Ancak bilimsel veriler, bu cihazların kansere yol açabilen zararlı kimyasallar içerdiğini ve akciğer dokusuna zarar vererek akciğer kanseri riskini artırabileceğini gösteriyor” dedi.
21.12.2024Sağlık-Yaşam
‘Diyabet sebebiyle meydana gelen görme kayıplarının yüzde 95’i erken tanı ile önlenebilir’
‘Diyabet sebebiyle meydana gelen görme kayıplarının yüzde 95’i erken tanı ile önlenebilir’Göz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Numan Alp, diyabet hastalığına göz muayenesinde tanı konulabileceğini söyleyerek “Diyabet tanısı almış hastaların yalnızca 3’te 1’i göz doktoruna kontrole gidiyor. Ne yazık ki, hastaların yüzde 85'i görmeleri etkilendikten sonra bize başvurabiliyor. Diyabet sebebiyle meydana gelen görme kayıpları eğer erken tanı ve uygun tedavi yapılır ise yüzde 95'i önlenebilir” dedi.
21.12.2024Video
‘Diyabet sebebiyle meydana gelen görme kayıplarının yüzde 95’i erken tanı ile önlenebilir’
‘Diyabet sebebiyle meydana gelen görme kayıplarının yüzde 95’i erken tanı ile önlenebilir’Göz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Numan Alp, diyabet hastalığına göz muayenesinde tanı konulabileceğini söyleyerek “Diyabet tanısı almış hastaların yalnızca 3’te 1’i göz doktoruna kontrole gidiyor. Ne yazık ki, hastaların yüzde 85'i görmeleri etkilendikten sonra bize başvurabiliyor. Diyabet sebebiyle meydana gelen görme kayıpları eğer erken tanı ve uygun tedavi yapılır ise yüzde 95'i önlenebilir” dedi.
21.12.2024Sağlık-Yaşam
Bakan Tekin: Kriz ortamları, şiddet vakalarının artışını hızlandırdı
Bakan Tekin: Kriz ortamları, şiddet vakalarının artışını hızlandırdıMilli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Yaşadığımız salgın süreci ve dünyanın çeşitli coğrafyalarında süregelen savaşlar ve çatışmalar, eşitsizlikleri daha da derinleştirmiştir. Savaşlar ve salgının yarattığı kriz ortamları, kadınları ve çocukları savunmasız bırakırken, şiddet vakalarının artışını da hızlandırmıştır" dedi.
19.12.2024Politika
‘Nörolojik hastalıklar insan hayatını tehdit ediyor’
‘Nörolojik hastalıklar insan hayatını tehdit ediyor’Dünya Sağlık Örgütü’nün güncel verilerine göre, küresel çapda 3 milyardan fazla insanın nörolojik bir durumla mücadele ettiği kaydediliyor. Nöroloji alanında çalışmalar gerçekleştiren Uzm. Dr. Oya Yakut, epilepsi, baş ağrısı ve hareket bozuklukları gibi nörolojik rahatsızlıkların tedavisi konusunda uygulanan tedavi yöntemlerini ve faydalarını açıkladı. Uzm. Dr. Yakut, “Küresel çapta ileri bir sağlık sorununa dönüşen nörolojik hastalıklar giderek yaygınlaşırken, milyonlarca insanın yaşam kalitesini düşürmekle de kalmayarak hayatını tehdit ediyor. Nörolojik problemler şu anda dünya genelindeki sakatlık gibi büyük hastalıkların da önde gelen nedeni olarak kabul ediliyor” dedi.
19.12.2024Sağlık-Yaşam
Uzmanı uyardı: Her 10 yılda bir taramaya girin
Uzmanı uyardı: Her 10 yılda bir taramaya girinGASTROENTEROLOJİ Uzmanı Prof. Dr. Gökhan Kabaçam, geleneksel endoskopik yöntemlerinin önüne geçen kromo-magnifiye endoskopi yönteminin, hücreleri yaklaşık 200 kat büyüterek bağırsak, mide ve yemek borusu gibi organlardaki kanserleri erken saptayarak ameliyatsız tedavi imkânı sunduğunu söyledi. Kabaçam, “45 yaşından sonra tüm bireylerin, belirtiler ve şikâyetlerden bağımsız, her 10 yılda bir ileri düzey bir görüntüleme yöntemi olan kromo-magnifiye endoskopik yöntemlerle taramasını ısrarla öneriyoruz” dedi.
18.12.2024Sağlık-Yaşam
'Aşırı spor kalp üzerinde olumsuz etkiler yaratabilir'
'Aşırı spor kalp üzerinde olumsuz etkiler yaratabilir'Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Okay Abacı, aşırı, zorlayıcı ve vücuda fazla yük bindirerek yapılan sporların, stres seviyelerini artırdığını, kaslarda kalıcı hasarlara yol açtığını ve kalpte olumsuz etkilere neden olduğunu söyledi.
16.12.2024Sağlık-Yaşam
Bakan Memişoğlu: Her evin 3 tane çocuğu olması lazım
Bakan Memişoğlu: Her evin 3 tane çocuğu olması lazımSağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, "Ailemiz küçülüyor, nüfusumuz azalıyor. Bugün doğurganlık oranımız 1,5'un altına düşmüş durumda. Bu gelecekte nüfusumuzun yaşlandığını değil; azaldığını gösterir, risktir bu. Bugün o kötülük medeniyeti dediğimiz 45 bin kişiyi katleden canilerin, doğurganlık oranı 4, bizde 1,5. Onun için Cumhurbaşkanımızın dediği gibi her evin 3 tane çocuğu olması lazım. Bu konuda da toplumun farkındalığıyla bunu başaracağına inanıyorum" dedi.
14.12.2024Politika
Adnan Menderes Havalimanı’nda Halk Sağlığı Acil Durum Planı tatbikatı gerçekleştirildi
Adnan Menderes Havalimanı’nda Halk Sağlığı Acil Durum Planı tatbikatı gerçekleştirildiİzmir Adnan Menderes Havalimanı’nda, Havalimanı Sağlık Denetleme Merkezi koordinasyonunda Halk Sağlığı Acil Durum Planı (HSADP) tatbikatı gerçekleştirildi. Dün öğle saatlerinde Dış Hatlar apronu açık park alanında düzenlenen tatbikatta, acil durum planının Ulusal Havalimanı Bulaşıcı Hastalık Planı ile uyumu test edildi.
13.12.2024Sağlık-Yaşam
'Hava kirliliği, kalp krizine neden olabilir'
'Hava kirliliği, kalp krizine neden olabilir'HAVA kirliliğine maruz kalmanın her yıl milyonlarca ölüme neden olduğunu belirten Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Yeşim Demirel Barut, “Bilimsel araştırmalar, hava kirliliğine maruz kalmanın kalp krizi, felç ve kalp yetmezliğinde artışa neden olarak uzun ve kısa vadeli kalp-damar hastalıklarına bağlı ölüm hızını artırdığını göstermektedir. Hava kirliliği alerjik duyarlılığa neden olur. Astım, KOAH ve solunum yolu enfeksiyonları, akciğer fonksiyonlarının azalması ve ileride akciğer yetmezliğine neden olabilir” dedi.
13.12.2024Sağlık-Yaşam
DSÖ: Kongo'daki gizemli hastalık teşhis edilemedi
DSÖ: Kongo'daki gizemli hastalık teşhis edilemediDemokratik Kongo Cumhuriyeti’nde grip benzeri semptomlarla ortaya çıkan ‘gizemli’ hastalık nedeniyle yüzlerce kişi hayatını kaybetti. DSÖ, hastalığın henüz teşhis edilemediğini belirtti.
10.12.2024Dünya
‘Çocukların neredeyse yüzde 90’ı 2 yaşına kadar en az bir kez enfekte oluyor’
‘Çocukların neredeyse yüzde 90’ı 2 yaşına kadar en az bir kez enfekte oluyor’ Mevsimsel geçişlerde Respiratuvar Sinsityal Virüs (RSV) özellikle bebekler ve çocuklar için önemli bir sağlık sorunu olarak karşımıza çıkıyor. Konu hakkında bilgiler paylaşan Prof. Dr. Dilek Yılmaz, “RSV, dünya genelinde bebeklerde ve erken çocukluk döneminde alt solunum yolu enfeksiyonlarının en önemli nedenleri arasında geliyor. Genellikle hafif geçirilen soğuk algınlığı gibi üst solunum yolu enfeksiyonlarına neden olsa da aynı zamanda akciğerleri etkileyip alt solunum yolu enfeksiyonlarına (zatürre ve bronşiolit) yol açabiliyor” dedi.
TBMM Genel Kurulu'nda '3 Aralık Dünya Engelliler Günü'ne dikkat çekildi
TBMM Genel Kurulu'nda '3 Aralık Dünya Engelliler Günü'ne dikkat çekildiTBMM Genel Kurulu, 'Köy Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ni görüşmek üzere toplandı. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında milletvekillerine gündem dışı söz verildi.
4.12.2024Politika
Özgür Özel: Suriye ve Türkiye halklarının kardeşliği için yeni sayfa açılmalıdır
Özgür Özel: Suriye ve Türkiye halklarının kardeşliği için yeni sayfa açılmalıdırCHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Sayın Esad'a çağrımızdır; herkes gittiğinde biz burada kalacağız. Burada olmaya devam edeceğiz. Türkiye ile iyi ilişkiler kurmak, sizin menfaatinizedir. Suriye ve Türkiye halklarının kardeşliği için yeni sayfa açılmalıdır" dedi.
3.12.2024Politika
DSÖ, Yemen’deki sıtma ve dang humması salgınına karşı ilaçlama kampanyası düzenledi
DSÖ, Yemen’deki sıtma ve dang humması salgınına karşı ilaçlama kampanyası düzenlediDünya Sağlık Örgütü (DSÖ), ağustos ayı başında Yemen’de meydana gelen sel nedeniyle sıtma ve dang humması gibi hastalıkların yayılma riskinin arttığını açıkladı. DSÖ riske karşı 19-24 Eylül tarihleri arasında ilaçlama kampanyası düzenledi.
3.12.2024Dünya
Özel: CHP iktidar olacak ve engelli bireylerin engellerini ortadan kaldıracak
Özel: CHP iktidar olacak ve engelli bireylerin engellerini ortadan kaldıracakCHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Cumhuriyet Halk Partisi iktidar olacak ve engelli bireylerin engellerini ortadan kaldıracak. Sizlerin ve 86 milyon vatandaşımızın önüne konulan tüm engelleri ayrımsız, eşit vatandaşlar olarak hep birlikte aşacağız" dedi.
2.12.2024Politika
'Erken Teşhis ile HIV enfeksiyonu kontrol altında alınabiliyor'
'Erken Teşhis ile HIV enfeksiyonu kontrol altında alınabiliyor'Erken teşhis ve düzenli tedavi ile HIV enfeksiyonunun kontrol altına alınabileceğini belirten Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Yelda Öğütmen, “HIV, çoğunlukla cinsel yolla bulaşan ve bağışıklık sistemini zayıflatarak ciddi sağlık sorunlarına yol açan bir virüs. Ancak erken teşhis ve düzenli tedavi ile bu hastalık kontrol altında tutulabilir” dedi.
Tüm Sağlık-Sen, Hep-Sen’e katılan 5’inci sendika oldu
Tüm Sağlık-Sen, Hep-Sen’e katılan 5’inci sendika olduHep-Sendikası (Hep-Sen) ile Tüm Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Tüm Sağlık-Sen) birleşme kararı aldı. Bu kapsamda Tüm Sağlık-Sen, Hep-Sen’e katılan 5’inci sendika oldu.
30.11.2024Video
Tüm Sağlık-Sen, Hep-Sen’e katılan 5’inci sendika oldu
Tüm Sağlık-Sen, Hep-Sen’e katılan 5’inci sendika olduHep-Sendikası (Hep-Sen) ile Tüm Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Tüm Sağlık-Sen) birleşme kararı aldı. Bu kapsamda Tüm Sağlık-Sen, Hep-Sen’e katılan 5’inci sendika oldu.
30.11.2024Sağlık-Yaşam
DSÖ: Hastane enfeksiyonlarının önlenmesinde ilerleme yavaş, acil eylem gerekiyor
DSÖ: Hastane enfeksiyonlarının önlenmesinde ilerleme yavaş, acil eylem gerekiyorDünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) yayımladığı raporda, COVID-19'un ilk kez bildirilmesinin üzerinden yaklaşık beş yıl geçmesine rağmen sağlık hizmetleriyle ilişkili enfeksiyonların (HAIs) önlenmesinde kritik eksikliklerin giderilmesindeki ilerlemenin yavaş olduğu ifade edildi.
29.11.2024Dünya
‘Yılda yaklaşık iki milyon yeni HIV vakası görülmeye devam ediyor’
‘Yılda yaklaşık iki milyon yeni HIV vakası görülmeye devam ediyor’Dünya Sağlık Örgütü (WHO) verilerine göre çağın vebası olarak adlandırılan HIV/AIDS’in, bugün hala yılda yaklaşık iki milyon yeni HIV vakası şeklinde görülmeye devam ettiğini belirten Altınbaş Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Levent Doğancı, “1980’li yılların başında, ABD ve Batı ülkelerinde homoseksüel erkekler ve damar içi uyuşturucu kullanan bireylerde gözlenen beklenmedik ölümlerin sebebi, 1983 yılında Dr. Luc Montagnier ve ekibi tarafından keşfedildi. Uzmanlar, HIV (Human Immunodeficiency Virus) olarak adlandırılan bu virüsün, sonraki yıllarda küresel bir pandemiye yol açarak, sosyal, ekonomik ve tıbbi alanlarda derin etkiler bıraktığını dile getiriyor” dedi.
29.11.2024Sağlık-Yaşam
Meme kanseri teşhisinde yapay zekalı yöntem
Meme kanseri teşhisinde yapay zekalı yöntemKadınların en sık yakalandığı kanser türlerinin başında gelen meme kanserinin teşhisiyle ilgili Akdeniz Üniversitesi'nden Doç. Dr. Hamza Feza Carlak, ABD, Avrupa ve Türkiye'den patent aldığı bir yöntem geliştirdi. Yapay zeka ve yüksek çözünürlüklü termal kameralar kullanılan sistemde; kanser şüphesi bulunan dokuya verilen elektrik akımıyla ısınan hücreler arasında sağlıklı hücreyle kanserli hücre cildin 9 milimetre altından tespit edilebiliyor.
27.11.2024Video
Meme kanseri teşhisinde yapay zekalı yöntem
Meme kanseri teşhisinde yapay zekalı yöntemKadınların en sık yakalandığı kanser türlerinin başında gelen meme kanserinin teşhisiyle ilgili Akdeniz Üniversitesi'nden Doç. Dr. Hamza Feza Carlak, ABD, Avrupa ve Türkiye'den patent aldığı bir yöntem geliştirdi. Yapay zeka ve yüksek çözünürlüklü termal kameralar kullanılan sistemde; kanser şüphesi bulunan dokuya verilen elektrik akımıyla ısınan hücreler arasında sağlıklı hücreyle kanserli hücre cildin 9 milimetre altından tespit edilebiliyor.
27.11.2024Gündem
Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürlüğü'nden, ağız diş sağlığı önerileri
Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürlüğü'nden, ağız diş sağlığı önerileriSağlık Bakanlığı Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürlüğü, '18-24 Kasım Ağız Diş Sağlığı Haftası' ve '22 Kasım Dünya Diş Hekimliği Günü' nedeniyle, ağız ve diş sağlığına ilişkin önerilerde bulundu.
22.11.2024Sağlık-Yaşam
Dahiliye Uzmanları Derneği: Her 30 kişiden 1'i diyabet olduğunu bilmiyor
Dahiliye Uzmanları Derneği: Her 30 kişiden 1'i diyabet olduğunu bilmiyorDahiliye Uzmanları Derneği (DAHUDER) tarafından Türkiye'nin 9 ilinde 3 bin 774 kişi ile yapılan tarama çalışmasında, her 30 kişiden 1'inin diyabet olduğunu fark etmediği ortaya çıktı. DAHUDER Yönetim Kurulu Başkan Vekili Doç. Dr. Nizameddin Koca, "Bu kişilerin hastalıklarının farkında olmadan, ciddi risk altında olduğunu gösteriyor" dedi.
22.11.2024Sağlık-Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

sağlıkDSÖHIVteşhishastane

Dünya Sağlık Örgütü ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.