Dünya Sağlık Örgütü

Dünya Sağlık Örgütü

Son dakika Dünya Sağlık Örgütü haberleri ile ilgili DHA'ya eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Dünya Sağlık Örgütü gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Dünya Sağlık Örgütü haber sayfamızda...

Dünya Sağlık Örgütü

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 2.138 dunya saglik orgutu haberi bulunmuştur.
'Kalın bağırsak kanserleri genç yaşta çokça görülmeye başlandı'
'Kalın bağırsak kanserleri genç yaşta çokça görülmeye başlandı'Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi'nden Doç. Dr. İsmail Alper Tarım, 'Kalın Bağırsak Kanseri Farkındalık Ayı'nda, sağlıklı yaşama dikkat çekerek, "Kalın bağırsak kanserleri genç yaşta çokça görülmeye başlanmıştır. Özellikle 50 yaş üzeri insanlarımıza her 2 yılda bir gaitada gizli kan testi ve her 10 yılda bir kolonoskopi yapılması kalın bağırsak kanserinin erken tanısı için hayati önem içermekte" dedi.
26.03.2025Sağlık-Yaşam
Türkiye'de tüberküloz oranı düşüşte
Türkiye'de tüberküloz oranı düşüşteAkdeniz Üniversitesi (AÜ) Tıp Fakültesi'nden Doç. Dr. Nurgül Bozkurt, Türkiye'de tüberküloz oranının sıklığının azaldığını belirterek hastalığın her 100 bin kişiden 14'ünde görüldüğünü söyledi.
25.03.2025Sağlık-Yaşam
‘Aşılamanın yaygınlaştırılması, antibiyotik ihtiyacını azaltacak’
‘Aşılamanın yaygınlaştırılması, antibiyotik ihtiyacını azaltacak’Antibiyotiklerin bilinçsiz ve aşırı kullanımının pek çok soruna neden olabileceğini belirten Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Samra Heydarova, “Başta gereksiz kullanıma bağlı dirence neden olan antibiyotikler, bu anlamda insan sağlığını tehdit eden en büyük tehlikelerden biri olarak tanımlanıyor. Aşılamanın yaygınlaştırılması, enfeksiyonları önleyecek ve antibiyotik ihtiyacını azaltacaktır” dedi.
18.03.2025Sağlık-Yaşam
Gazzeli doktorun Türkiye'ye getirmek istediği kanser hastası babası öldü
Gazzeli doktorun Türkiye'ye getirmek istediği kanser hastası babası öldüSiirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görev yapan Gazzeli Dr. Hüseyin Atvan'ın Türkiye'ye getirmek istediği kanser hastası babası Mervan Atvan (68), Mısır'da hayatını kaybetti.
15.03.2025Gündem
Sağlık Bakanlığı'nın 'Normal Doğum Eylem Planı' sezaryen oranını düşürüyor
Sağlık Bakanlığı'nın 'Normal Doğum Eylem Planı' sezaryen oranını düşürüyorSağlık Bakanlığı'nın 'Normal Doğum Eylem Planı' kapsamında hayata geçirdiği projelerle sezaryen doğum oranında düşüş gözlemlendi. Gaziosmanpaşa Eğitim ve Araştırma Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Özlem Aydın, "Gebe Okulları ve Ebe Polikliniklerimizi hizmete almış bulunmaktayız. Projemiz başladıktan sonra biz de hızlı bir şekilde hastanemizin sosyal medyasında ve hastanemizde bulunan dijital ekranlarımızda normal doğuma teşvik eden görseller paylaşmaya, teşvik edici eğitimler yapmaya daha fazla özen gösterdik. Bu minvalde bakacak olursak, primer sezaryen oranımızda 3 aylık süreçte yüzde 26,1 azalma olduğunu görmüş olduk" dedi.
15.03.2025Sağlık-Yaşam
DSÖ, Tanzanya'da Marburg virüsü salgınının sona erdiğini duyurdu
DSÖ, Tanzanya'da Marburg virüsü salgınının sona erdiğini duyurduDünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, Tanzanya'da Marburg virüsü salgınının sona erdiğini açıkladı.
14.03.2025Dünya
BM: Sudan'ın El Faşir kentinde sağlık sistemi çökmüş durumda
BM: Sudan'ın El Faşir kentinde sağlık sistemi çökmüş durumdaBirleşmiş Milletler İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (OCHA), şiddet ve yerinden edilmeler nedeniyle Sudan'ın Kuzey Darfur eyaletinin başkenti El Faşir'de sağlık sisteminin çöktüğünü belirtti.
12.03.2025Dünya
Gazzeli doktor, kanser hastası babasının Türkiye’ye getirilmesi için destek bekliyor
Gazzeli doktor, kanser hastası babasının Türkiye’ye getirilmesi için destek bekliyorSiirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görev yapan Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Hüseyin Atvan, Gazze'de yaşayan babası Mervan Atvan'ın (68) kanser hastalığına yakalandığını ve tedavisi için Türkiye'ye getirilmesini istedi.
10.03.2025Video
DSÖ, Lazkiye'deki olaylara ilişkin açıklama yaptı
DSÖ, Lazkiye'deki olaylara ilişkin açıklama yaptıDSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, Suriye'nin Tartus ve Lazkiye şehirlerindeki çatışmaların endişe yarattığını belirtti.
9.03.2025Dünya
'Kadınlar hayatlarını yakından ilgilendiren bu sağlık sorunlarını ihmal ediyor'
'Kadınlar hayatlarını yakından ilgilendiren bu sağlık sorunlarını ihmal ediyor'Günlük yaşamın yoğun temposu, toplumsal rolleri ya da bilgi eksikliği gibi farklı etkenler nedeniyle kadınların sağlıklarına yeterli özeni göstermediğini söyleyen Kadın Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Ü. Mert Yeşiladalı, bu durumun ciddi sağlık sorunlarına zemin oluşturabileceğine dikkat çekti.
Doç. Dr. İbrahim Demirci: Obezite oranı yüzde 16’ya ulaştı
Doç. Dr. İbrahim Demirci: Obezite oranı yüzde 16’ya ulaştıEndokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. İbrahim Demirci, Türkiye’de her 2 kişiden 1’inin fazla kilolu olduğunu söyleyerek, “Obezite artık sadece bireysel bir sağlık sorunu değil, küresel bir salgın haline geldi. Türkiye’de her iki kişiden biri fazla kilolu, toplumun yüzde 16’sı ise obez” dedi.
ABD Başkanı Trump, kongrede ilk kez konuştu
ABD Başkanı Trump, kongrede ilk kez konuştuABD seçimlerini kazanan Donald Trump, yemin ettikten yaklaşık 6 hafta sonra Senato ve Temsilciler Meclisi üyelerinin beraber katıldığı oturumda konuştu.
5.03.2025Dünya
‘Karadeniz Bölgesi, obezitede 1’inci sırada yer alıyor’
‘Karadeniz Bölgesi, obezitede 1’inci sırada yer alıyor’Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Adnan Bulut, obezitenin önemli bir sağlık sorunu olduğunu söyleyerek, “Türkiye obezitede Avrupa’da Dünya Sağlık Örgütü standartlarında birinci sıradadır. Türkiye Çalışma Grubu’nun yayınladığı veri kapsamında Türkiye özelinde obezite oranı yüzde 37 oranıyla Karadeniz Bölgesi özellikle Doğu Karadeniz 1’inci sırada, yüzde 33’lerle Orta Anadolu 2’nci sırada, yüzde 33’lerde Marmara ve Ege Bölgesi 3’üncü sırada yer alıyor” dedi.
4.03.2025Video
‘Karadeniz Bölgesi, obezitede 1’inci sırada yer alıyor’
‘Karadeniz Bölgesi, obezitede 1’inci sırada yer alıyor’Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Adnan Bulut, obezitenin önemli bir sağlık sorunu olduğunu söyleyerek, “Türkiye obezitede Avrupa’da Dünya Sağlık Örgütü standartlarında birinci sıradadır. Türkiye Çalışma Grubu’nun yayınladığı veri kapsamında Türkiye özelinde obezite oranı yüzde 37 oranıyla Karadeniz Bölgesi özellikle Doğu Karadeniz 1’inci sırada, yüzde 33’lerle Orta Anadolu 2’nci sırada, yüzde 33’lerde Marmara ve Ege Bölgesi 3’üncü sırada yer alıyor” dedi.
Araştırma: 2050'ye kadar dünya nüfusunun yarısından fazlası obez olabilir
Araştırma: 2050'ye kadar dünya nüfusunun yarısından fazlası obez olabilirYeni bir araştırmaya göre, dünya genelindeki yetişkinlerin yarısından fazlasının, 2050'ye kadar aşırı kilolu ya da obez olacağı tahmin ediliyor.
4.03.2025Dünya
'Her 5 kişiden 1'inde işitme kaybı var'
'Her 5 kişiden 1'inde işitme kaybı var'3 Mart Dünya Kulak ve İşitme Günü'nde, 'Hayat Duyunca Güzel' sosyal farkındalık kampanyasıyla işitme sağlığına dikkat çeken uzmanlar ve sivil toplum kuruluşları, işitme kaybının sadece doğuştan veya ileri yaşta görülen bir tablo olmadığını, hayatın her döneminde ortaya çıkabildiği için şüpheli durumlarda vakit kaybetmeden işitme testi muayenesine gitmenin önemini vurguladı. Türkiye Odyologlar ve Konuşma Bozuklukları Uzmanları Derneği (TOKSUD) Başkanı Prof. Dr. Meral Didem Türkyılmaz ve Türk Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahisi Derneği (Türk KBB-BBC) Genel Sekreteri Prof. Dr. Özgür Yiğit, işitme kaybının zihinsel fonksiyonlara olumsuz etkisiyle demans gibi hastalıklara da zemin hazırlayabildiğine dikkat çekti. Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) verilerine göre şu an 1,5 milyar insan sağlıklı duymuyor. Her 5 kişiden 1'inde işitme kaybı var. Bu oran 2050'de 4'te 1'e yükselecek ve 2,5 milyar insan işitme kaybıyla karşı karşıya kalacak.
DSÖ: İklim değişikliği, son 50 yılda aşırı hava olaylarının yüzde 400 artmasına neden oldu
DSÖ: İklim değişikliği, son 50 yılda aşırı hava olaylarının yüzde 400 artmasına neden olduDSÖ, son 50 yılda iklim değişikliği nedeniyle aşırı hava olaylarının yüzde 400 arttığını duyurdu.
26.02.2025Dünya
İzmir'de hava kirliliği 6 ilçede ulusal değerlerin üzerinde
İzmir'de hava kirliliği 6 ilçede ulusal değerlerin üzerindeTürk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Çevre Mühendisi Odası İzmir Şube Teknik Sorumlusu Selma Akdoğan, hava kirliliğiyle ilgili yaptığı değerlendirmede, İzmir'de, çapı 10 mikrometreden daha küçük olan toz zerreciklerini ifade eden PM10'un yıllık ortalama değerleri Karabağlar, Karşıyaka, Kemalpaşa, Menemen, Ödemiş ve Torbalı istasyonlarında ulusal sınır değerlerin üzerinde olduğunu söyledi.
23.02.2025Video
DSÖ, Gazze'de çocuk felcine karşı aşılama kampanyasının başladığını duyurdu
DSÖ, Gazze'de çocuk felcine karşı aşılama kampanyasının başladığını duyurduDünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, Gazze'de çocuk felcine karşı aşılama kampanyasının başladığını açıkladı.
22.02.2025Dünya
Diz ve kalça ağrısıyla gitti, bağırsak kanserinden kurtuldu
Diz ve kalça ağrısıyla gitti, bağırsak kanserinden kurtulduDiz ve kalça ağrısıyla hastaneye başvuran 69 yaşındaki Meryem Oya Alp'in hastanede yapılan tetkikler sonucunda bağırsaklarında kanserleşmeye çok yaklaşmış bir polip olduğu tespit edildi. Yapılan operasyonla polipi alınan Alp, sağlığına kavuştu. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Gökhan Özkoçak, “Ağrı şikayetiyle bir çok hasta bize başvuruyor. Hekimler olarak ağrı nedenlerini düşünürken basitten zora doğru bir yol izleriz. Eğer tedavilere rağmen hasta yanıt alamıyorsa, başka bir organ ya da sistemin etkisi olabilir mi diye bakarız. Bu gibi durumlarda biz hekimlerin multidisipliner olarak iletişim halinde çalışması özellikli vakaların atlanmadan tanı koyulmasında çok etkili bir faktör” dedi.
20.02.2025Sağlık-Yaşam
‘Fazla tuz tüketimi ciddi sağlık sorunlarına yol açabiliyor’
‘Fazla tuz tüketimi ciddi sağlık sorunlarına yol açabiliyor’Fazla tuz tüketiminin ciddi sağlık sorunlarına yol açabildiğini söyleyen Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Fethi Kılıçaslan, özellikle Türkiye’de günlük tuz tüketiminin önerilen miktarın neredeyse iki katı olduğunu belirterek hipertansiyon, böbrek yetmezliği, kalp damar hastalıkları ve inme gibi sağlık problemlerine davetiye çıkardığını anlattı.
19.02.2025Sağlık-Yaşam
Çocuk Onkoloji Uzmanı Dr. Demirağ: Hasta sayımız her geçen yıl artıyor
Çocuk Onkoloji Uzmanı Dr. Demirağ: Hasta sayımız her geçen yıl artıyorİzmir'deki Dr. Behçet Uz Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Onkoloji Uzmanı Dr. Bengü Demirağ, '15 Şubat Dünya Çocukluk Çağı Kanseri Günü' nedeniyle yaptığı açıklamada çocukluk çağı kanser vakalarının her geçen yıl arttığını belirtip, "Klinik olarak 4 saatlik bebeğe kanser tanısı koyduk. 4 saatlik bir bebek kanser olmak için ne yapmıştır? Hiçbir şey. Daha anne karnında bile bu tümörlerin ortaya çıkabilme ve büyüyebilme olasılığı var. Şu an kliniğimizde yatan en küçük hasta 40 günlük" dedi.
14.02.2025Video
Çocuk Onkoloji Uzmanı Dr. Demirağ: Hasta sayımız her geçen yıl artıyor
Çocuk Onkoloji Uzmanı Dr. Demirağ: Hasta sayımız her geçen yıl artıyorİzmir'deki Dr. Behçet Uz Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Onkoloji Uzmanı Dr. Bengü Demirağ, '15 Şubat Dünya Çocukluk Çağı Kanseri Günü' nedeniyle yaptığı açıklamada çocukluk çağı kanser vakalarının her geçen yıl arttığını belirtip, "Klinik olarak 4 saatlik bebeğe kanser tanısı koyduk. 4 saatlik bir bebek kanser olmak için ne yapmıştır? Hiçbir şey. Daha anne karnında bile bu tümörlerin ortaya çıkabilme ve büyüyebilme olasılığı var. Şu an kliniğimizde yatan en küçük hasta 40 günlük" dedi.
14.02.2025Sağlık-Yaşam
‘Fast food tarzı gıdalar, kanser gelişimine zemin hazırlıyor’
‘Fast food tarzı gıdalar, kanser gelişimine zemin hazırlıyor’Genel Cerrahi Bölümü’nden Prof. Dr. Mehmet Karabulut günümüzde hazır yiyecek ve işlenmiş gıdaların popülerliğinin arttığını ifade ederek, “Bu ürünlerin hayatımıza girmesi beslenme alışkanlıklarımızda önemli değişikliklere yol açtı” dedi. Op. Dr. Ayhan Çevik ise kanser riski açısından bazı işlenmiş gıdaların daha tehlikeli olarak değerlendirildiğini belirterek, “Yüksek şeker ve trans yağ içeren işlenmiş gıdalar da kanser riskiyle ilişkilendirilmiştir. Özellikle fast food tarzı gıdalar, işlenmiş tatlılar ve gazlı içecekler, vücutta enflamasyona yol açarak kanser gelişimine zemin hazırlayabilir. Ayrıca ağır işlenmiş gıda ürünleri, yüksek ısıda pişirilen gıdalar ve trans yağlar içeren gıdalar da genellikle sağlık açısından olumsuz etkilere sahiptir” diye konuştu.
14.02.2025Sağlık-Yaşam
‘Retinoblastom hem gözü hem de hayatı tehdit edebilir’
‘Retinoblastom hem gözü hem de hayatı tehdit edebilir’Çocukluk dönemindeki kanserlere dikkat çekmek, farkındalığı artırmak ve erken teşhisin önemini vurgulamak amacıyla 15 Şubat, Uluslararası Çocukluk Çağı Kanseri Günü olarak anılıyor. Çocuklarda en sık rastlanan göz içi kanserinin retinoblastom olduğunu söyleyen Göz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Samuray Tuncer, “Retinoblastomun en sık görülen bulgusu etkilenen gözde beyaz parlamadır (kedi gözü gibi parlama veya tıptaki adı lökokori). Gözün belli bakış pozisyonlarında tümörün yerleşim yerine göre çocuğun göz bebeği kedi gözü gibi beyaz parlar. Bunun dışında çocukta şaşılık da görülebilir. Tümör tedavi edilmez ve göz içinde çok büyürse göz siniri yoluyla beyne ve vücuda sıçrama yapabilir. Bu kanser belli bir boyutu aştıktan sonra hem gözü hem de hayatı tehdit eder hale gelebilir. Dolayısıyla, ebeveynlerin bu konuda bilinçli olması son derece önemlidir” dedi.
14.02.2025Sağlık-Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

sağlıkkanserDSÖobeziteGazzeli doktor

Dünya Sağlık Örgütü ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.