Dermatoloji

Dermatoloji

Son dakika dermatoloji haberleri ile ilgili DHA'ya eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan dermatoloji gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan dermatoloji haber sayfamızda...

Dermatoloji

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 384 dermatoloji haberi bulunmuştur.
Estetikte merdiven altına karşı hekimlere sertifikalı eğitim
Estetikte merdiven altına karşı hekimlere sertifikalı eğitimSağlık Bakanlığı'nın medikal estetikte merdiven altı uygulamaların önüne geçmek için yaptığı yönetmelik değişikliğinin ardından hazırlanan eğitim programına, ülke genelinde 1556 hekim başvurdu. 18 ildeki 96 merkezde hekimlere, cilt uygulamalarından dolgu enjeksiyonuna, hasta iletişiminden sterilizasyona kadar teorik ve uygulamalı eğitim veriliyor. Pratisyenlerin başvurabildiği programı tamamlayan hekimler, yetkinlik kazanıp medikal estetik alanında görev yapabilecek.
19.04.2025Video
‘Kanserden korunmanın yolu düzenli taramadan geçiyor’
‘Kanserden korunmanın yolu düzenli taramadan geçiyor’Kanserin erken teşhiste hayat kurtardığını ve gelişen tıbbi yöntemlerle erken evrede tespit edilip tedavi edilebildiğini belirten Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Ömer Fatih Ölmez, “Kanserden korunmanın yolu düzenli taramadan geçiyor. Bu testler sayesinde hastalık belirti vermeden teşhis edilebilir” dedi.
‘Stres ve yorgunluk gibi faktörler zona virüsünü tetikliyor’
‘Stres ve yorgunluk gibi faktörler zona virüsünü tetikliyor’Ciltte ağrı ve sıvı dolu kabarcıklara dönüşerek kırmızı döküntülere neden olan zona virüsüne karşı uyarılarda bulunan Dermatoloji Uzmanı Uzm. Dr. Makbule Dündar, “Zona virüsü vücutta yıllarca aktif kalabilir. Stres ve yorgunluk gibi faktörler virüsü tetikleyerek ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir. Erken tespit ve tedaviyle kontrol altına alınabilir” dedi.
18.03.2025Sağlık-Yaşam
‘Sedef hastalığı bulaşıcı değil’
‘Sedef hastalığı bulaşıcı değil’Sedef hastalığıyla uzun yıllar mücadele eden 28 yaşındaki Murat Ustutar’ın, denemediği tedavi yöntemi kalmadı ancak hastalığına çare bulamadı. Fiziksel ve psikolojik olarak zor günler geçiren Ustutar, Dermatoloji Uzmanı Dr. Sena İnal Aptoula ile tanıştıktan sonra kısa sürede sağlığına kavuştu. Dr. Aptoula, “Biyolojik ajanlarla hastalığı hızla kontrol altına aldık. Sedef hastalığı bulaşıcı değil ama insanlar tarafından bulaşıcı olduğu düşünülen, insanların kendilerini dışlamalarına sebep olabilen bir hastalık. Psikolojik ve fiziksel yükü olan bir hastalık” dedi.
‘Yöntemi önemli değil, yüzümdeki lekeler yeter ki çıksın demeyin’
‘Yöntemi önemli değil, yüzümdeki lekeler yeter ki çıksın demeyin’Dermatoloji Uzmanı Prof. Dr. Ali Balevi, bilinçsiz uygulamaların cilt sağlığını tehdit ettiğini belirterek, “Lekelerin nedenini doğru tespit etmek, güvenli ve etkili bir tedavi için önemlidir. Tedavi uygulanırken yöntemi önemli değil, yüzümdeki lekeler yeter ki çıksın demeyin” uyarısında bulundu.
23.02.2025Sağlık-Yaşam
'Mezoterapi cildin gençleştirilmesi, ince kırışıklıkların giderilmesi için etkili bir yöntem'
'Mezoterapi cildin gençleştirilmesi, ince kırışıklıkların giderilmesi için etkili bir yöntem'Dermatoloji Uzmanı Dr. Şirin Çelik, mezoterapinin cildin gençleştirilmesi, ince kırışıklıkların giderilmesi ve oluşumunun engellenmesi için etkili bir yöntem olduğunu söyledi.
14.02.2025Sağlık-Yaşam
'Egzama artık modern yöntemlerle tedavi edilebilir bir hastalık'
'Egzama artık modern yöntemlerle tedavi edilebilir bir hastalık'Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Tıp Fakültesi'nden Prof. Dr. Ayşe Akman, egzama hastalığının uygulanan modern tedavi yöntemleri ve ilaç desteği ile daha kolay kontrol altına alınabildiğini belirterek, "Bir hastam bu hastalık için 'haksızlık' yazmıştı duvara. Artık modern yöntemler ve ilaçlarla tedavi edilebilir bir hastalık" dedi.
29.01.2025Video
Uzmanı uyardı: Şok diyetler saç döküyor
Uzmanı uyardı: Şok diyetler saç döküyorBeslenme ve saç dökülmesi arasındaki ilişki hakkında bilgi veren Dermatoloji Uzmanı Doç. Dr. Aslı Tatlıparmak, “Bilinçsizce yapılan diyetler, uzmana danışmadan yapılan kalori kısıtlaması vücuttaki her yeri etkilediği gibi saçlar üzerinde de olumsuz sonuçlara neden olabiliyor. Yapılan çalışmalara göre düşük kalorili diyetler ve yeterli protein tüketmemek saç dökülmesine sebebiyet verebiliyor. Şok diyetler saç döküyor” dedi.
'Tedavi edilmeyen soğuk ısırığı, ciddi deri hasarına yol açabilir'
'Tedavi edilmeyen soğuk ısırığı, ciddi deri hasarına yol açabilir'Soğuk ısırığının temelinde düşük sıcaklığa maruz kalan vücut bölgesinde meydana gelen hasar olduğunu belirten Dermatoloji Uzmanı Dr. Melek Kesir Koç, “0 derece altındaki soğukta kalma sonucunda deri ve diğer dokularda oluşan donma durumudur. En çok eller, ayaklar, burun, kulaklar ve yüzü etkiler. Soğuk ısırığı sonucu ciltte karıncalanma, uyuşma, renk değişimleri, hissizlik, ağrı gibi belirtiler ortaya çıkar. Soğuk ısırığı, tedavi edilmezse ciddi deri hasarına yol açabilir” dedi.�
27.12.2024Sağlık-Yaşam
Medipol Acıbadem’de Kozmetik Dermatoloji ve Sağlıklı Yaşam Merkezi hizmete açıldı
Medipol Acıbadem’de Kozmetik Dermatoloji ve Sağlıklı Yaşam Merkezi hizmete açıldıMedipol Sağlık Grubu, estetik ve sağlık kavramlarını birleştiren Medipol Acıbadem Kozmetik Dermatoloji ve Sağlıklı Yaşam Merkezi’ni hizmete açtı. Merkez, son teknolojiye sahip cihazlar ve deneyimli uzman kadrosu ile cilt sağlığı ve estetik çözümleri konusunda yeni bir dönem başlatmayı hedefliyor. Yenilikçi yaklaşımlarla kişisel bakıma özel çözümler getirerek, estetik ve sağlık alanındaki en son yenilikleri bir arada sunacak.
21.12.2024Sağlık-Yaşam
'Soğuk hava ciltte kuruluk, tahriş ve pul pul dökülmelere neden oluyor'
'Soğuk hava ciltte kuruluk, tahriş ve pul pul dökülmelere neden oluyor'TÜRKİYE genelinde etkisini gösteren ani soğuk hava dalgasının, kapalı alanlarda geçirilen sürenin artmasıyla cilt sağlığını olumsuz etkilediğini belirten Dermatoloji Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Elif Cömert Özer, soğuk hava ve sürekli açık kalan ısıtıcıların, ciltte kuruluk, tahriş ve pul pul dökülmelere neden olabildiğini söyledi. Kış aylarında cilt bakımına dair uyarılarda bulunan Dr. Özer, “Kış ayazı cildinizi kurutmasın. Özellikle kapalı alanlarda daha fazla vakit geçirilmesi ve ısıtıcıların uzun süreli kullanımı, cildi daha da hassaslaştırır. Bu durum, cildin koruyucu bariyerini zayıflatır ve tahrişe yol açar" dedi.
17.12.2024Sağlık-Yaşam
Yazın girdikleri Van Gölü'nde sararan saçları, kışın eski haline döndü
Yazın girdikleri Van Gölü'nde sararan saçları, kışın eski haline döndüVan'ın sahildeki Yaylıyaka Mahallesi'nde yaşayan ve yaz aylarında girdikleri Van Gölü'nün sodalı sularında saçları sararan çocuklar, kış aylarının gelmesi ile birlikte normal hallerine döndü.
10.12.2024Video
‘Merdiven altı güzellik uygulamalarından uzak durulmalı’
‘Merdiven altı güzellik uygulamalarından uzak durulmalı’ÖZELLİKLE genç yaştaki kişilerin sosyal medya ve moda akımlarının etkisiyle ucuz ve kontrolsüz estetik işlemlere yöneldiğini belirten Dermatoloji alanından Uzm. Dr. Makbule Dündar, “Genç yaşta kalıcı etki yaratabilecek işlemler, ilerleyen yıllarda istenmeyen sonuçlara yol açabilir. Aşırı dudak dolguları ya da cilt yapısına uygun olmayan ürünler, ciltte deformasyon yaratabilir” dedi. Uzm. Dr. Dündar, bilinçsiz yaklaşımların ve merdiven altı uygulamaların da sağlık üzerindeki ciddi etkilerine dikkat çekti.
24.11.2024Sağlık-Yaşam
Uzmanı uyardı: ‘Sonbaharda cildi korumak önemli’
Uzmanı uyardı: ‘Sonbaharda cildi korumak önemli’Sonbaharda doğru cilt bakımı ve kuruluğu, cildi temiz tutma ve güneşten koruma, akne, hiperpigmentasyon ve peeling konularında açıklamalarda bulunan Medicana Sağlık Grubu'nden Dermatoloji Uzmanı Dr. Merve Akbay, “Sonbaharın serin esintileri ve mevcut hava koşulları, cildin ihtiyaçlarını da değiştirmektedir. Yaz mevsiminin nemli ve sıcak günlerinin geride kalmasıyla bu dönemde cilt kurulukları, lekeler ve cilt tonunda dengesizlikler gibi problemler artabilir. Sonbahar aylarında cildi korumak ve sağlıklı tutmak için dikkat edilmesi gereken bazı önemli noktalar bulunmaktadır” dedi.
Gebelik Maskesi’ olarak bilinen melazma hastalığına dikkat edilmeli’
Gebelik Maskesi’ olarak bilinen melazma hastalığına dikkat edilmeli’Doğurganlık dönemindeki kadınlarda sıklıkla görülen melazma hastalığına dikkat edilmesi gerektiğini söyleyen Dermatoloji Uzmanı Prof. Dr. Ali Balevi, “Hastalık toplumda ‘Gebelik Maskesi’ olarak biliniyor. Hastalığın oluşumunda ultraviyole ışınlar, genetik faktörler, ilaç kullanımı ve güneş kremi kullanmamak etkili oluyor” dedi.
30.10.2024Sağlık-Yaşam
'Uyuz vakalarının sayısı her geçen gün artıyor’
'Uyuz vakalarının sayısı her geçen gün artıyor’Dermotoloji Uzmanı Doç. Dr. Erkin Pekmezci, uyuz vakalarındaki artışa dikkat çekerek uyarılarda bulundu. Hastalığın temasla bulaştığını ve kaşıntıyla kendini gösterdiğini vurgulayan Dr. Pekmezci, “Kollarda, ellerde, dirseklerde ve karın bölgenizde kaşıntı ve kızarıklık varsa uyuz olmuş olabilirsiniz. Uyuz vakalarının sayısı her geçen gün artıyor” dedi.
24.10.2024Sağlık-Yaşam
‘Telefon, bilgisayar ve televizyon foto yaşlanmayı artırıyor’
‘Telefon, bilgisayar ve televizyon foto yaşlanmayı artırıyor’Dermatoloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Derya Can, güneş ışınları kadar televizyon, tablet ve bilgisayar ışıklarının da foto yaşlanmayı artırdığını söyledi. Dr. Öğr. Üyesi Derya Can, bu ışınlardan korunmak için her ortamda mutlaka koruma faktörlü güneş kremi kullanılması gerektiğini vurguladı.
20.10.2024Sağlık-Yaşam
‘Solaryum, deri kanseri riskini artırıyor’
‘Solaryum, deri kanseri riskini artırıyor’Deri kanserinin hem kadınlarda hem de erkeklerde en sık görülen kanser türlerinden biri haline geldiğini belirten Dermatolog Dr. Handan Erol Mart, özellikle gençler arasında yaygınlaşan solaryum kullanımına ilişkin uyarılarda bulundu. Dr. Mart, “Solaryum, deri kanseri açısından ciddi risk taşır ve dermatologlar olarak kesinlikle solaryuma girilmesini önermiyoruz. Hatta bazı ülkelerde solaryum cihazlarının kullanımı tamamen yasaklanmıştır” dedi.
Uzmanı dolgu uygulamalarında dikkat edilmesi gerekenleri anlattı
Uzmanı dolgu uygulamalarında dikkat edilmesi gerekenleri anlattıEstetik dünyasında ameliyatsız çözüm olarak tercih edilen dolgu uygulamaları son yıllarda yükseliş gösterirken, Dermatoloji Uzmanı Dr. Hande Ulusal, dolgu uygulamalarında dikkat edilmesi gereken noktaları aktardı. Ulusal, “Bu işlemlerin, yalnızca uzman doktorlar tarafından, güvenli ve etkili bir şekilde uygulanması önem arz ediyor” dedi.
24.09.2024Sağlık-Yaşam
23 yıldır sedef hastası olan Başerener: Çok fazla önyargı ile karşılaşıyoruz ancak sedef bulaşıcı değil
23 yıldır sedef hastası olan Başerener: Çok fazla önyargı ile karşılaşıyoruz ancak sedef bulaşıcı değilSedef Hastaları Dayanışma Derneği tarafından ‘4. Uluslararası Sedef ve Artrit Hasta Deneyim Zirvesi’ İstanbul’da düzenlendi. Psoriasis bilinen adı ile sedef hastalığı toplum tarafından 'bulaşıcı' sanılıyor. Bu nedenle sedef hastaları önyargılarla mücadele ediyor. O hastalardan biri olan Elif Başerener gençliğinde yaşadığı bir olayı şöyle anlattı: “Otobüse bindim. Yanımda duran kişi hemen çocuğunu benden uzaklaştırdı. Bulaşıcı olabilir gel oğlum, dedi. Sedefin bulaşıcı bir hastalık olmadığını topluma anlatmaya çalışıyoruz. Sedef hastalığı hayatın güzelliklerini yaşamaya engel değil." Sertan Tiryaki ise bir dönem kasiyer olarak çalıştığını ancak hastalığı nedeniyle alışverişi bırakıp gidenlerin hatta dokunduğu parayı almak istemeyen müşterilerin olduğunu söyledi.
16.09.2024Video
23 yıldır sedef hastası olan Başerener: Çok fazla önyargı ile karşılaşıyoruz ancak sedef bulaşıcı değil
23 yıldır sedef hastası olan Başerener: Çok fazla önyargı ile karşılaşıyoruz ancak sedef bulaşıcı değilSedef Hastaları Dayanışma Derneği tarafından ‘4. Uluslararası Sedef ve Artrit Hasta Deneyim Zirvesi’ İstanbul’da düzenlendi. Psoriasis bilinen adı ile sedef hastalığı toplum tarafından 'bulaşıcı' sanılıyor. Bu nedenle sedef hastaları önyargılarla mücadele ediyor. O hastalardan biri olan Elif Başerener gençliğinde yaşadığı bir olayı şöyle anlattı: “Otobüse bindim. Yanımda duran kişi hemen çocuğunu benden uzaklaştırdı. Bulaşıcı olabilir gel oğlum, dedi. Sedefin bulaşıcı bir hastalık olmadığını topluma anlatmaya çalışıyoruz. Sedef hastalığı hayatın güzelliklerini yaşamaya engel değil." Sertan Tiryaki ise bir dönem kasiyer olarak çalıştığını ancak hastalığı nedeniyle alışverişi bırakıp gidenlerin hatta dokunduğu parayı almak istemeyen müşterilerin olduğunu söyledi.
16.09.2024Sağlık-Yaşam
'Atopik dermatit doğru tanı ve uygun tedavi ile kontrol altına alınabilir'
'Atopik dermatit doğru tanı ve uygun tedavi ile kontrol altına alınabilir'ATOPİK dermatitin doğru tanı ve uygun tedavi ile kontrol altına alınabilen bir hastalık olduğunu söyleyen Prof. Dr. Özlem Su Küçük, “Atopik dermatit, toplumda bilinen adıyla atopik egzama, gelişiminde genetik ve çevresel faktörlerin rol oynadığı, kronik, kaşıntılı ve tekrarlayan inflamatuvar bir deri hastalığıdır. Dünya genelinde, çocuklarda yüzde 20 ila 25, erişkinlerde ise yüzde 10’a kadar değişen oranlarda görülebiliyor. Bu hastalık nemlendirici kullanımı başta olmak üzere uygun bir deri bakımı ve hastalık şiddetine uygun ilaçlarla kontrol altına alınabilir” dedi.
14.09.2024Sağlık-Yaşam
‘Saç ekiminde kök kaybını minimuma indirmeyi planlıyoruz’
‘Saç ekiminde kök kaybını minimuma indirmeyi planlıyoruz’Türkiye’deki saç ekimi kliniklerine dair uygulanmaya başlanan yeni yönetmeliğin ardından, sektörel ivme hızla artıyor. Yönetmelik, saç ekimi sektöründe kalite standartlarını belirlerken sektörün büyümesini destekleyecek yerli teknolojilerin geliştirilmesini teşvik ediyor. Bu kapsamda yola çıkan yerli saç ekim kliniği kurucusu Dermatoloji Uzmanı Dr. Ali Şahan, sektör dinamiklerini değerlendirirken, saç köklerinin ekim esnasındaki kaybını minimuma indiren teknolojilerini paylaştı. Dr. Şahan, “Patentli Hiperbarik Oksijen kabımızla ekim esnasında saç köklerinin kaybını minimuma indirmeyi planlıyoruz. Cihaz, tamamen yerli ve milli imkanlarla Türk mühendisler tarafından üretildi” dedi.
12.09.2024Sağlık-Yaşam
Uzmanı güneşten korunma ve leke tedavi yöntemlerini anlattı
Uzmanı güneşten korunma ve leke tedavi yöntemlerini anlattıGüneşin ultraviyole (UV) ışınları, ciltte kalıcı hasarlara neden olabilecek güçlü etkiler taşıyor. Güneşe uzun süre maruz kalmak, erken yaşlanma belirtilerine, güneş yanıklarına ve hatta cilt kanserine yol açabiliyor. Bu nedenle, güneşten korunma yöntemleri, sağlıklı bir cildin korunmasında ilk savunma hattını oluşturuyor. Dermatoloji Uzmanı Dr. Hande Ulusal, güneşin cilt üzerindeki olumsuz etkilerini, leke oluşumunu ve bu lekelerle mücadele yöntemlerini anlattı.
22.08.2024Sağlık-Yaşam
Van Gölü'nde yüzen çocukların saçları sarı oluyor
Van Gölü'nde yüzen çocukların saçları sarı oluyorTürkiye'nin en büyük gölü olan Van Gölü'ne girip, yaz aylarında serinlemek isteyen çocukların saçları sarıya dönüyor. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nden (YYÜ) Prof. Dr. Hatice Uce Özkol, "Göle giren özellikle yağlı ciltler, bundan etkilenir. Gölün sodalı suyu, cildin ölü tabakasını alır. Dolayısıyla çocukların sık aralıklarla göle girmeleri, onların saçlarını sarartıyor. Çünkü bir açıcı etki yapıyor. Sodanın açıcı etkisi güneşle, bir de buranın rakımı da yüksek olduğu için saçları sarartıyor" dedi.
6.08.2024Video

Benzer Haber Etiketleri

tedaviEstetiksedefciltKanser

Dermatoloji ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.