Depresyon

Depresyon

Son dakika depresyon haberleri ile ilgili DHA'ya eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan depresyon gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan depresyon haber sayfamızda...

Depresyon

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 755 depresyon haberi bulunmuştur.
‘Gereksiz melatonin, kilo artışına yol açabilir’
‘Gereksiz melatonin, kilo artışına yol açabilir’MELATONİNİN, uygun endikasyonda ve doğru dozda kullanıldığında güvenli olarak kabul edilebileceğini belirten Psikiyatri Uzmanı Dr. Cengiz Soylu, “Gereksiz şekilde ve yüksek dozda melatonin kullanıldığında baş ağrısı, baş dönmesi, mide bulantısı, gece terlemeleri, kilo artışı gibi birçok yan etki ortaya çıkar. Melatonin kullanan kişiler gün içerisinde kendilerini aşırı yorgun, halsiz ya da uyuşuk hissedebilir. Huzursuzluk hissi, ruh halinde değişkenlik ve depresyon dahi görülebilir” dedi.
18.11.2024Sağlık-Yaşam
‘Ozon tedavisinin son zamanlarda sağlık alanındaki kullanımı arttı’
‘Ozon tedavisinin son zamanlarda sağlık alanındaki kullanımı arttı’Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Kıvanç Katmerlikaya, ozon tedavisinin son zamanlarda sağlık alanındaki kullanımı arttığını belirterek tedavi yönteminin detaylarını paylaştı. Ozonun, üç oksijen atomundan oluşan bir gaz olduğunu belirten Dr. Katmerlikaya, hastanelerde medikal oksijenin jeneratör aracılığıyla ozona çevrildiğini ve bu şekilde tedavide kullanıldığını ifade etti.
12.11.2024Sağlık-Yaşam
Depresyonla mücadele için ‘Hayata Varım’ projesi başladı
Depresyonla mücadele için ‘Hayata Varım’ projesi başladıViatris Türkiye ve Psikiyatri Bilimleri ve Araştırma Derneği’nin (PİBAD) iş birliğiyle İstanbul'da ‘Hayata Varım’ isimli hastalık farkındalık projesinin basın lansmanı gerçekleşti. Kampanya çalışmasında sosyal damgalama ve depresyon hakkında farkındalık yaratabilecek yollar ele alınıyor.
4.11.2024Video
Depresyonla mücadele için ‘Hayata Varım’ projesi başladı
Depresyonla mücadele için ‘Hayata Varım’ projesi başladıViatris Türkiye ve Psikiyatri Bilimleri ve Araştırma Derneği’nin (PİBAD) iş birliğiyle İstanbul'da ‘Hayata Varım’ isimli hastalık farkındalık projesinin basın lansmanı gerçekleşti. Kampanya çalışmasında sosyal damgalama ve depresyon hakkında farkındalık yaratabilecek yollar ele alınıyor.
‘Odaklanma sorunları ile baş edemiyorsanız beyin sisi olabilirsiniz’
‘Odaklanma sorunları ile baş edemiyorsanız beyin sisi olabilirsiniz’Stresli bir yaşam, uyku bozuklukları, bazı ilaç tedavileri, beslenme ve yaşam tarzı değişkenlerinin beyin sisi görülmesine neden olabileceğini belirten Uzman Diyetisyen Elif Melek Avcı Dursun, “Yeni bir şeyler öğrenmede güçlük çekiyor, konsantrasyon bozukluğu yaşıyor, odaklanma sorunları ile baş edemiyorsanız; beyin sisi ile karşı karşıya olabilirsiniz” dedi.
‘Okul ortamında ruh sağlığı desteği, gençlerin duygusal gelişimleri için hayati öneme sahip'
‘Okul ortamında ruh sağlığı desteği, gençlerin duygusal gelişimleri için hayati öneme sahip'Okul ortamında ruh sağlığı desteğinin son yıllarda Türkiye’deki birçok okulda öğrencilerin mental sağlığını desteklemek amacıyla profesyonel psikologlarla iş birliği yapılmasıyla önemli bir konu haline geldiğini söyleyen Uzman Psikolog Başak Dikmen, “Bu programlar, öğrencilere bireysel destek sağlamanın yanı sıra grup terapileri ve atölye çalışmaları gibi çeşitli etkinlikler sunuyor. Bu etkinliklerin, öğrencilerin duygusal durumlarını ifade etmelerine ve stresle başa çıkma yöntemlerini öğrenmelerine yardımcı oluyor. Okul ortamında ruh sağlığı desteği, gençlerin duygusal gelişimleri için hayati öneme sahip” dedi.
28.10.2024Sağlık-Yaşam
‘Zayıflama iğnelerinin kilo kaybı üzerinde etkisi oldukça az’
‘Zayıflama iğnelerinin kilo kaybı üzerinde etkisi oldukça az’Zayıflama iğnelerinin kilo kaybı üzerinde etkisinin oldukça az olduğunu söyleyen Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Alper Öztürk, bunun yanı sıra tiroid kanseri, böbrek yetmezliği, safra kesesi problemleri ve kalp çarpıntısı gibi hastalıkları tetiklediğini söyledi.
24.10.2024Sağlık-Yaşam
‘Depresyon varlığı ergenlerde çevrim içi oyun bağımlılığına yol açabilir’
‘Depresyon varlığı ergenlerde çevrim içi oyun bağımlılığına yol açabilir’Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Sosyal Pediatri Bilim Dalı Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Tuğba Ayçiçek Dinçer, ergenlerde oyun bağımlılığına yönelik, “Yapılan araştırmalar bağımlı olan oyuncular arasında depresyon, anksiyete, sosyal fobi ve düşük okul başarısını ilişkili bulmuştur. Depresyon varlığı da ergenlerde çevrim içi oyun bağımlılığına yol açabilir. Yalnızlık, sosyal çevreden çekilme ve aktivitelere karşı isteksizlik, çevrimiçi oyunları bu sorunların üstesinden gelmek için bir kaçış yolu haline getirebilir” dedi.
20.10.2024Gündem
‘Düzenli egzersiz ile menopoz semptomları azaltılabilir’
‘Düzenli egzersiz ile menopoz semptomları azaltılabilir’Menopozun, bir kadının adet döngülerinin kalıcı olarak sona erdiği doğal bir biyolojik süreç olduğunu belirten Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Esra Yaşar Çelik, “Genellikle 45-55 yaşları arasında görülür. Bu dönemde yumurtalıklar östrojen ve progesteron üretimini azaltır, bu da adet kanamasının durmasına neden olur. Östrojen seviyeleri düşer, bu da kemik yoğunluğunun azalmasına (osteoporoz riski) ve kardiyovasküler hastalık riskinin artmasına neden olabilir. Dengeli beslenme, düzenli egzersiz ve stresten uzak durma ile menopoz semptomları hafifletebilir” dedi.
17.10.2024Sağlık-Yaşam
'Çocuklarda demir eksikliği, iştahsızlığa neden olabilir'
'Çocuklarda demir eksikliği, iştahsızlığa neden olabilir'Son yıllarda iştahsızlık vakalarındaki artışın sebepleri arasında çocukların ekran başında fazla vakit geçirmesi, fiziksel aktivitenin azalması ve beslenme alışkanlıklarının bozulmasının rol oynadığını söyleyen Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Pınar Karadeniz, “Fast-food tüketimi ve sık atıştırmalık alışkanlıkları ana öğünlerde iştahın azalmasına yol açabilir. Özellikle demir, çinko ve B vitamini eksiklikleri, çocuklarda iştahsızlığa neden olabilir. Demir eksikliği anemisi, iştahsızlıkla birlikte halsizlik ve yorgunluk gibi belirtilerle kendini gösterir” dedi.
“Uykusuzluğu önlemek için kafein tüketimi yatmadan saatler önce sonlandırılmalı”
“Uykusuzluğu önlemek için kafein tüketimi yatmadan saatler önce sonlandırılmalı”UYKUSUZLUK probleminin sık yaşanan bir durum olduğunun altını çizen Nöroloji Uzmanı Dr. Leyla Polat, “Uyku kalitesini artırmak için haftanın her günü, aynı saatlerde uyumaya çalışılmalıdır. Bunun yanında, kişiyi sakinleştirecek aktiviteler ve meditasyon da uykuya dalmayı kolaylaştırabilir. Uyumadan önce besin alımını durdurmak, kafein alımına saatler önce son vermek de uykusuzluğun önüne geçmeyi sağlayabilir. Aynı zamanda gün içerisinde egzersiz yapmak, elektronik eşyaları yatak odasında kullanmamak da önemli tedbirlerdir” dedi.
‘Her 3 saniyede bir kişi demans hastalığına yakalanıyor'
‘Her 3 saniyede bir kişi demans hastalığına yakalanıyor'DÜNYADAKİ yaşlı nüfusun artmasıyla birlikte Alzheimer hastalığının da artış gösterdiğini ifade eden Nöroloji Bölümünden Uzm. Dr. Firdevs Kuserli, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) verilerine göre, küresel olarak her yıl yaklaşık 9,9 milyon kişinin demans geliştirdiğini belirtti. Bu rakamın her üç saniyede bir yeni vaka anlamına geldiğini ifade eden Kuserli, Alzheimer hastalığına yönelik farkındalık oluşturmanın önemini vurguladı.
22.09.2024Sağlık-Yaşam
Medipol Sağlık Grubu, Hafıza Merkezi’nin tanıtımını yaptı
Medipol Sağlık Grubu, Hafıza Merkezi’nin tanıtımını yaptıMEDİPOL Sağlık Grubu, 21 Eylül Dünya Alzheimer Günü kapsamında Hafıza Merkezi’nin tanıtımını yaptı. Beyin fonksiyon bozuklukları ve bilişsel sorunlara odaklanan merkez, özellikle Alzheimer hastalığına yönelik tedavi yöntemleri ile hastaların yaşam kalitesini artırmayı hedefliyor. Medipol Mega Üniversite Hastanesi’nde Nöroloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Lütfü Hanoğlu, “Amacımız, hastalarımıza kaybettikleri zamanı geri kazandırmak ya da bilinçli ve kendileri olarak kalabilecekleri süreyi uzatmak. Merkezde Alzheimer hastalığı ve diğer demansların ön planda olmasıdır. Bugünün önemi ve bu hastalıkların dünya çapındaki yaygın etkisi nedeniyle bunlar ilgi alanımızın merkezinde yer alıyor” dedi.
21.09.2024Sağlık-Yaşam
'Atopik dermatit doğru tanı ve uygun tedavi ile kontrol altına alınabilir'
'Atopik dermatit doğru tanı ve uygun tedavi ile kontrol altına alınabilir'ATOPİK dermatitin doğru tanı ve uygun tedavi ile kontrol altına alınabilen bir hastalık olduğunu söyleyen Prof. Dr. Özlem Su Küçük, “Atopik dermatit, toplumda bilinen adıyla atopik egzama, gelişiminde genetik ve çevresel faktörlerin rol oynadığı, kronik, kaşıntılı ve tekrarlayan inflamatuvar bir deri hastalığıdır. Dünya genelinde, çocuklarda yüzde 20 ila 25, erişkinlerde ise yüzde 10’a kadar değişen oranlarda görülebiliyor. Bu hastalık nemlendirici kullanımı başta olmak üzere uygun bir deri bakımı ve hastalık şiddetine uygun ilaçlarla kontrol altına alınabilir” dedi.
14.09.2024Sağlık-Yaşam
Prof. Dr. Yelkin Diker Coşkun: Rehber öğretmeni olmayan okul kalmamalı
Prof. Dr. Yelkin Diker Coşkun: Rehber öğretmeni olmayan okul kalmamalıAraştırmalara göre son yıllarda çocuklar ve gençler arasında depresyon görülme sıklığı artıyor. Uzmanlar, çocuk ve gençlerin travma ve zor süreçlerle baş edebilmeleri için psikolojik sağlamlıklarının güçlendirilmesi gerektiğini vurguluyor. Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yelkin Diker Coşkun, “Çocuklar birçok kriz ve travmaya maruz kalıyor. O nedenle okullarda psikolojik sağlamlıkla ilgili önlemler alınması, politikalar geliştirilmesi çok daha önemli bir hale geliyor. Okullardaki rehberlik servisleri çok daha fazla önem kazanıyor. Şu anda okullarımızda ortalama her 300 öğrenciye bir rehber öğretmen düşüyor. Rehber öğretmen sayısının daha fazla olması gerekiyor. Okul psikolojik danışmanı olmayan okul ve öğrenci kalmamalı” dedi.
9.09.2024Eğitim
'Akdeniz tipi beslenme ile Alzheimer riski azaltılabilir'
'Akdeniz tipi beslenme ile Alzheimer riski azaltılabilir'Türkiye'de yaklaşık 400 bin, dünyada 10 milyon kişide teşhis edilen Alzheimer hastalığının genellikle ileri yaşlarda görüldüğünü belirten Nöroloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Emir Ruşen, “Hareketsiz yaşam ve fast- food tarzı beslenmenin bu artışın en büyük nedeni olduğu bilinmektedir. Yüksek kolesterol, kalp damarlarını tıkayarak beyin damarlarına zarar verir ve böylece Alzheimer riskini artırır. Bu yüzden kalp ve damar dostu besinlerden oluşan Akdeniz tipi beslenmeye geçilmelidir” dedi.
Op. Dr. Salar: Hormon bozuklukları tedavi edilmediğinde kronikleşebiliyor
Op. Dr. Salar: Hormon bozuklukları tedavi edilmediğinde kronikleşebiliyorBirçok kadının yaşam kalitesini etkileyen önemli bir sağlık sorunu olan hormon bozuklukları, altta yatan farklı birçok hastalığın göstergesi olabiliyor. Kadın Hastalıkları Doğum Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Zeki Salar, adet düzensizliklerinden aşırı kilo alımına, saç dökülmesinden cilt problemleri ve gebe kalamamaya kadar farklı belirtilerle kendini gösteren hormon bozukluklarının kadının fiziksel ve ruhsal sağlığını etkilemekle birlikte yaşam kalitesinin de düşmesine neden olduğunu söyledi. Op. Dr. Salar, zamanında tanı alan tüm hormonal bozuklukların tedavi edilebildiğini, buna karşın tedavi edilmediğinde sorunun kronikleştiğini söyledi.
‘Sosyal destek, psikolojik sağlığın anahtarıdır’
‘Sosyal destek, psikolojik sağlığın anahtarıdır’Uzman Psikolog Hilal Savaş, sosyal desteğin bireylerin psikolojik sağlığın anahtarı olduğunu söyleyerek “Sosyal destek sağlamak ve almak, bireyin duygusal dayanıklılığını artırır ve zihinsel sağlığı olumlu yönde etkiler. Bu nedenle, güçlü sosyal bağlara sahip olmak, genel yaşam kalitesini artırabilir ve zorluklarla başa çıkma becerilerini güçlendirebilir” dedi.
28.08.2024Sağlık-Yaşam
‘Nöropsikolojik testlerle demanslarda erken teşhis mümkün’
‘Nöropsikolojik testlerle demanslarda erken teşhis mümkün’Medipol Üniversite Hastanesi’nden Nöroloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Lütfü Hanoğlu, beynin işleyişinin incelenmesi için etkili yöntemlerden biri olan nöropsikolojik testlerin önemine vurgulayarak, nöropsikolojik değerlendirmenin beyin sağlığı ve işlevselliğinin ayrıntılı bir şekilde incelenmesine olanak sağladığını söyledi. Bireylerin bilişsel risklerinin ortaya konulmasından demansların erken tanısına, bilişsel bozulmanın biçimini ortaya koyarak hastalıkta doğru tanının konulmasına ve doğru tedavi stratejilerinin belirlenmesinde nöropsikolojik testlerin önemli bir araç olduğunu belirtti.
26.08.2024Sağlık-Yaşam
'50 yaş üstündeki her 4 kişiden 1’inde kemik erimesi var'
'50 yaş üstündeki her 4 kişiden 1’inde kemik erimesi var'Türkiye’de son yıllarda yapılan bir çalışmada 50 yaş üstündeki kişilerin dörtte birinde kemik erimesinin saptandığını belirten Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Tuğba Baysak Tunçay, “50 yaşından sonra, her üç kadından birinde osteoporoz saptanmaktadır. Nadiren genç yaşlarda da osteoporoz görülebilir” dedi.
23.08.2024Sağlık-Yaşam
'Saldırganlık ve savaş içerikli oyunlara dikkat'
'Saldırganlık ve savaş içerikli oyunlara dikkat'İzmir Katip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Psikiyatri Polikliniği'nden Uzm. Dr. Ezgi Karagöz Tanıgör, son dönemde internette çok uzun zaman geçirme, sosyal medyayı çok fazla kullanma gibi şikayetler nedeniyle psikiyatri polikliniklerine başvuruların arttığını dile getirdi. Uzm. Dr. Tanıgör, internet ve oyun oynama bozukluğunun aslında birçok başka psikiyatrik bozuklukla birlikte seyrettiğini belirterek, "Dijital oyunları çok uzun süre oynayan ve bu duruma bir bağımlılık geliştiren çocuklar internet oyunlarında oluşturduğu karakterle özdeşim kurabiliyor. Özellikle oyunların gerçekçiliği arttıkça bu özdeşimin gücü de artabiliyor. Örneğin yeni sürümlerin yüklenmesi, 3 boyutlu oyunların çıkması özdeşimi daha da artırabiliyor. Saldırganlık ve savaş içerikli oyunlarda özellikle bir kat daha dikkat edilmesi gerekiyor" dedi.
22.08.2024Video
'Saldırganlık ve savaş içerikli oyunlara dikkat'
'Saldırganlık ve savaş içerikli oyunlara dikkat'İzmir Katip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Psikiyatri Polikliniği'nden Uzm. Dr. Ezgi Karagöz Tanıgör, son dönemde internette çok uzun zaman geçirme, sosyal medyayı çok fazla kullanma gibi şikayetler nedeniyle psikiyatri polikliniklerine başvuruların arttığını dile getirdi. Uzm. Dr. Tanıgör, internet ve oyun oynama bozukluğunun aslında birçok başka psikiyatrik bozuklukla birlikte seyrettiğini belirterek, "Dijital oyunları çok uzun süre oynayan ve bu duruma bir bağımlılık geliştiren çocuklar internet oyunlarında oluşturduğu karakterle özdeşim kurabiliyor. Özellikle oyunların gerçekçiliği arttıkça bu özdeşimin gücü de artabiliyor. Örneğin yeni sürümlerin yüklenmesi, 3 boyutlu oyunların çıkması özdeşimi daha da artırabiliyor. Saldırganlık ve savaş içerikli oyunlarda özellikle bir kat daha dikkat edilmesi gerekiyor" dedi.
22.08.2024Sağlık-Yaşam
İşitme kaybı demans riskini 5 kat arttırıyor
İşitme kaybı demans riskini 5 kat arttırıyorDünyada yaklaşık 466 milyon kişinin yaşadığı işitme kaybı hastalığı, depresyon, sosyal izolasyon gibi pek çok sorunun yanı sıra rehabilite edilmediğinde demans riskini arttırıyor. Bahçeşehir Üniversitesi’nde bu yıl öğrenci kabul etmeye başlayan Odyololoji Bölümü Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Serpil Çapar, ileri derece işitme kaybının demans riskini 5 kat arttırdığını gösteren çalışmalar olduğuna dikkat çekerek, işitme cihazı kullanılmasının çok önemli olduğunu belirtti.
29.07.2024Sağlık-Yaşam
Antidepresan kullananların yüzde 43’ünde yan etki görüldü
Antidepresan kullananların yüzde 43’ünde yan etki görüldüAkdeniz Üniversitesi'nden Prof. Dr. Coşkun Usta, antidepresanların kontrolsüz kullanımının intihara kadar sürükleyen yan etkileri olduğunu belirterek, "100 kişiden 43'ünde yan etki gözlendi. Yan etkilerin yüzde 75'i kadınlarda görüldü" dedi.
28.07.2024Gündem
Uzmanından unutkanlığa karşı alınabilecek önlemler
Uzmanından unutkanlığa karşı alınabilecek önlemlerGünlük hayatın getirdiği yoğun stres, zihinsel ve fiziksel yorgunluğun unutkanlığın artmasında etkili olduğunu söyleyen Uzm. Dr. Gülten Özdemir, “Eskiden yaşlılık hastalığı olarak bilinen unutkanlık, günümüzde gençlerde hatta çocuklarda bile görülebiliyor. Unutkanlık, adeta bir modern zaman salgını gibi her yaştan insanı etkiliyor. Ancak günlük hayatta uygulayabileceğimiz bazı formüllerle hem daha az unutkan olabilir hem de beynimizi genç tutabiliriz” diyerek unutkanlığa karşı alınabilecek önlemleri sıraladı.

Benzer Haber Etiketleri

depresyontedavioyunsağlıkViatris

Depresyon ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.