Üretilen 2 milyon denizkestanesiyle denizdeki popülasyona katkı sağlayacaklarEge Üniversitesi (EÜ) Su Ürünleri Fakültesi öncülüğünde yürütülen çalışmalarda, yaklaşık 2 milyon denizkestanesi üretildi. Üretilen denizkestanelerinin doğal stokların zenginleştirilmesi için denizlere bırakılması ya da ihraç edilmesi hedeflenirken, projenin danışmanlığını yapan EÜ Su Ürünleri Fakültesi Yetiştiricilik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Tolga Tolon, çalışmalarının denizkestanesini üretmek isteyenlere kılavuz olabileceğini söyledi.
Üretilen 2 milyon denizkestanesiyle denizdeki popülasyona katkı sağlayacaklarEge Üniversitesi (EÜ) Su Ürünleri Fakültesi öncülüğünde yürütülen çalışmalarda, yaklaşık 2 milyon denizkestanesi üretildi. Üretilen denizkestanelerinin doğal stokların zenginleştirilmesi için denizlere bırakılması ya da ihraç edilmesi hedeflenirken, projenin danışmanlığını yapan EÜ Su Ürünleri Fakültesi Yetiştiricilik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Tolga Tolon, çalışmalarının denizkestanesini üretmek isteyenlere kılavuz olabileceğini söyledi.
Marmara'da denizkestanesi artışıyla gelen tehlike sinyaliİstanbul Üniversitesi tarafından Marmara Denizi'nde yapılan araştırmada, organik kirliliği seven denizkestanesi türünde aşırı artış olduğu tespit edildi. İstanbul Üniversitesi Balıkçılık ve Su Ürünleri İşleme Teknolojisi Bölümü, Balıkçılık Teknolojisi ve Yönetimi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Firdes Saadet Karakulak, "Bu durum biyoçeşitliliği değiştirebiliyor, biyoçeşitliliği düşürdüğünü görmekteyiz. Balık türlerinde bir azalma söz konusu. Her bir türün dengede olması lazım. Bu iyi bir durum değil" diye konuştu.