Dr. Alataş: 11.00-16.00 saatleri arasında dışarıya çıkmamalı
Dr. Alataş: 11.00-16.00 saatleri arasında dışarıya çıkmamalıMuğla Eğitim-Araştırma Hastanesi Deri ve Zührevi Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Emine Tuğba Alataş, cilt hasar oluşumunu önlemek için güneşin yeryüzüne en dik geldiği 11.00-16.00 saatleri arasında dışarıya çıkılmaması gerektiğini söyledi.
10.04.2024Sağlık-Yaşam
Prof. Dr. Yılmaz: 4 kuaförden birinde alerjik cilt hastalıkları görülebiliyor
Prof. Dr. Yılmaz: 4 kuaförden birinde alerjik cilt hastalıkları görülebiliyorErciyes Üniversitesi (ERÜ) ile Ankara Üniversitesi İmmünoloji ve Alerji Hastalıkları Bilim Dalları ortak projesi olarak 2021 yılında başlayan, 'kuaförlerde mesleksel alerjik hastalıkların değerlendirilmesi' projesi tamamlandı. Proje araştırmacılarından ERÜ Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı İmmünoloji ve Alerji Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İnsu Yılmaz, "Kuaförler, fırıncılar, boyacılar, mobilyacılar ve inşaat işçileri hem solunumsal hem de cilt hastalıkları açısından risk grubunda olan meslek gruplarıdır. Bunların başında da kuaförler geliyor. Kabaca, 4 kuaförden birinde alerjik cilt hastalıkları görülebiliyor" dedi.
11.01.2024Foto Galeri
Ciltteki döküntünün nedeni ilaç alerjisi olabilir
Ciltteki döküntünün nedeni ilaç alerjisi olabilirİlaç alındıktan sonra dakikalar veya saatler içinde deri döküntüsü, ürtiker, kaşıntı, nefes darlığı, hırıltılı solunum, burun akıntısı, gözlerde kaşınma ve sulanma, karın ağrısı gibi belirtilerin ilaç alerjisi işareti olabileceğine dikkat çeken Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Sami Öztürk, “İlaç alerjisi tipik olarak daha çok genç ve orta yaşlı erişkinlerde görülür, çocuklarda çok sık görülmez. Kadınlarda daha yaygındır” dedi.