Kötü koşullarda yetiştirilen 'can dostlar' kurtarıldıİzmir'in Bayraklı ilçesindeki 2 katlı müstakil evinde yasak olmasına rağmen cins köpek yetiştirip, sattığı öne sürülen İlknur Ç. (60), gözaltına alındı. Evdeki sağlıksız koşullarda yaşayan 47 cins köpeğe el koyulup, belediye ekiplerince barınağa götürdü. Köpekleri teslim etmemek için direnen İlknur Ç., köpek satmadığını, aksine sokakta kalan köpeklere ev sahipliği yaptığını söyledi. Toplam 204 bin 450 TL para cezası kesilen İlknur Ç., serbest bırakıldı.
Ultra-Trail'de atletlere ‘can dostlar’ da eşlik etti Türkiye'nin en yüksek katılımlı spor organizasyonlarından birisi olan dünyaca ünlü patika koşusu yarışı Salomon Cappadocia Ultra-Trail 5 kıtadan, 75 ülkeden, 2.224 koşucunun katılımıyla Kapadokya'da start aldı.
Can dostlarını sahilde aç-susuz buldu, CİMER'e başvurduGiresun'da yaşayan Can Nacakcı (38), barınak görevlilerine teslim ettiğini öne sürdüğü 5 yavru kedinin, çöp de atılan dolgu alanına bırakıldığını öğrenince sahile geldi. Aramasında kedilere ulaşamayan Nacakcı, kimliği belirsiz kişilerce sahile bırakılan birçok başka yavru hayvanı da aç ve susuz buldu. Su ve yiyecek vererek beslediği hayvanları görüntüleyen ve CİMER'e bildiren Nacakcı, "Kedileri ararken, başka yavrularla karşılaştım. Ölüme terk edilmişler" dedi.
1915 Çanakkale Köprüsü'ne can dostlar için barınak1915 Çanakkale Köprüsü'nün inşaat sürecinde çevreye ve canlılara, büyük duyarlılık gösterildi. Köprü ayaklarının bulunduğu bölgede, deniz dibinde belirlenen koruma altındaki pinalar (dev midye), dalgıçlar tarafından toplanıp güvenli alanlara nakledildi. Çelik kazıklar çakılırken de 'ürkmesin' diye gözetlenen yunuslar görüldüğünde de mola verildi. Avrupa ankraj ve viyadük şantiyesindeki görevlilerin birkaç sokak köpeğini sahiplenmesiyle başlayan süreçte, köprünün açılışına günler kala yaklaşık 30 can dostun tüm ihtiyaçlarının karşılandığı modern barınağa dönüştü.