Son dakika bilinç haberleri ile ilgili DHA'ya eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan bilinç gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan bilinç haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 1.084 bilinc haberi bulunmuştur.
Petrol Ofisi Grubu bp'nin Türkiye'deki akaryakıt ve terminal operasyonlarının satın alımını tamamladıPetrol Ofisi Grubu, bp'nin Türkiye'deki akaryakıt ve terminal operasyonlarını satın alma sürecini tamamladığını duyurdu. İşlem kapanışıyla birlikte bp'nin BP Turkey Refining Limited ve BP Petrolleri A.Ş.'deki hisseleri ile ATAŞ, Çekisan ve Ambarlı ortak girişim terminallerindeki payları Petrol Ofisi Grubu'na devredildi.
Bakan Işıkhan: Yeni iş birlikleri vatandaşlarımıza daha iyi bir yaşam sunmamızı sağlayacakÇalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "Sosyal koruma ve çalışma yaşamı alanında geliştireceğimiz yeni iş birlikleri sadece ülkelerimizin refahını artırmakla kalmayacak, aynı zamanda vatandaşlarımıza daha iyi bir yaşam sunmamızda bizlere yardımcı olacaktır" dedi.
'Türkiye'de her yıl 125 bin kişi inme geçiriyor'Gaziler Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Engin Koyuncu, dünyada her yıl yaklaşık 15 milyon, Türkiye'de ise 125 bin kişinin inme geçirdiğini söyleyerek, "Erken tanı ve tedavinin özellikle damar tıkanıklığına bağlı inmede sağ kalımı artırdığını biliyoruz, hem de engelliliğin derecesinin erken tedaviyle azaltıldığını biliyoruz. Bu anlamda biz de hastanemizde bu hastalığın tedavisinde robotik rehabilitasyon sistemini kullanmaya başladık" dedi.
'Türkiye'de her yıl 125 bin kişi inme geçiriyor'Gaziler Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Engin Koyuncu, dünyada her yıl yaklaşık 15 milyon, Türkiye'de ise 125 bin kişinin inme geçirdiğini söyleyerek, "Erken tanı ve tedavinin özellikle damar tıkanıklığına bağlı inmede sağ kalımı artırdığını biliyoruz, hem de engelliliğin derecesinin erken tedaviyle azaltıldığını biliyoruz. Bu anlamda biz de hastanemizde bu hastalığın tedavisinde robotik rehabilitasyon sistemini kullanmaya başladık" dedi.
Allianz Teknik ve TEGV’den deprem farkındalık eğitimi: Bilinçli Adımlar, Güvenli YarınlarAllianz Türkiye, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) ile iş birliği yaparak, 7-14 yaş grubundaki çocuklar için deprem farkındalığını artırmayı amaçlayan 'Bilinçli Adımlar, Güvenli Yarınlar' programını başlattı. Program, bugün gerçekleştirilen bir lansman ile duyuruldu. Allianz Teknik’in danışmanlığında geliştirilen program, üç yıl boyunca 34 ilde 135 bin çocuğa ulaşmayı hedefliyor. TEGV noktalarında zorunlu eğitim modülü olarak uygulanacak olan bu program, deprem öncesi, sırası ve sonrasında yapılması gereken doğru davranışları çocuklara öğretmeyi amaçlıyor.
Sultangazi Necmettin Erbakan Bilim ve Kültür Merkezi'nin yıl sonu programı düzenlendiSultangazi Belediyesi Prof. Dr. Necmettin Erbakan Bilim ve Kültür Merkezi'nde eğitim alan öğrenciler için mezuniyet töreni düzenlendi. Programda sergi ve müzik korosu gibi etkinlikler de yer aldı. Programda konuşan Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun, “Bilim merkezine çok önem veriyoruz. Eğitimin çok önemli olduğunu biliyoruz. Eğitimle ilgili yapılan çalışmaların topluma yön vereceğini bildiğimiz için de bütün alanlarda çok ciddi çalışmalar yapıyoruz” diye konuştu.
‘Hektaş, global bir tohum markası olma yolunda ilerliyor’Hektaş, yerli ve millî tohum geliştirme çalışmalarını Hektaş Tohum markası ile sürdürecek. Son dört yılda tarla ve sebze grubunda toplam 25 tohum çeşidinin tescilini alan Hektaş, Areo Tohumculuk adıyla sürdürdüğü faaliyetlerine artık Hektaş Tohum olarak devam edeceğini duyurdu. Hektaş’ın tarımda bir vizyon ve misyon hareketi olduğunu belirten OYAK Genel Müdürü Süleyman Savaş Erdem ise konuyla ilgili “Gıda güvenliği ve gıda egemenliği açısından son derece kritik bir konu olan tohum ıslah çalışmalarında başarılı sonuçlar alan Hektaş, önce bölgesel sonra global bir tohum markası olma yolunda ilerliyor” dedi.
Bakan Bak: Ormanı denizi herşeyi korumamız gerekiyor; vatan savunması da buradan başlıyorGençlik ve Spor Bakanlığı koordinasyonunda, Tarım ve Orman Bakanlığı işbirliğiyle 81 ilde eşzamanlı olarak ormanları temizleme etkinliği düzenlendi. Etkinlikte konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, "Önemli olan önlemek önleyici olmak, yangınların çıkmasını engellemek. Yüzde 89'u insan hatasından meydana geliyor.Bu ülke bizim bu ülkeyi cennet vatanımızı ormanıyla deniziyle nehirleriyle herşeyiyle korumamız gerekiyor. Vatan savunması da buradan başlıyor." dedi.
AK Parti'li Çelik: Kesinlikle cezasızlık algısına müsaade etmeyeceğizAK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, son günlerde yaşanan şiddet olaylarıyla ilgili, "Tabii bütün bunlardan dolayı her tarafta üzgünüz. Daha önce de bunu ifade etmiştim; siyasetin üstüne düşen görevler, infaz yasasıyla ilgili düzenlemeler olsun, diğer düzenlemeler bu çerçevede her zaman gözden geçirilecektir. Fakat Cumhurbaşkanımızın net verdiği mesaj şudur ve biz bu mesajın gereğini yerine getirmek için her ne gerekiyorsa, şimdiye kadar yaptık, bundan sonra da yapacağız. O da şudur; kesinlikle cezasızlık algısına müsaade etmeyeceğiz" dedi.
TFF Başkanı Hacıosmanoğlu: Marka değerimizi layık olduğu yere taşımak hepimizin sorumluluğundaTürkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, “Türk futbolunun sorunlarını konuştuk. Futbolun marka değerini layık olduğu yere taşımak hepimizin sorumluluğunda. Değerli başkanlarımız da bu bilinci bizden daha çok taşıyor. Anadolu kulüplerimiz bizim için önemli. Dar bir kapsamda yaptığımız toplantıyı bundan sonra Anadolu kulüplerini de dahil ederek yapacağız” dedi.
Altay'ın 43'lük golcüsü Murat Uluç: "Altay çocukluk aşkım"İzmir'in köklü kulüplerinden Altay'ın formasını giyen Türkiye'de profesyonel liglerin en yaşlı futbolcusu 43 yaşındaki santrfor Murat Uluç, siyah-beyazlı kulübün çocukluk aşkı olduğunu söyledi. Altay'da jübile yapıp sportif direktörlük ve antrenörlük görevlerinde bulunduktan sonra kulübünün transfer yasağı nedeniyle 3 yıl aranın ardından yeşil sahalara dönen, futboldaki ikinci baharında 1'inci Lig, 2'nci Lig ve Türkiye Kupası'nda gol atan en yaşlı futbolcu ünvanlarını alan usta krampon DHA'ya özel açıklamalarda bulundu.
Bakan Yerlikaya: Akademi, Jandarmamız ve Sahil Güvenlik Komutanlığımıza güç kattıİçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi'nin kurulduğu 2016 yılından itibaren, 34 bin 775 öğrenciyi mezun ettiğini belirterek, "Akademimiz, Jandarma Teşkilatımızın ve Sahil Güvenlik Komutanlığımızın gücüne güç kattı. Bugün de akademimizde 7 bin 208 öğrencimiz eğitim görüyor" dedi.
29 Eylül Dünya Kalp Günü etkinliği yapıldıKardiyoloji Uzmanı Dr. Bahadır Alan, “Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) verilerine baktığımız zaman yıllık 18 milyon civarında kişinin kalp damar hastalıkları ve inme nedeniyle ölümün gerçekleştiğini biliyoruz. 2019 verilerine göre de toplumda kaybettiğimiz insanların yaklaşık yüzde 30-35’i kalp damar hastalığı riski nedeniyle kaybedilmekte. Bu kadar yoğun ve yine ilk sırada yer almaktadır” dedi.
İstanbul İtfaiyesi için düzenlenen maskot ve animasyon yarışmasında kazananlar belli olduİstanbul İtfaiyesi ve Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) iş birliğiyle düzenlenen 'Kahraman İtfaiyeciler Maskot ve Animasyon Yarışması'nda ödüller sahiplerini buldu. Maskot ve animasyonlar; yangın, sel ve deprem gibi afetlerde alınabilecek önlemler ve korunma yöntemleri konusunda başta çocuklar olmak üzere toplumun her kesimine yönelik eğitim faaliyetlerinde kullanılacak.
‘Her 3 saniyede bir kişi demans hastalığına yakalanıyor'DÜNYADAKİ yaşlı nüfusun artmasıyla birlikte Alzheimer hastalığının da artış gösterdiğini ifade eden Nöroloji Bölümünden Uzm. Dr. Firdevs Kuserli, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) verilerine göre, küresel olarak her yıl yaklaşık 9,9 milyon kişinin demans geliştirdiğini belirtti. Bu rakamın her üç saniyede bir yeni vaka anlamına geldiğini ifade eden Kuserli, Alzheimer hastalığına yönelik farkındalık oluşturmanın önemini vurguladı.
Müzik eşliğinde her sabah spor yaparak derse giriyorlarBatman’da, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından uygulanan ‘Okulumda Sağlıklı Besleniyorum’ programı kapsamında kent genelindeki 567 ilk ve ortaokulda eğitim gören 113 bin öğrenci, her sabah okul bahçesinde müzik eşliğinde 10 dakika boyunca spor yaparak, derslerine başlıyor.
6'ncı kattan düşen Alya bebek hayata tutunduManisa'da, 6’ncı kattaki evlerinin balkonundan düşen 16 aylık Alya Ökdem, yoğun bakımda 17 gün süren tedavisinin ardından hayata tutundu. Tedavisine evde devam edilen Alya'nın beyni ve bacaklarında kalıcı hasar olduğu belirtildi.
Bakan Yumaklı: Çeltikte 980 bin ton rekolte geleceğini düşünüyoruzTürkiye'nin çeltik ihtiyacının yaklaşık yüzde 44'ünün karşılandığı Edirne'nin İpsala ilçesinde Çeltik Festivali'ne katılan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 2024 yılında Türkiye'de çeltik üretiminde 980 bin tonluk rekolte beklediklerini söyledi. Yumaklı, "Bizim tahminimiz yaklaşık 980 bin tonluk bir rekoltenin geleceğini düşünüyoruz. İnşallah bu gerçekleşmiş olur. Böylece ülkemizin ihtiyaç duymuş olduğu çeltiğin yüzde 75'ini biz bu topraklarda üretmiş olacağız" dedi.
23 yıldır sedef hastası olan Başerener: Çok fazla önyargı ile karşılaşıyoruz ancak sedef bulaşıcı değilSedef Hastaları Dayanışma Derneği tarafından ‘4. Uluslararası Sedef ve Artrit Hasta Deneyim Zirvesi’ İstanbul’da düzenlendi. Psoriasis bilinen adı ile sedef hastalığı toplum tarafından 'bulaşıcı' sanılıyor. Bu nedenle sedef hastaları önyargılarla mücadele ediyor. O hastalardan biri olan Elif Başerener gençliğinde yaşadığı bir olayı şöyle anlattı: “Otobüse bindim. Yanımda duran kişi hemen çocuğunu benden uzaklaştırdı. Bulaşıcı olabilir gel oğlum, dedi. Sedefin bulaşıcı bir hastalık olmadığını topluma anlatmaya çalışıyoruz. Sedef hastalığı hayatın güzelliklerini yaşamaya engel değil." Sertan Tiryaki ise bir dönem kasiyer olarak çalıştığını ancak hastalığı nedeniyle alışverişi bırakıp gidenlerin hatta dokunduğu parayı almak istemeyen müşterilerin olduğunu söyledi.
23 yıldır sedef hastası olan Başerener: Çok fazla önyargı ile karşılaşıyoruz ancak sedef bulaşıcı değil Sedef Hastaları Dayanışma Derneği tarafından ‘4. Uluslararası Sedef ve Artrit Hasta Deneyim Zirvesi’ İstanbul’da düzenlendi. Psoriasis bilinen adı ile sedef hastalığı toplum tarafından 'bulaşıcı' sanılıyor. Bu nedenle sedef hastaları önyargılarla mücadele ediyor. O hastalardan biri olan Elif Başerener gençliğinde yaşadığı bir olayı şöyle anlattı: “Otobüse bindim. Yanımda duran kişi hemen çocuğunu benden uzaklaştırdı. Bulaşıcı olabilir gel oğlum, dedi. Sedefin bulaşıcı bir hastalık olmadığını topluma anlatmaya çalışıyoruz. Sedef hastalığı hayatın güzelliklerini yaşamaya engel değil." Sertan Tiryaki ise bir dönem kasiyer olarak çalıştığını ancak hastalığı nedeniyle alışverişi bırakıp gidenlerin hatta dokunduğu parayı almak istemeyen müşterilerin olduğunu söyledi.
‘Bağışıklık sisteminin iyi çalışmadığı kişiler ve koşullarda sepsis riski artıyor’Sepsisin küresel ölçekte yarattığı yaşam kayıpları ve sakatlıklar nedeniyle hala dünya genelinde ciddi bir halk sağlığı sorunu olarak önemini koruduğunu aktaran Yoğun Bakım Uzmanı Prof. Dr. Sibel Temür, “Erken tanı ve tedaviler ile kontrol altına alınabilir olsa da farkındalık eksikliği, geç teşhis edilmesi ve müdahale edilmemesi durumunda yaşam kaybıyla sonuçlanabiliyor. Karmaşık bir durum. Dünyada her 5 ölümden 1’i sepsis nedenli olarak karşımıza çıkıyor. Her yıl yaklaşık 11 milyon insanın hayatına mal olan bu sorunla mücadelede bağışıklık sistemi de kritik bir öneme sahip. Her enfeksiyon sepsis değil ama bağışıklık sisteminin iyi çalışmadığı kişiler ve koşullarda sepsis riski artmaktadır” dedi.
Bilinç ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.