Hacettepeli bilim insanlarından Anzer balı sağımı
Hacettepeli bilim insanlarından Anzer balı sağımıRize'nin dünyaca ünlü Anzer balını korumak ve üretim kapasitesini belirleyerek, sahte balın önüne geçmek adına Hacettepe Üniversitesi tarafından Anzer köyüne yerleştirilen 10 peteğin sağımı yapıldı. Petekten numune alan Hacettepe Üniversitesi Arı ve Arı Ürünleri Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Aslı Özkırım, arıcıların dağlarda da yanlarında olacaklarını belirterek, "Kendi kovanlarımız baz alarak, kovan başı rekoltenin ortalama 2 kilo olduğunu düşünüyorum. Her yıl Hacettepe Üniversitesi, Anzerli arıcılarımızla bu dağlarda arıcılık yapacak. Onlara sadece laboratuvarda değil, dağlarda da yoldaş olacağız "dedi.
11.08.2024Gündem

Benzer Haber Etiketleri

rizeanzerbal