1700 rakımlı ilçede asırlardır geleneksel yöntemlerle doğal tuz üretimi
1700 rakımlı ilçede asırlardır geleneksel yöntemlerle doğal tuz üretimiTunceli'nin 1700 rakımlı Pülümür ilçesindeki madenlerde asırlardır doğal yöntemlerle kaya tuzu üretiliyor. Türkiye’nin en iyi kaynak tuzu olarak bilinen, içinde hiçbir katkı maddesi bulunmayan ve insan sağlığına yararlı 84 minarelin bulunduğu tuzlar, yurt dışına da ihraç ediliyor. Tuz işletmecisi Mehmet Zeki Tosun, “Bin yıldır katkı maddesi koymaksızın burada tuz üretiliyor. Ürettiğimiz tuzlara ülke genelinin dışında yurt dışından da talep var” dedi.
16.09.2024Foto Galeri

Benzer Haber Etiketleri

1700 rakımilçegeleneksel yöntem