Son dakika 100 yıl haberleri ile ilgili DHA'ya eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan 100 yıl gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan 100 yıl haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 13.118 100 yil haberi bulunmuştur.
MHP’li Topsakal: Türkiye güçlü olmak zorundaMilliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı İlyas Topsakal, “Türkiye artık parçalı yönetilemez. Türkiye büyük olmak zorunda. Büyük iktidarların, kuvvetli iktidarlar Türkiye’yi yönetmek zorunda. Yoksa küçülür, parçalanır” dedi.
Bakan Uraloğlu: Yerli ve milli bir dönemin kapısını aralıyoruzUlaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, “Gaziray üzerinde milli banliyö tren setimizi raylarda çıkararak artık bu alandaki ithal etme dönemini geride bırakıyor, yerli ve milli yepyeni bir dönemin kapısını ilk kez Gaziantep’te aralıyoruz” dedi.
İzmir derbisinde kazanan Göztepe olduAntalya'nın Alanya ilçesinde düzenlenen Kadınlar 1’inci Lig Final Grubu’nda kritik öneme sahip olan maçta Göztepe ile Karşıyaka karşı karşıya geldi. İki İzmir ekibinin mücadelesinde Göztepe, rakibini 3-1 mağlup ederek sahadan galibiyetle ayrıldı. Taraftarların yoğun ilgi gösterdiği maçta, Göztepeli ve Karşıyakalı voleybolseverler takımlarına büyük destek verdi.
Özgür Özel: 23 Mart'taki demokrasi baharına bütün kadınları davet ediyorumCHP Genel Başkanı Özgür Özel, "8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde 23 Mart'taki Türkiye'nin baharına, demokrasi baharına, demokrasi devrimine Türkiye'nin bütün kadınlarını davet ediyorum. Geleceksiniz; bir cumhurbaşkanı seçeceksiniz, tüm eşitsizlikleri tarihe gömeceksiniz. İstanbul Sözleşmesi'ni yeniden imzalayacak, Meclis'e yollayacak bir cumhurbaşkanını seçmek için, eşitlik için, mücadele için gelin, seçin, tarihe geçin" dedi.
Bakan Güler: PKK koşulsuz olarak silahları teslim etmelidirMilli Savunma Bakanı Yaşar Güler, "Cumhuriyet tarihinin en uzun ve kapsamlı isyan ve şiddet hareketi olduğunu itiraf eden örgütün; terörle bir yere varılamayacağını, ömrünü tamamladığını ve kendisini feshetmekten başka çaresinin olmadığını geç de olsa anlaması kayda değerdir. Ancak terör örgütü PKK ve farklı coğrafyalarda ve isimler altında faaliyet gösteren tüm uzantıları -nerede olduklarından bağımsız olarak- bir an önce fesih kararını almalı, derhal ve koşulsuz olarak silahları teslim etmelidir" dedi.
Özgür Özel: Türkiye baharını başlatmak için sandık başına bekliyorumCHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Dünyadaki baskıcı rejimler 1 milyon kişinin meydana çıkmasıyla değişiyorsa, onun adına da 'Arap baharı' deniyorsa, 23 Mart'taki Türkiye'nin baharında 1 milyonun üzerindeki CHP üyesini sandığa bekliyoruz. Bir bahar günü başlamıştık, ‘Mart'ın sonu bahar’ demiştik. Şimdi 23 Mart günü tek adam rejimini demokratik mücadeleyle sona erdirecek Türkiye baharını başlatmak için 1 milyon 700 bin üyeyi sandık başına bekliyorum" dedi.
Atık temizliği yapıp, 'Plastik Gerçekleri' raporu hazırladılarEkolojik Araştırmalar Derneği (EKAD) öncülüğünde iki yıldır sürdürülen 'Plastiksiz Kıyılar, Plastiksiz Sular' projesi kapsamında hazırlanan raporda; yıllık küresel üretim miktarı 380 milyon tonu aşan plastiklerin en az yarısının tek kullanımlık olduğu, 2039 yılına kadar iki kat artacağının öngörüldüğü kaydedildi.
Dervişoğlu: TÜSİAD'ın söylediklerinden hangisi yanlışİYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, "TÜSİAD'ın söylediklerinden hangisi yanlış? Doğruyu istemediğin adam söyleyince, doğru olduğu gerçeği değişiyor mu Sayın Erdoğan? Burada yanlış yok, bilakis söylenecek daha çok şey vardır. Peki, TÜSİAD bunları deme hakkına sahip mi? Tüzüğüne göre; TÜSİAD bunları söyleme hakkına sahiptir. Peki, sorun nedir? Bence sorun, çok geç kalmalarıdır" dedi.
Başkentin ilk radyo müzesiANKARA'da girişimci Mehmet Emin Ayaz (66), Altındağ ilçesinde sahibi olduğu eski konakta başkentin ilk 'Radyo ve İletişim Müzesi'ni kurdu. Radyo, telefon, telsiz ve çağrı cihazı gibi eski iletişim araçlarının yer aldığı müze, ilgi gördü.
Davutoğlu: Gazze referandum ile Türkiye Cumhuriyeti'ne bağlansınGelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, "Osmanlı Devleti'nin meşru sürekliliği olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak Gazzeliler, doğal bir tarihdaşımız ve vatandaşımız muamelesi ile referandum yapsınlar. Ve Türkiye Cumhuriyeti'ne, Filistin Devleti kurulana kadar otonom bir bölge olarak bağlansınlar" dedi.
6 Şubat depremlerinin 2‘nci yılında Kızılay gönüllüleri yaşadıklarını anlattıTürk Kızılay, 6 Şubat depremlerinin ikinci yılında deprem bölgesindeki çalışmalarını yararlanıcı, gönüllü ve çalışanların gözünden anlattı. Kızılay Genel Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, “Biz bir söz verdik, ‘Son depremzede başını huzurla yastığa koyana dek buradayız’ dedik ve bu sözümüzün arkasındayız” dedi. Vakfın sosyal medya hesaplarından paylaşılan videolarda kendisi de depremzede olan, kızını kaybettikten sonra vakıf gönüllüsü olarak diğer insanlara yardıma koşan Abdülkerim Bozkurt ise “Kızılay’a dünyanın her yerinden yardım geliyor. Nerede bir ihtiyaç sahibi var, yardımları onlara dağıtıyoruz. Bu da bize depremin stresini atmamız için bir teselli oluyor” diye konuştu.
'İstanbul'da yeteri kadar eser var, Antiokheia'nınkiler geri gelsin'Isparta'nın Yalvaç ilçesindeki Pisidia Antiokheia Antik Kenti'nde yaklaşık 100 yıl önceki kazılarda ortaya çıkarılan ve İstanbul Arkeoloji Müzesi'ne götürülen eserlerin iadesi istendi. Prof. Dr. Mehmet Özhanlı, "Bölgede hala kazılar yapılıyor. Götürülen heykel başlarının gövdeleri de bulunabilir. İstanbul Arkeoloji Müzesi'nde yeteri kadar eser var" dedi.
Özgür Özel: Kimse pes edeceğimizi, teslim olacağımızı düşünmesinCumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, "Türkiye artık bir güne bir acının, bir yasın sığmadığı, birden çok felaketin yaşandığı, acının yaşandığı ya da acıların yıldönümlerinin, anlamlı günlerinin olduğu bir ülkeye dönüştü. Acımız çok büyük, öfkemiz çok büyük ama Türkiye'yi bu girdaptan bir şekilde kurtaracağız. 100 yıl önce, en umutsuz günlerde umudu kaybetmeyenlerin kurduğu bir parti Cumhuriyet Halk Partisi. O yüzden önümüzdeki süreçte de kimse pes edeceğimizi, teslim olacağımızı düşünmesin" dedi.
Özgür Özel: Gerçek beka sorunu bir ülkenin gençlerinin, gelişmiş ülkelerde hayal kurmasıdırCHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Gerçek beka sorunu bir ülkenin gençlerinin, dünyanın gelişmiş ülkelerinde hayal kurmasıdır. Elbette şartlar kötü olabilir. Vize sorunları bunaltıyor olabilir. Dünyanın diğer ülkeleri bugün için insana cazip geliyor olabilir. Ama şunu biliniz ki dünyanın en kıymetli ülkesinde, en güzel coğrafyasında ve toprakları en ağır bedeller ödenerek kurtarılmış bir ülkede yaşıyoruz" dedi.
AK Parti'li Yalçın: Suriye meselesine ilişkin kapsamlı bir rapor hazırlıyoruzAK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İnsan Hakları Başkanı Hasan Basri Yalçın, "Suriye meselesine ilişkin kapsamlı bir rapor hazırlıyoruz. Cumhurbaşkanımıza öncelikle bir kısmını sunduk, devamını da daha kapsamlı hale getirerek sunmayı planlıyoruz. Bu meselenin temelinde Suriye'de özellikle insani şartların nasıl iyileştirilebileceği ve bu insani şartların iyileştirilmesinde ne tür aktörlerin ne tür roller oynayabileceği meselesini değerlendiriyoruz" dedi.
Özgür Özel: Bütün gücümüzle erken seçime zorlamak için mücadele edeceğizCHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Türkiye'de bütün akışın değişeceği bir 2025'i umut ediyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi olarak, 'Geçim olmazsa seçim olur' demiştik. Geçim olmayacağı açık. Seçim olur mu? Bütün gücümüzle bastıracağız, bütün gücümüzle erken seçime zorlamak için mücadele edeceğiz" dedi.
Prof. Dr. Gündoğdu: Plastik üretimi yüzde 50 azaltılmalıAdana'da Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi ve Mikroplastik Araştırma Grubu Kurucusu Prof. Dr. Sedat Gündoğdu, plastik üretimindeki artış planlamasıyla doğrudan ilişkili olarak, denizlere giden plastik çöp miktarının önümüzdeki 50 yıl içerisinde 20 milyon tondan 60 milyon tona çıkmasının beklendiğini bildirdi. Prof. Dr. Gündoğdu, "Plastik üretimi yüzde 50 ve üzeri azaltılmalıdır. Böyle bir senaryoda dahi önümüzdeki 50 yıl içerisinde doğaya saldığımız plastiklerin minimize edilmesi ancak mümkün olabilir" dedi.
Bakan Yardımcısı Polat: Sosyal medyada orman teşkilatına haksızlık oluyorTarım ve Orman Bakan Yardımcısı Abdulkadir Polat, sosyal medyada orman yangınlarıyla mücadeleye yönelik yorumları eleştirdi. Polat, “İlk müdahale süremiz son yıllarda büyük gelişme gösterdi. 40 dakikalardan 11 dakikaya indirdik. Tamamen kontrol altına alınma süresiyse 4 saat oldu. Bu sürenin aşıldığı yangınlar genellikle ulaşım sorunu olan sarp alanlar. Bu da süreyi uzatıyor. Söndürdüğümüz yangınlar içerisinde uzayan yangınlar nedeniyle ne yazık ki verdiğimiz emek görülmüyor. Sanki uzayan yangınlar söz konusuymuş gibi teşkilata haksızlık oluyor" dedi.
100 Yıl ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.