Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Uluslararası Tıp Öğrencileri Araştırmaları Kongresi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen ve 2 gün sürecek Uluslararası Tıp Öğrencileri Araştırmaları Kongresi başladı. Bu yıl 17.'si düzenlenen kongrede Türkiye ve dünyanın çeşitli üniversitelerinden binin üzerinde tıp fakültesi öğrencisi, yurt içi ve yurt dışından tıp dünyasının önde gelen isimleri ile buluşma fırsatı yakaladı. Kongreyle ilgili konuşan Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. İlker inanç Balkan, "Çok disiplinli bir kongre ve tek bir teması, tek bir konu yok. Nöroloji, immünoloji, cerrahi bilimler, öğrencilerin erişebildiği, hocaların kendi ilgi duyduğu alanlar, kendi eser verdiği alanlar ve tabii güncel tıbbi literatürün özellikle yoğunlaştığı alanlarda sunumlar oluyor "dedi.

ABONE OL
Altan ÇİMEN - Ömer HASAR / İSTANBUL - (DHA)

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi, Öğrenci Bilimsel Araştırma Kulübü'nün hazırladığı 17'nci Uluslararası Tıp Öğrencileri Araştırmaları Kongresi açılış töreni Ord. Prof. Dr. Cemil Bilsel Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. 2 gün sürecek olan kongrede Türkiye'nin çeşitli Tıp Fakültelerinden gelen bin öğrenci, Harvard Üniversitesi başta olmak üzere dünyanın sayılı üniversitelerinden gelen konuk hocaların oturumlarına, çalıştay ve panellerine katılarak yapılan araştırmalar ve çalışmalar hakkında bilgi alıp kendi sunumlarını yaptılar. 27-28 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek kongre İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Rektörü Prof. Dr. Nuri Aydın'ın açılış konuşmasıyla başladı. Prof. Dr. Aydın konuşmasında, farklı ülkelerden binin üzerinde tıp fakültesi öğrencisi ve tıp alanında önde gelen bilim insanları ile bir arada olmaktan memnuniyet duyduğunu belirterek, kongrenin tıp öğrencileri ve bilim insanları için ortak payda olan bilimsel konuları tartışmak, uluslararası temaslar oluşturmak ve dünyanın her yerinden iş arkadaşları ve hocalarla iyi ilişkiler inşa etmek için önemli bir fırsat olduğuna dikkat çekti.

Kongreyi uluslararası iş birliklerinin güçlendirilmesi açısından da önemli bir fırsat olarak gördüğünü ifade eden Rektör Aydın, "İki gün boyunca tıp alanındaki son gelişmelerin değerlendirileceği, deneyimlerin paylaşılacağı Kongre'de, ilerleyen dönemde yapılabilecek uluslararası iş birliklerinin de temelinin atılacağına inanıyorum. Kültürel çeşitliliğin ve akademik birikimin aktarılması konusunda katılımcılara önemli bir ortam sağlayan Uluslararası Tıp Öğrencileri Kongresi'nin çıktılarının ülkemiz, öğrencilerimiz ve tıp dünyası için hayırlı olmasını diliyorum" dedi. 

"GÜNCEL TIBBİ LİTERATÜRÜN ÖZELLİKLE YOĞUNLAŞTIĞI ALANLARDA SUNUMLAR YAPILIYOR"

17'ncisi düzenlenen konferansın, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi öğrencileri, Öğrenci Bilimsel Araştırmalar Kulübü tarafından gelenekselleşen bir program olduğunu söyleyen Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. İlker inanç Balkan, "Sunum dili İngilizce uluslararası katılımlı bir konferans. Yurt dışından beş konuşmacımız, yurt içinden farklı üniversiteler fakültelerden dört konuşmacımız var. Öğrenciler konuşmacılarımızın sunumlarından ayrı olarak kendi sunumlarını yapıyorlar. Hem sözlü sunular var hem poster sunumları var. Bunların değerlendirildiği bir jürimiz var. Jüri evleri tarafından değerlendirilerek kongrenin en iyi sunumları da seçilmiş oluyor. Konferansımız 2 gün sürüyor, bu sabah başladı. Yarın öğleden sonra tamamlanacak. Çok disiplinli bir kongre ve tek bir teması, tek bir konu yok. Nöroloji, immünoloji, cerrahi bilimler, öğrencilerin erişebildiği, hocaların kendi ilgi duyduğu alanlar, kendi eser verdiği alanlar ve tabii güncel tıbbi literatürün özellikle yoğunlaştığı alanlarda sunumlar oluyor. Biraz önce dinlediğimiz epilepsinin yoksullukla ilişkisini irdeleyen bir konuşmaydı. Londra'dan bir hocamız gelmişti. Gerçekten çok çarpıcı tespitleri vardı hocamızın. Yani epilepsi bir hastalık olarak biliyoruz ama aslında sağlığın çok boyutlu bir göstergesi, doğrudan beslenmeyle, enfeksiyonlarla ilişkisi var. Gerçekten yoksullaşan, gelir dağılımının adaletsizleştiği, pek çok insanın ayrımcılığa maruz kaldığı imkanların, olanakların, kaynakların adil dağıtılmadığı bir dünyada bu bilimsel bilginin üretilmesine ihtiyacımız var. Sadece bilimsel bilgi üretmek değil, bunu daha adil bir dünyanın hizmetine sunabilmek de bizim amaçlarımız arasında" ifadelerini kullandı. 

"ÖĞRENCİLERİN YAŞAMLARINA YÖN VERECEK BİR UFUK OLMASI AÇISINDAN ÇOK DEĞERLİ"

Prof. Dr. Balkan, "Gerçekten öğrencilerimizin bu çalışması çok değerli. Hem bizim için hem de kendi yaşamlarına yön verecek bir ufuk olması açısından çok değerli. Umarız bin kadar öğrenci üstelik katılım ücreti ödeyerek geldiler. Bu kongrenin çıktıları bir bilimsel makale olarak da yayınlanacak. Bu onların ilk sunumları, ilk makale deneyimleri... Önümüzdeki yıllarda onları kürsülerdeki hocalarımız, bilimsel dergilerde araştırmacılarımız olarak görmeyi ümit ediyoruz. Bu kongre de buna vesile olursa ne mutlu bize" dedi.

Diğer Haberler

  1. Bakan Tekin: Çocukların sportif yeteneklerine göre eğitim almalarını sağlayacağız
  2. MEB: 'Beden eğitimi' branşına yapılacak atama duyurusu yayımlandı
  3. Okullarda Akran Zorbalığı paneli, 26 Kasım’da Akıngüç Oditoryumu’nda
  4. Antalya'nın 6 ilçesinde taşımalı eğitime 1 gün ara verildi
  5. Eğitimde ‘ihracat şampiyonu’ Bahçeşehir Üniversitesi oldu
  6. Dünya Çocuk Hakları Günü’nün teması: ‘Geleceği Dinle’
  7. 'Öğretmenler Günü' Ankara, İstanbul ve Erzurum'daki etkinliklerle kutlanacak
  8. KPSS Lisans oturumları sıralamaları yenilendi
  9. ‘Çocukların sosyal ve duygusal gelişimini desteklemek bir hak olmalı’
  10. 2025-LGS'ye yönelik örnek sorular yayımlandı

© Copyright 2024

DHA