Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Deprem bölgesindeki 100'üncü Yıl Kütüphaneleri'nden 20 bin öğrenci faydalandı

Türk Telekom ve Kızılay iş birliğiyle, deprem bölgesindeki öğrenciler için eğitim ve teknoloji desteği devam ediyor. İlk adımı Hatay'da atılan 100'üncü Yıl Kütüphaneleri Kahramanmaraş, Adıyaman, Osmaniye, Malatya ve Gaziantep'te yapılan açılışlarla, 8 farklı noktada hizmet vermeye başladı. Ortaokul ve lise öğrencileri ders anlatım videoları, deneme sınavları ve çözümlü soruları ile LGS ve YKS'ye hazırlanabiliyor. Bugüne kadar yaklaşık 20 bin öğrencinin yararlandığı ve Türk Telekom'un teknoloji, Türkiye'nin öncü eğitim teknolojileri şirketi Sebit'in ise dijital ve basılı eğitim materyali desteği sağladığı kütüphanelerin sayısının yıl sonuna kadar depremden etkilenen tüm illeri kapsayacak şekilde artırılması hedefleniyor.

ABONE OL
İSTANBUL, (DHA) -

Türk Telekom ve iştiraki Sebit ile Kızılay'ın iş birliğinde deprem bölgesindeki öğrencilerin eğitimine destek olmak amacıyla ilki Hatay'da hayata geçirilen 100. Yıl Kütüphaneleri, depremden etkilenen diğer illerde de yaygınlaştırılıyor. Bu kapsamda, Adıyaman (Merkez ve Gölbaşı ilçeleri), Gaziantep (Islahiye ilçesi), Kahramanmaraş (Merkez ve Elbistan ilçeleri), Malatya (Yeşilyurt ilçesi) ve Osmaniye'de (Merkez ilçesi) kurulan kütüphanelerle birlikte 100. Yıl Kütüphaneleri'nin sayısı toplam 8'e ulaştı. Bugüne kadar yaklaşık 20 bin öğrencinin yararlandığı ve Türk Telekom'un teknoloji, Türkiye'nin öncü eğitim teknolojileri şirketi Sebit'in ise dijital ve basılı eğitim materyali desteği sağladığı kütüphanelerin sayısının yıl sonuna kadar depremden etkilenen tüm illeri kapsayacak şekilde artırılması hedefleniyor.

"ÖĞRENCİLERE EĞİTİM VE TEKNOLOJİ DESTEĞİ SAĞLAMAKTAN DOLAYI MUTLULUK DUYUYORUZ"

Türk Telekom Kurumsal İletişim Direktörü Arif Sancaktaroğlu, “Türk Telekom olarak, 'Türkiye'ye Değer' anlayışıyla geliştirdiğimiz sosyal sorumluluk projelerimizde, teknolojinin toplumsal faydaya hizmetinde kilit bir rol oynadığına inanıyoruz. Kızılay ile gerçekleştirdiğimiz iş birliğiyle deprem bölgesindeki öğrencilere eğitim ve teknoloji desteği sağlamaktan dolayı mutluluk duyuyoruz. Bu projede depremden etkilenen tüm illerde teknolojiyi insanların iyilik ve faydasına sunan bir kurum olma vizyonumuzla, çalışmalarımızı sürdüreceğiz" dedi.

İş birliği kapsamında depremden etkilenen öğrenciler için yıl boyunca kurulacak kütüphanelerin internet erişimini sağlarken bilgisayar ve eğitim materyali ihtiyacını da gideriyor. Kurulan 8 kütüphaneye fiber altyapı, bilgisayar ve kitap desteğinde bulunulurken yapay zeka teknolojisiyle sınavlara hazırlanmada kişiye özel akıllı çalışma programları sunan Sebit ürünleri Vitamin LGS ve Raunt ile sınava girecek öğrencilere sınav hazırlık süreçlerinde fayda sağlanıyor. Kütüphanelerde sağlanan fiber altyapı, teknoloji ve WiFi desteği sayesinde ortaokul ve lise öğrencileri, dijital yayınlardan faydalanabiliyor. Depremden etkilenen diğer illerde de kurulacak olan kütüphanelerle öğrencilerin eğitim süreçlerine destek olunması hedefleniyor.

Diğer Haberler

  1. Bakan Tekin: Çocukların sportif yeteneklerine göre eğitim almalarını sağlayacağız
  2. MEB: 'Beden eğitimi' branşına yapılacak atama duyurusu yayımlandı
  3. Okullarda Akran Zorbalığı paneli, 26 Kasım’da Akıngüç Oditoryumu’nda
  4. Antalya'nın 6 ilçesinde taşımalı eğitime 1 gün ara verildi
  5. Eğitimde ‘ihracat şampiyonu’ Bahçeşehir Üniversitesi oldu
  6. Dünya Çocuk Hakları Günü’nün teması: ‘Geleceği Dinle’
  7. 'Öğretmenler Günü' Ankara, İstanbul ve Erzurum'daki etkinliklerle kutlanacak
  8. KPSS Lisans oturumları sıralamaları yenilendi
  9. ‘Çocukların sosyal ve duygusal gelişimini desteklemek bir hak olmalı’
  10. 2025-LGS'ye yönelik örnek sorular yayımlandı

© Copyright 2024

DHA