Geri Dön
TurhalTokat'ta Gaziosmanpaşa mahallesinde artan trafik kazaları endişe yaratıyor

Tokat'ta Gaziosmanpaşa mahallesinde artan trafik kazaları endişe yaratıyor

Tokat'ta Gaziosmanpaşa mahallesinde artan trafik kazaları endişe yaratıyor

Tokat'ta Gaziosmanpaşa mahallesinde artan trafik kazaları endişe yaratıyor

Fatih YILMAZ/Tokat,(DHA)- TOKAT'ın Turhal - Zile Karayolu üzerinde bulunan Gaziosmanpaşa Mahallesi sakinleri, son zamanlarda artan trafik kazaları nedeniyle endişe ve tedirginlik yaşıyor. Mahalle sakinleri, sık sık meydana gelen kazaların önüne geçilmesi için yetkililerden acil önlemler alınmasını istedi.

Turhal-Zile Karayolu üzerinde bulunan Gaziosmanpaşa Mahallesi sakinleri, son zamanlarda artan trafik kazaları nedeniyle endişe ve tedirginlik yaşıyor. Mahalle sakinleri, sık sık meydana gelen kazaların önüne geçilmesi için yetkililerden acil önlemler alınmasını talep ediyor. Son dönemde yaşanan kazaların büyük bir kısmının hız ve dikkatsizlikten kaynaklandığını belirten mahalle sakinleri, özellikle çocukların ve yol kenarında bulunan evlerin için yol güvenliğinin artırılması gerektiğini ifade etti.

Yaşanan trafik kazasında yaşamını yitiren Yasin Çınar'ın abisi Mücahit Çınar, "Bulunduğumuz bölgenin biraz ilerisinde oldu kaza. Karşıdan gelen tır yola sığmadığı için sol şeride giriyor arkadan gelen de o tırı sollamak için Turhal istikametinden gelen yöne giriyor. Tam o esnada burada kafa kafaya çarpışıyorlar. Benim kardeşim bu kazada hayatını kaybediyor. Karşı tarafın durumu iyiymiş. Taburcu edildi dediler. Daha önceden de çok kaza oldu. Sadece bizim olmadı iki ay önce bir komşumuzun kızı trafik kazası geçirdi. Şu an hala tedavi görüyor. 2008’de bir komşumuzun oğlu öldü. 2014’te yine aynı şekilde bir komşumuzun oğlu öldü. Önlem alınmasını istiyoruz" dedi.

Mahalle esnafı Veysel Yaralı ise ,"Ben burada 35 senedir esnafım. Burada arabalar çok hızlı gidiyor. İki sene önce geri de bir EDS vardı. Bundan dolayı biraz yavaş gidiyorlardı. İki sene önce EDS kalktı. Bu yüzden arabalar tekrar hızlı gitmeye başladı. Büyük abralar geçerken marketin camları titriyor. Çocuklar yoldan geçmeye korkuyor. En son 15 gün öne ölümlü kaza oldu. 15 gündür yolu denetliyor emniyet. Çok faydası oldu. Arabalar biraz yavaş gitmeye başladı. Onun devamını istiyoruz. Yollara işaret konulsun. Önlemler alınsın" diye konuştu.

3,5 AYDA YAKLAŞIK 4 KAZA OLDU

Gazi Osman Paşa Mahallesi Muhtarı Zekeria Öndeş "3,5 ayda yaklaşık 4 kaza oldu bu yolda. Maalesef son kaza ölümlü oldu. 25 yaşında genç bir kardeşimiz bu yolda hayatını kaybetti. Mahalleli olarak bu kazanın üzerine bu yolla alakalı hızlı şekilde önlem alınmasını istiyoruz. Onun için yetkililere sesleniyoruz buradan. Şerit ölçüleri normalin altında gibi görünüyor. Solama yaparken mecburen yan şeride kayıyorlar. Bunu geçen araçlardan da görebilirsiniz. Mahallemiz adına buranın çözülmesini istiyoruz" dedi. (DHA)

FOTOĞRAFLI

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber