Geri Dön
MerkezTOGÜ PDRMER, YKS 2024 tercihleriyle ilgili önerilerde bulundu

TOGÜ PDRMER, YKS 2024 tercihleriyle ilgili önerilerde bulundu

TOGÜ PDRMER, YKS 2024 tercihleriyle ilgili önerilerde bulundu

TOGÜ PDRMER, YKS 2024 tercihleriyle ilgili önerilerde bulundu

Fatih YILMAZ/Tokat,(DHA)- TOKAT Gaziosmanpaşa Üniversitesi (TOGÜ ) Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Uygulama ve Araştırma Merkezi (PDRMER), Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarıyla ilgili ailelere ve öğrencilere yönelik değerlendirmelerde bulundu.

TOGÜ Öğretim Üyesi Klinik Psikolog, Psikolojik Danışman Doç. Dr. Ahmet Erdem yapmış olduğu açıklamada açıklanan sınav sonuçlarının aile ve öğrencilere etkileri hakkında bilgiler aktardı. Doç. Dr. Ahmet Erdem yaptığı açıklamada tercih yaparken dikkat edilmesi gereken birkaç önemli noktaya dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı:

"İlk olarak, öğrencilerin kendilerini ve ilgi alanlarını iyi tanımaları gerekmektedir. Hangi alanlarda başarılı olduklarını ve hangi konulara ilgi duyduklarını belirlemek, doğru tercih yapmanın ilk adımıdır. Öğrenciler, hangi alanlarda başarılı ve mutlu olacaklarını düşünerek, bu doğrultuda seçim yapmalıdırlar. İkinci olarak, tercih edecekleri üniversiteler ve bölümler hakkında detaylı bilgi edinmek de büyük önem taşır. Üniversitelerin sunduğu akademik ve sosyal olanaklar, akademik kadro, mezunların iş bulma oranları gibi faktörler de göz önünde bulundurulmalıdır. Son olarak, tercihler yapılırken sadece puan ve sıralama değil, aynı zamanda öğrencinin kişisel hedefleri ve değerleri de dikkate alınmalıdır." (DHA)

FOTOĞRAFLI

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber