Geri Dön
SüleymanpaşaTekirdağ'da 'Karacakılavuz Keşkek Şenliği' renkli görüntülere sahne oldu

Tekirdağ'da 'Karacakılavuz Keşkek Şenliği' renkli görüntülere sahne oldu

Tekirdağ'da 'Karacakılavuz Keşkek Şenliği' renkli görüntülere sahne oldu

Tekirdağ'da 'Karacakılavuz Keşkek Şenliği' renkli görüntülere sahne oldu

Abdullah YALÇIN/TEKİRDAĞ, (DHA) - TEKİRDAĞ'da Süleymanpaşa Belediyesi tarafından, yöresel ürünlerin ve lezzetlerin tanıtılması, yerel üreticilerin desteklenmesi amaçlarıyla düzenlenen Karacakılavuz Keşkek Şenliği, renkli görüntülere sahne oldu.

Karacakılavuz Mahallesi etkinlik alanında gerçekleştirilen Keşkek Şenliği, şenlik korteji ile başladı. Meydandan başlayan kortej, protokol üyeleri, mahalle sakinleri ve şenlik için Karacakılavuz’a gelen yüzlerce Tekirdağlının eşliğinde şenlik alanında tamamlandı. Kortejin ardından kurdele kesimi ile Karacakılavuz Keşkek Şenliği resmen başladı. Şenliğe CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Süleymanpaşa Kaykamamı Mustafa Güler, Süleymanpaşa Belediye Başkanvekili Emin Benan Utku, Tekirdağ Başsavcıvekili Uğur Özcan, Hayrabolu Belediye Başkanı Tuncer Başoğlu, Muratlı Belediye Başkanı Varol Türel, Marmaraereğlisi Belediye Başkan Yardımcısı Halide Avlu, Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Ergün Güleryüz, Tekirdağ İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu, çok sayıda mahalle muhtar ile vatandaşlar katıldı.

VATANDAŞLARA KEŞKEK İKRAMI YAPILDI

Süleymanpaşa Belediye Başkanvekili Emin Benan Utku, açılış sonrası protokol temsilcileri ile birlikte şenlik alanında kurulan, yerel ürünlerin sergilendiği stantları ziyaret etti. Geleneksel buğday dövme törenine katılarak şenlik coşkusuna eşlik eden Utku, Süleymanpaşa Belediyesi aşevi tarafından hazırlanan keşkekleri şenliğe katılan vatandaşlara ikram etti. Daha sonra sahne etkinliklerine geçildi. İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, protokol konuşmaları gerçekleştirildi. İlk olarak sahneye gelen Karacakılavuz Mahallesi Muhtarı Hasan Demir, geleneksel hale gelen Keşkek Şenliğini düzenleyerek beldenin tanıtımına katkıda bulunan Süleymanpaşa Belediyesine teşekkür ederek mahalle sakinlerini de yörenin ürünleri olan keşkek ve dokumaların tanıtımında büyük önemi olan şenliğe sahip çıkmaya davet etti.

Süleymanpaşa Belediye Başkanvekili Emin Benan Utku, "Göreve gelirken halkçı belediyecilik yapacağımızın sözünü vermiştik. Her sese kulak vereceğimizi söylemiştik. Karacakılavuz Keşkek Şenliğimiz ile ilgili muhtarımız burada, kendisiyle görüştük. Karacakılavuz halkımızın görüşlerini aldık. Mahalle sakinlerimizin istekleri doğrultusunda 5'inci Karacakılavuz Keşkek Şenliği’ni yapmaya karar verdik. Sizlerin destekleri ile de şenliğimizi sonraki yıllarda daha da büyütüp ilerletmek istiyoruz. Sadece keşkek ile değil, Karacakılavuz’u değerli kılan dokumaları, geniş tarım arazileri ve hayvancılıktaki öncülüğü ile tanıtmak istiyoruz. Bu coşkuyu bizlerle yaşamak için buraya gelen herkese teşekkür ediyor, iyi eğlenceler diliyorum" dedi.

Protokol konuşmalarının ardından Süleymanpaşa Belediyesi halk oyunları ekibi sahneye çıktı. 15 dakikalık performansı ilgiyle izlenen ekip, alkışları topladı. Halk oyunları ekibinin gösterisi sonrası sahne sırası Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası’ndaydı. Şef ve solist Salih Demirci’nin seslendirdiği şarkı ve türküler şenlik alanını dolduran izleyicilere keyifli anlar yaşattı.Şenliğin değişmez etkinliklerinden biri olan altın ödüllü Yoğurt Yeme Yarışması gerçekleştirildi. Seyirciler arasından gönüllü olan yarışmacılar, bir kilogramlık yoğurdu bitirmeye çalıştı. Kadınlar ve erkekler olarak iki kategoride yapılan yarışmada ilk ikiye giren katılımcılar çeyrek ve gram altın kazanırken, diğer yarışmacılara da yarım gramlık teselli ödülü takdim edildi.

BLUES OF RUMELİ PERFORMANSI İLE COŞTURDU

Karacakılavuz Keşkek Şenliğinin ilk gününün son sahne etkinliği ise Blues of Rumeli konseri oldu. 58’inci Uluslararası Tekirdağ Kiraz Festivali’nde de sahne alan ve büyük beğeni toplayan topluluk, Rumeli ezgilerini kendi tarzlarında yorumladıkları performansları ile Karacakılavuz’u coşturdu. Akşam saatlerinde başlayan şenlik etkinlikleri kapsamında, keşkek ikramı, yöresel ürün stantlarının yanı sıra çocuklar için de oyun grupları, parkurlar ve çeşitli atölyeler şenlik alanında çocukları ağırladı. (DHA)

FOTOĞRAFLI

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber