Geri Dön
ÇerkezköyVali Soytürk: Tekirdağ'da asayiş olayları yüzde 13 azaldı

Vali Soytürk: Tekirdağ'da asayiş olayları yüzde 13 azaldı

Vali Soytürk: Tekirdağ'da asayiş olayları yüzde 13 azaldı

Onur KAYA / ÇERKEZKÖY (Tekirdağ), (DHA)- TEKİRDAĞ Valisi Recep Soytürk, il genelindeki asayiş olaylarında 2024'te azalma yaşandığını belirterek, "Asayiş olaylarında 2023 yılının ilk dokuz ayına göre 2024 yılında yüzde 13 azalma oldu. Bu olayları aydınlatma oranımız ise yüzde 93 olmuştur" dedi.

Tekidağ'ın Çerkezköy ilçesinde Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen programla, il genelinde hayata geçirilen önemli güvenlik projeleri tanıtıldı. Tekirdağ Valiliği tarafından düzenlenen programda NARVAS, KADES, UYUMA ve En İyi Narkotik Polisi Anne projeleri hakkında bilgiler verilirken, sanal kumar, siber suçlar ve uyuşturucu ile mücadele konularında yapılan çalışmalar da katılımcılarla paylaşıldı. Programa Tekirdağ Valisi Recep Soytürk, il ve ilçe emniyet müdürleri, kurum ve kuruluş temsilcileriyle öğrenciler katıldı.

Programın açılışında konuşan Tekirdağ Valisi Recep Soytürk, il genelindeki yakalamalarla ilgili verileri paylaştı. Soytürk, "Bu anlamda 2023’ün ilk 9 ayı ile 2024’ün ilk 9 ayını karşılaştırdığımızda; 2023’te 2 bin 641 kesinleşmiş hapis cezası olan hükümlü yakalarken, 2024’te bu sayı 3 bin 260’a çıkmış, 600’ün üzerinde daha fazla kişiyi yakalamışız. Bu konuda emniyetimiz ve jandarmamız olağanüstü bir gayret gösteriyorlar. İfadeye yönelik olarak yakalama çok daha fazladır” dedi.

'ASAYİŞ OLAYLARINDA YÜZDE 13 AZALMA OLDU'

Tekirdağ'da 2024 yılındaki asayiş olaylarında azalma yaşandığını da söyleyen Soytürk, “Asayiş olaylarında 2023 yılının ilk dokuz ayına göre 2024 yılında yüzde 13 azalma oldu. Bu olayları aydınlatma oranımız ise yüzde 93 olmuştur. Hırsızlık olayları bu yıl geçen yıla göre yüzde 47 düşerken, aydınlatma oranı ise yüzde 20 artmıştır. Yağma, gasp olaylarıyla ilgili ise 2 yılı kıyas ettiğimizde yüzde 10 düşüş mevcut. Bu başarıyı yakalarken elbette ki devriye sayılarımızı artırıyoruz, geçen sene 39 bin civarında devriye atılırken bu sene ise 43 bin civarında devriye atıldı. Bu devriyelerin sayısını daha da arttırmak istiyoruz. Adliyenin önüne getirmeden suçu engelleyelim istiyoruz” diye konuştu.

'NARVAS PROJESİ ÇOK ÖNEMLİ'

Narkotik suçlarla mücadelenin il genelinde kararlıkla sürdüğünü ifade eden Vali Soytürk, “Emniyetimiz ve jandarma ekiplerimiz var güçleriyle çalışıyorlar. 2023’ün ilk 9 ayında 380 kişi tutuklanmıştı, bu yıl ise 444 kişi tutuklandı. Ama bunu sadece emniyet ve jandarmayla yapmak mümkün değil. Tüm kurumların yardımcı olması gerekir. Bunlarla ilgili birçok proje hayata geçirilirken, en önemlisi ise ‘En İyi Narkotik Polisi: Anne’ projesidir. Bugün bu vesile ile bir aradayız ve sizlere de büyük iş düşmektedir. Sokağınızda gördüğünüz, bildiğiniz bir uyuşturucu kullanımı varsa lütfen haber verin, biz gereğini yapalım. İçişleri Bakanımızın, İstanbul’daki uygulaması olan NARVAS Türkiye genelinde uygulanıyor. Sokağınızda bir uyuşturucu kullanımı gördüğünüzde NARVAS’a bildirin. Hangi sokakta uyuşturucu kullanımı fazlaysa önlem alınıyor, o sokakta daha çok devriye atılıyor. O yüzden NARVAS projesi çok önemli" şeklinde konuştu.

Vali Soytürk’ün konuşmasının ardından Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü’nde görevli Polis Memuru Mehmet Özdoğan; ‘En İyi Narkotik Polisi: Anne’, UYUMA ve NARVAS projelerinin tanıtımını yaptı.(DHA)

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber