Geri Dön
SiirtSiirt Fıstığı Doğa ve Kültür Festivali başladı

Siirt Fıstığı Doğa ve Kültür Festivali başladı

Siirt Fıstığı Doğa ve Kültür Festivali başladı

Siirt Fıstığı Doğa ve Kültür Festivali başladı

SİİRT fıstığını ve kültür zenginliklerini tanıtmak amacıyla düzenlenen ‘Siirt Fıstığı Doğa ve Kültür Festivali’, bando eşliğinde düzenlenen kortej yürüyüş ile başladı. Vali Kemal Kızılkaya, “Siirt’imizde de fıstık gerçekten son dönemde, oldukça önem verilen ve bu vesile ile kentin ekonomisine çok katkısı olan, önemli bir ürün haline geldi. Türkiye’de kabuklu fıstıkta 3’üncü sıradayız. 30 bin ton dolayında yıllık rekolte ilimizde elde ediliyorö dedi.

Siirt fıstığı ve kentin kültür zenginliklerini ulusal ve uluslararası platformlarda tanıtmak amacıyla, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ve Siirt Valiliği organizasyonuyla, ‘Siirt Fıstığı Doğa ve Kültür Festivali’ düzenlendi. Festival, 15 Temmuz Demokrasi Meydanında yapılan kortej yürüyüşü ile başladı. Yürüyüş, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü binasına kadar devam etti. Burada düzenlenen etkinliğe, Vali Kemal Kızılkaya, İl Emniyet Müdürü Necmettin Öztürk, Siirt Üniversitesi Rektörü Nihat Şındak, Kültür ve Turizm İl Müdürü İrfan Tekin, Tarım ve Orman İl Müdürü Ergün Demirhan, protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Yürüyüşün ardından bando ekiplerinin çaldığı müzikler eşliğinde halaylar çekildi.

‘TÜRKİYE’DE, KABUKLU FISTIKTA 3’ÜNCÜ SIRADAYIZ’

Etkinlikte konuşan Vali Kemal Kızılkaya, Siirt’te yıllık 30 bin ton dolayında rekolte elde edildiğini belirterek, “Siirt’imizde de fıstık gerçekten son dönemde, oldukça önem verilen ve bu vesile ile kentin ekonomisine çok katkısı olan, önemli bir ürün haline geldi. Türkiye’de kabuklu fıstıkta 3’üncü sıradayız. 30 bin ton dolayında yıllık rekolte ilimizde elde ediliyor. Bugün dikili ağaç sayısı 10 milyonu bulmuş durumda. Dünyanın dört bir tarafından acılar yaşanıyor. Coğrafyamızda, bölgemizde, orta doğuda, bugün Gazze’de acısını yüreğimizde hissettiğimiz kardeşlerimiz sıkıntı içerisinde. Tabi böyle bir ortamda bun festivalleri isteriz ki çok daha coşkulu, çok daha yüksek reytingde izlenebilir hale getirilsin. Ama bir yandan da gönlümüz, aklımız bize bu çerçevede sınırlıyorö dedi.

Vali, Kızılkaya’nın konuşmasının ardından etkinlik, Tarım ve Orman İl Müdürü ve diğer konuşmacıların sunumları ile devam etti.

Haber-Kamera Akif ÖZALPSİİRT, (DHA)

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber