Geri Dön
SamsunYenilenen yüzüyle OMÜ Olimpik Yüzme Havuzu’nun açılışı yapıldı

Yenilenen yüzüyle OMÜ Olimpik Yüzme Havuzu’nun açılışı yapıldı

Yenilenen yüzüyle OMÜ Olimpik Yüzme Havuzu’nun açılışı yapıldı

Yenilenen yüzüyle OMÜ Olimpik Yüzme Havuzu’nun açılışı yapıldı

SAMSUN, (DHA)- SAMSUN Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) bünyesinde yer alan Olimpik Yüzme Havuzu'nun, gerçekleştirilen tadilat ve yenileme çalışmalarının ardından açılışı yapıldı.

2001 yılında açılan ve bünyesinde 50 metre uzunluğunda 8 kulvarlı 1 adet Olimpik Yüzme Havuzu bulunan, 5 metre derinliğinde çok amaçlı atlama havuzu 1400 seyirciye hizmet veriyor. 2021 yılında tadilata giren ve Gençlik Spor Bakanlığı tarafından onarılan havuzun açılışı bugün gerçekleştirilen program ile yapıldı. Yenileme çalışmalarının ardından açılış konuşmasını yapan OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, “Sadece üniversitemizdeki öğrenciler açısından değil, milli eğitimde, okul öncesinde etkinlik yapmak isteyen her kulübe veya gruplara imkan sunulacak” dedi.

‘BÜTÜN HALKIMIZIN KULLANMASINI ARZU ETTİĞİMİZ BİR YAPIDIR’

Havuzun vatandaşlar tarafından kullanılmasını arzu ettiğini söyleyen Prof. Dr. Yavuz Ünal, “Böyle bir tesisin açılmasında emeği geçen bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Gerçekten üstün bir gayret gösterdiler. Asıl teşekkürü Gençlik ve Spor Bakanlığı’na ediyorum. Çünkü üniversitemizin bunu finanse edebileceği bir gücü yoktu. Yüksek maliyetli bir onarımdı. Üniversite içerisinde sportif etkinlik alanlarının oluşturulması, yürüyüş yolları ve diğer alanlardaki imkanları olabildiğince arkadaşlarımızın kullanmasını arzuluyoruz. Üniversitedeki imkanlar sadece üniversitemizdeki öğrenciler açısından değil, milli eğitimde, okul öncesinde etkinlik yapmak isteyen her kulübe veya gruplara imkan sunulacak. Üniversitemiz burada sadece işletme anlamında değil hem sağlık hem düzenleme açısından bir garanti olarak görüyorum. Burası üniversitenin bünyesinde olan bir yapı ancak bütün halkımızın kullanmasını arzu ettiğimiz bir yapıdır” diye konuştu.

Son olarak açılış programında yarışan sporculara Rektör Ünal, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Terzi, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Celalettin Sula ve protokol üyeleri madalyalarını takdim etti. (DHA)

FOTOĞRAFLI

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber