Geri Dön
Samsun Otizmli çocukların annelerinden oluşan koro konser verdi

Otizmli çocukların annelerinden oluşan koro konser verdi

Otizmli çocukların annelerinden oluşan koro konser verdi

Otizmli çocukların annelerinden oluşan koro konser verdi

Berk Can DERECİ/SAMSUN,(DHA) - SAMSUN Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde (OMÜ), otizmli çocukların annelerinden oluşan ‘Annem için Müzik Korosu’, özel olarak hazırladıkları repertuvar doğrultusunda birbirinden güzel eserleri seslendirdi.

Atatürk Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleştirilen konsere, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selim Eren, Genel Sekreter Prof. Dr. İdris Varıcı, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Şener Şentürk, Proje Yürütücüsü Dr. Öğretim Üyesi Beril Tekeli Yiğit, Samsun Otizmli Çocuklar Derneği (SODER) üyeleri, akademisyenler ile aileler katıldı.

Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi (BAPKOB) tarafından desteklenen “Sosyal Hizmet Odaklı Müzik Etkinlikleri Projesi, Özel Gereksinimli Çocukların Annelerine Yönelik Rekreasyonel Müzik Uygulamaları” adlı proje kapsamında akademisyenler eşliğinde anneler, otizmli çocuklarına ve katılımcılara koro dinletisi sundu.

Hazırlanan proje sinevizyon gösterisi ile izleyicilere duygusal anlar yaşatan etkinliğin kapanışı, proje araştırmacılarından Öğretim Görevlisi Oğuz Yılmaz'ın yönettiği ve Araştırma Görevlisi Baran Gülüm’ün çalgısı ile eşlik ettiği, 20 annenin yer aldığı 'Annem İçin Müzik Korosu' ilgiyle izlendi. OMÜ Devlet Konservatuvarı ile Müzik Eğitimi Anabilim Dalı öğrencilerinin de çalgı ve ses performansları ile katılımcı annelerin performanslarına destek oldu.

Üniversitede sadece bilimsel çalışmalar olmadığını, aynı zamanda da sanatsal faaliyetlere de ev sahipliği yaptığını belirten Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selim Eren, “Üniversite deyince akla genelde araştırmalar, çalışmalar, laboratuvar ve bunun gibi şeyler gelir. Lakin Ondokuz Mayıs Üniversitesi sanatsal alanda da adını duyuran üniversitelerden bir tanesi. Bu noktada Eğitim Fakültesi ve Güzel Sanatlar Fakültesi hocalarımızın katkısı takdir edilesi. Bu etkinliğin burada bir iş olarak yapılmadığını görmüş olduk. Gönülden gönüle bir yol var. Bu yolun da müzikle ve sanatla olduğunun farkındayız” diye konuştu. (DHA)

FOTOĞRAFLI

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber