Geri Dön
MerkezOsmaniye’de, doğaya saygı yürüyüşü

Osmaniye’de, doğaya saygı yürüyüşü

Osmaniye’de, doğaya saygı yürüyüşü

Osmaniye’de, doğaya saygı yürüyüşü

İbrahim EMÜL/Osmaniye, (DHA) – OSMANİYE’de, TEMA Vakfı İl Temsilciliği öncülüğünde, doğaya saygı yürüyüşü ve çevre temizliği etkinliği düzenledi.

Karaçay mesire alanında farkındalık oluşturmak amacıyla yapılan çevre temizliğinde, kısa sürede oldukça fazla çöp toplandı.TEMA Osmaniye İl Temsilcisi Nail Dayanç, “Karaçay mesire alanının hemen yanındaki yürüyüş parkurunun başlangıcındayız. Burada maalesef ki kötü bir manzara ile karşılaştık. Vatandaşlarımız yediklerini içtiklerini her şeyi doğaya atmışlar, bırakmışlar ve doğa müthiş bir şekilde kirlenmiş. Burada bizlerde elimizden geldiğince bir temizlik yapmaya çalıştık. Ama şunu söylemek istiyoruz, atmazsak kirlenmez, atmazsak toplamak zorunda kalmayız. Lütfen doğaya sadece ayak izimizi bırakalım. Doğaya giderken yanımızda küçük bir market poşeti götürebiliriz. Atıklarımızı içerisine koyarak döndüğümüzde çöp kovasına atarak doğayı tertemiz bırakmış oluruz. Bilindiği üzere iklim değişikliği dünyadaki bütün ülkelerin gündeminde, insanlardan kaynaklı doğada bir sürü zararlar meydana geliyor, buna bağlı atmosferde değişiklikler meydana geliyor. Fosil yakıtlar ve doğaya verilen zararlar en büyük sebeplerdir. Lütfen doğamızı kirletmeyelim, doğaya sahip çıkalım. Temiz bir doğa hepimize lazım. Hep beraber el ele dünyamızı daha güzel yaşanılabilir bir hale getirelim” dedi.

Günün devamında, Osmaniye Doğa Yürüyüşçüleri Derneği üyeleri rehberliğinde, Sarısu ve Karaçay Şelalelerine 'Doğaya Saygı' yürüyüşü gerçekleştirildi. Doğaseverler, Karaçay’ın serin sularında yüzme fırsatı bulup, keyifli anlar yaşadılar. Toplanan kağıt, cam, plastik ve çöp atıkları ise geri dönüşüm merkezine gönderildi. (DHA)

FOTOĞRAFLI

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber