Geri Dön
MerkezOsmaniye’de, Doğal Afet Eğitim Akademisi Projesi eğitimi

Osmaniye’de, Doğal Afet Eğitim Akademisi Projesi eğitimi

Osmaniye’de, Doğal Afet Eğitim Akademisi Projesi eğitimi

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA) – OSMANİYE’de düzenlenen 'Doğal Afet Eğitim Akademisi Projesi eğitimleri tamamlandı.

İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nün (AFAD) katkılarıyla Doğal Afet Eğitim Akademisi Projesi eğitimleri Gençlik Merkezi’nde gerçekleştirildi. Programa Vali Dr. Erdinç Yılmaz, İl Gençlik ve Spor Müdür Vekili Kadir Dündar, AFAD İl Müdürlüğü Eğitim Şube Müdürü Ekrem Küpelioğlu, Gençlik Merkezi Müdürü Bayram Bozyel, İl Sağlık Müdürlüğü İlk Yardım Birim Sorumlusu Hüseyin Koç, Proje Koordinatörü Aynur Karabulut ve çok sayıda genç katıldı.

İki gün süren eğitimlerin ilk gününde ‘İlk Yardım Farkındalık Eğitimi’ konu başlığı altında ‘İlk Yardım Nedir?’, ‘İlk Yardımcının Özellikleri Nelerdir?’, ‘İlk Yardımın Temel Uygulamaları Nelerdir?’, ‘İlk Yardımın ABC’si Nelerdir?’, ‘Temel Yaşam Desteği Nasıl Yapılmalı?’, ‘Solunum Yolu Tıkanıklarında Ne Yapılmalı? (Heimlich Manevrası)’, ‘Kara ve Deniz Hayvan Isırık ve Sokmalarında Müdahale’, ‘Yanık Müdahale’, ‘İlk Yardımda İletişim ve İlk Yardımcı Olmak İçin Neler Yapılmalı, Nerelere Başvurmalı?’ gibi konular hakkında bilgi verilirken, ‘Afet Farkındalık & Afet Gönüllüsü Eğitimi’ başlıklı bölümde ise Oryantasyon Eğitimi, Afet Farkındalık Eğitimi, Afetlerde Haberleşme, Takım Çalışması, Afet Etiği, Afet Psikolojisi, Travma Farkındalık, Afetlerde Doğru İletişim Yöntemleri, Barınma ve Hijyen konuları anlatıldı. 30 Ocak tarihinde ise katılımcılara ‘Düğümler ve Düğüm Atma Teknikleri’, ‘Afet Çadırı Kurma Eğitimi’, ‘Temel Yangın Teorik Bilgisi’, ‘Temel Yangın Pratik Eğitimi’ konularında eğitim verildi.

'DOĞAL AFETLERLE KARŞILAŞMAMIZ KAÇINILMAZ'

Eğitime katılan gençlerle bir araya gelen Vali Erdinç Yılmaz, afetlere hazırlıklı olmanın ve bu anlamda bu tür eğitimlerin çok önemli olduğunu ifade ederek, “Yaşadığımız sürece her zaman doğal afetlerle karşılaşmamız kaçınılmaz. 6 Şubat'ta asırların depremini yaşadık. Depremlerin tarihine baktığımızda depremin sadece bir ili vurduğunu görüyoruz ama 6 Şubat depremi 11 ilimizi vurdu. Devletimiz, milletimiz tek yürek oldu. Asırların en büyük depremini yaşayan bir ülke olarak toparlandık hamdolsun. Toplu konutlarımızın neredeyse yüzde 70’ini bitirdik, inşallah bu yılın sonuna kadar da tamamını bitirmeyi hedefliyoruz. Bu felaketin izlerini silmek için, bu yaraları sarmak için büyük bir mücadele veriyoruz” dedi.

Bu eğitimlere önem verdikleri ve eğitimlere katıldıkları için gençleri kutlayan Vali Yılmaz, eğitimlerde hayati bilgilerin verildiğini ifade ederek, “Bizim afetlere karşı hazır olmamız, geleceğimizin güveni anlamında çok kıymetli. Bu afetleri hiç yaşamak istemeyiz elbette ama kaçınılmaz, deprem bölgesindeyiz. Dolayısıyla deprem, sel, yangın gibi afetlerde bilinçli olmamız çok önemli. Bu anlamda, bu proje kapsamında bu eğitimlerin verilmesi ve sizlerin bu eğitimlere katılmanız çok kıymetli” diye konuştu. (DHA)

FOTOĞRAFLI

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber