Dönerciler eş zamanlı denetlendi

İbrahim EMÜL/OSMANİYE(DHA) – OSMANİYE'de, kıyma, yaprak, karışık et ve tavuk döner satışı yapan toplu tüketim işletmelerine yönelik eş zamanlı gıda denetimi gerçekleştirildi.
İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem Kolabaş, denetimlerin Türk Gıda Kodeksi Et, Hazırlanmış Et ve Et Ürünleri Tebliği çerçevesinde yapıldığını belirtti. Müdür Kolabaş, “İl ve İlçe Müdürlüğümüzce eş zamanlı yapılan denetimler sonucunda il genelinde 39 işletmeye denetim yapılmış olup, bu işletmelerden birine idari para cezası uygulanmıştır. Döner satışı yapan toplu tüketim işletmelerine yönelik denetimlerimiz devam edecektir” dedi.
Denetimlerin, gıda güvenliği ve halk sağlığını koruma amacını taşırken, vatandaşların tespit ettikleri herhangi bir aksaklık veya şikayeti, bakanlık tarafından sağlanan Alo 174 Gıda İhbar Hattı üzerinden iletebileceği vurgulandı. (DHA)
FOTOĞRAFLI