Geri Dön
Merkez'Çocuklarda düzenli beslenme zihinsel gelişimi açısından çok önemli'

'Çocuklarda düzenli beslenme zihinsel gelişimi açısından çok önemli'

'Çocuklarda düzenli beslenme zihinsel gelişimi açısından çok önemli'

'Çocuklarda düzenli beslenme zihinsel gelişimi açısından çok önemli'

Adnan ÇELEBİ/NİĞDE,(DHA)- NİĞDE Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevli Diyetisyen Ayşe Büşra Kaygısız, düzenli beslenmenin, çocukların bedensel ve zihinsel gelişimi açısından çok önemli bir yere sahip olduğunu söyledi.

Velilere ve çocuklara beslenme noktasında değerlendirmelerde bulunan Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevli Diyetisyen Ayşe Büşra Kaygısız, "Okula yeni başlayan, özellikle 6-12 yaş grubu çocuklarda büyüme ve gelişme çok hızlıdır. Bu süreçte beslenme, çocukların bedensel ve zihinsel gelişimi açısından çok önemli bir yere sahiptir. Yeterli bir dengeli beslenme alışkanlıklarının erken yaşta kazanılması, ilerleyen dönemlerde kronik rahatsızlıkların önlenmesinde son derece önemlidir” dedi.

'SABAH KAHVALTISINI MUTLAKA YAPIN'

Sabah kahvaltısının bilişsel işlevleri ve öğrenmeyi olumlu yönde etkilediğini kaydeden Kaygısız, "Sabahları çocuklar kahvaltıda yumurta, peynir, zeytin veya ceviz tüketimi, tam buğday, ekmek tüketimi tercih edilmelidir. Kahvaltı öğünün atlanması, konsantrasyon düşüklüğüne, halsizlik, yorgunluk ve öğrenmede güçlüğe sebebiyet verebilir. Kahvaltı yerine tüketilen ürünleri gün içerisinde tüketilen abur cuburlar yüksek ve boş enerji kaynakları olup ilerleyen dönemlerde obeziteye sebebiyet verebilirler. Bu süreçte paketli ve ambalajlı gıdalar tüketilmemeli. Sağlıklı beslenme çantaları oluşturulmalıdır” diye konuştu.

'TAZE MEYVE VE KURU MEYVELER TÜKETİN'

Hazır meyve suları yerine ayran ve süt tüketin uyarısında bulunan Kaygısız, "Taze meyve veya kuru meyveler yanına fındık, fıstık, badem gibi kuruyemişler içecek olarak da süt veya ayran tercih edilebilir. Hazır meyve suları bu süreçte tercih edilmemelidir. Onun yerine taze sıkılmış meyve suları tercih edilmelidir. Ama burada miktar önemlidir. Çünkü bir su bardağı meyve suyu gün içerisinde alınması gereken meyve miktarından daha fazla meyve içerebilir. Bu dönemde çocuklarda su tüketimi de çok önemlidir. Çocuklarda beslenme çantalarının yanına, onların ilgilerini çekebilecek suluklarda su konularak su içmeye teşvik edilebilir. Özellikle çocuklar okulda yaptıkları fiziksel aktivitelerin dışında her gün yarım saat, 45 dakika kadar da düzenli olarak fiziksel aktivite yapabilirler” ifadelerini kullandı.. (DHA)

FOTOĞRAFLI

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber