Geri Dön
YenişehirBüyükşehir kurs merkezleri öğrencileri geleceğe hazırlıyor

Büyükşehir kurs merkezleri öğrencileri geleceğe hazırlıyor

Büyükşehir kurs merkezleri öğrencileri geleceğe hazırlıyor

MERSİN, (DHA)- MERSİN'de Büyükşehir Belediyesi, ‘Eğitimde Fırsat Eşitliği’ni kent geneline yaymak adına hayata geçirdiği Eğitimi ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezleri ile öğrencilere kaliteli ve nitelikli bir eğitim sunmayı sürdürüyor.

Büyükşehir Belediyesi,‘Eğitimde Fırsat Eşitliği’ni kent geneline yaymak adına hayata geçirdiği projelerden biri olan Eğitimi ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezleriyle, öğrencilere kaliteli ve nitelikli eğitim sunmayı sürdürüyor. Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren ve günümüz ekonomik koşullarında özellikle dezavantajlı bölgelerde açtığı kurs merkezleri ile Büyükşehir; öğrencilerin iyi bir eğitim almalarını sağlarken, akademik ve sosyal gelişimlerine de katkı sunuyor. Özellikle kırsal bölgelerde yaşayan ve merkeze göre eğitim imkanları kısıtlı olan öğrencilerin bu sorunu, Büyükşehir’in kurs merkezleri sayesinde çözüme kavuşuyor.

'KURS MERKEZLERİ SAYESİNDE ÖĞRENCİLER SINAVLARA EŞİT ŞARTLARDA HAZIRLANIYORLAR'

Aydıncık Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi Sorumlusu Erdem Anamurluoğlu, Aydıncık Kurs Merkezi’nin 2019 yılından beri hizmet verdiğini ve öğrencilerin merkezde hem sınavlara hazırlık yaptığını, hem de okuldaki derslerine destek olduklarını belirtti. Öğrencilere kaynak kitap, deneme, soru bankası gibi destek sağladıklarını ve her hafta ücretsiz deneme yaptıklarını kaydeden Anamurluoğlu, “Başkanımız Vahap Seçer, 2019 yılında ilk olarak Aydıncık’ta kurs merkezimizi açtı. Bu sayede Mersin merkezdeki bir öğrenci ile buradaki öğrencimiz arasında, eğitimde fırsat eşitliğini sağlamış olduk. Öğrencilerimiz bu sayede sınavlara eşit şartlarda hazırlanıyorlar. Burada çok güzel ve dinamik bir ekip oluşturduk. Başarımızı artırmamızdaki en büyük etkenlerden biri de öğretmen, öğrenci ve veli iş birliğini sağlamamızdır. Biz her ay veli ziyareti yapıyor, öğrencilerimizin çalışma ortamlarını yerinde görüyoruz" diye konuştu. (DHA)

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber