Geri Dön
Yenişehir‘Bölgesel Triatlon Ligi’ yarışması gerçekleştirildi

‘Bölgesel Triatlon Ligi’ yarışması gerçekleştirildi

‘Bölgesel Triatlon Ligi’ yarışması gerçekleştirildi

‘Bölgesel Triatlon Ligi’  yarışması gerçekleştirildi

MERSİN, (DHA)- MERSİN’de Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Triatlon Federasyonu tarafından düzenlenen ‘Bölgesel Triatlon Ligi’nin 7’nci Bölge 2’nci Etap’ yarışmasına ev sahipliği yaptı.

Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Triatlon Federasyonu’nun düzenlemiş olduğu ‘Bölgesel Triatlon Ligi’nin 7’nci Bölge 2’nci Etap’ yarışına ev sahipliği yaptı. Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı koordinesinde gerçekleştirilen yarışma Macit Özcan Spor Tesisleri’nde M1 (9-10), M2 (11-12), M3 (13-14) ve tasnif dışı başvuruların sayıldığı yıldız, genç ve yaş grupları kategorisinde düzenlendi.

Yüzme ve koşu olmak üzere 2 aşamadan oluşan Aquatlon yarışmasında kız ve erkek sporcular önce yüzdüler ardından koşu parkurunu deneyimlediler. 96 sporcunun zorlu parkurda yarıştığı ve kıyasıya mücadelenin yaşandığı yarışma sonrası sporculara rozetleri verildi. Diskalifiye olmamak şartı ile 2. Etap yarışmalarını tamamlayan M1-M2 ve M3 sporcuları Türkiye final mücadelesinde yarışmak için hak kazandılar.

Yarışma sonucuna göre; M1 erkekler kategorisi birincisi Poyraz Efe Özer, M2 erkekler kategorisi birincisi Eymen Ege Yıldırım, M3 erkekler kategorisi birincisi Rüzgar Kasımoğlu olurken; M1 kızlar kategorisinde Cemre Tuncer birinci, M2 kızlar kategorisinde Nisanur Atman birinci, M3 kızlar kategorisinde Yasemin Olğar birinci oldu.

‘HER ZAMAN SPORUN HER BRANŞINA DESTEK VERİYORUZ’

Gençlik ve Spor Hizmetleri Şube Müdürü Bünyamin Gökayaz, Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak, Türkiye Triatlon Federasyonu’nun ‘Bölgesel Triatlon Ligi’nin 7. Bölge 2. Etap’ yarışmasına ev sahipliği yaptıklarını belirtti. Gökayaz, “Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman sporun her branşına destek verdiğimiz gibi bu yarışta beraberiz. Yarışmada 96 sporcumuz bir araya gelip yarıştı ve güzel bir organizasyon oldu. Büyükşehir olarak gerçekten güzel işler yapmaya çalışıyoruz ve daha da yapacağız. Bununla ilgili çalışmalarımız dakendi organizasyonlarımız da var” ifadelerini kullandı.

Yarışmanın yüzme ve koşu olmak üzere 2 ayrı etaptan oluştuğunu kaydeden Gökayaz, “Yarışmada dereceye giren bütün sporcular direkt olarak Türkiye finaline gitmeye hak kazanıyorlar. Yarışmanın böyle bir önemi de var. Yarışan tüm sporculara başarılar diliyorum” dedi.

‘EV SAHİPLİĞİ YAPAN BÜYÜKŞEHİR’E TEŞEKKÜR EDERİZ’

Türkiye Triatlon Federasyonu Bölgesel Lig Sorumlusu Edip Kunt, daha önce de Macit Özcan Spor Tesislerinde yarışma düzenlediklerini ve bölgesellikte federasyon yarışmasının bu sene 3.’sünü gerçekleştirdiklerini kaydetti. 9-14 yaş arası çocukların altyapı seçimleri için yarışma düzenlediklerini belirten Kunt, “M1-M2, M3 kategorisinde katılan tüm sporcularımızın ikinci etap yarışını tamamlaması halinde diskalifiye olmaması koşuluyla federasyonumuzun gerçekleştireceği Türkiye final yarışına hak kazanacaklar. Biz aynı zamanda 7 bölgeden sorumluyuz ama merkezimiz Mersin olmak üzere burada iki yarışımızı gerçekleştirdik. Ev sahipliği yaptığı için Büyükşehir Belediyesi’ne çok teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi. (DHA)

FOTOĞRAFLI

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber