Geri Dön
TarsusTarsus Festivali, esnafa katkı sağladı

Tarsus Festivali, esnafa katkı sağladı

Tarsus Festivali, esnafa katkı sağladı

TARSUS(Mersin), (DHA)-MERSİN Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’nın koordinesinde bu yıl ‘Tarihin İzinde, Efsaneler İçinde’ sloganıyla 1-3 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilen ‘3'üncü Uluslararası Tarsus Festivali’nin yarattığı sinerji, esnafın ve vatandaşların beğenisini kazandı. Konserlerden sergilere, belgesel gösterimlerinden söyleşilere, dans gösterilerinden çocuklara yönelik değişik aktiviteleri barındıran festivalin Büyükşehir Belediyesi tarafından Tarsus’a kazandırılmış olması, vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılanıyor.

Kentin dört bir noktasında gerçekleşen programlarla on binlerce kişinin katıldığı ‘3'üncü Uluslararası Tarsus Festivali’, kent ekonomisinin kalkınmasına ve esnafın da ciddi iş potansiyeli yakalamasını sağladı. Tarsus’un yöresel lezzetlerinin ön plana çıkmasının yanı sıra, tarihi ve kültürel değerlere dokunuşların yapılmasına imkan veren festival, sanatsal faaliyetlerin de her sene daha da artmasına olanak sağlıyor. İlk 2 yıla oranla bu yıl festival coşkusunda artış yaşandığına vurgu yapan Tarsuslular, gelecek yıl coşkunun ve katılımın daha yoğun olacağına kesin gözle bakıyorlar.

Tarsus’un vazgeçilmez lezzetlerinden olan fındık lahmacun ustası Murat Gül, festivalin kente çok şey kattığını belirterek, “Tarsus yıllardır bir uykudaydı. Sağ olsun Başkanımız Vahap Seçer sayesinde, bu uykudan uyandı. Şimdi tüm Türkiye Tarsus’u konuşuyor. Bu festivaller sayesinde her sene kendimizi geliştiriyoruz” dedi.

Tarsus’un en eski humus ustaları arasında yer alan ve 64 yıldır bu mesleği yapan Salim Evcimen, festivalin kentin tanıtımına büyük katkı sağladığını belirterek, “Geç kalınmış bir olay aslında. Yapıldığı da çok iyi oldu. Tarsus’un tanıtımı bakımından önemli. Esnafımız da faydalandı ve festivalde güzel iş yaptı” diye konuştu.

TARSUS ESNAFININ GENELİ MEMNUN

Yöreye has Tarsus kebabı ustalarından Musa Karabaş, bu yılki festivalin daha da coşkulu geçtiğini kaydederek, “Festival, ekonomi anlamında da Tarsus’a çok güzel bir katkı sundu. Bunda en büyük pay Başkanımız Vahap Seçer’e ait. Coğrafi açıdan gezilecek çok yerlerimiz var. Gelen insanlar bunun için de geliyor. Gelmişken, gastronomi ile ikisi birleşince çok güzel bir manzara çıkıyor ortaya. Tarsus esnafının geneli çok memnun” ifadelerini kullandı.

Tarihi Kırkkaşık Bedesteni esnaflarından Serpil Demir de bu yılki festivalin, ilk 2 seneye göre daha güzel geçtiğini söyleyerek, “Düzenlenen etkinlikler sayesinde her yer doluydu. Portakal Çiçeği Karnavalı'ndan farkı yoktu. Dördüncü festivalin çok daha kalabalık olacağını tahmin ediyorum. Çok güzel reklam ve tanıtım yapıldı” diye konuştu.

Tarsus’un doğasıyla, tarihiyle ve kültürüyle çok kadim bir şehir olduğunu vurgulayan Çetin Kaya, “Tarsus’ta yerleşmiş bir kültür var. Dolayısıyla festivali başarılı buluyor ve ilerleyen zamanlarda çok daha büyüyeceğini düşünüyorum. Çünkü Tarsus’ta bu potansiyel var” dedi.

Tarsus’un dört bir noktasında yaşanan festival coşkusundan en çok çocukların faydalandığına dikkati çeken Şaban Kün ise, “Toplumumuzun buna ihtiyacı vardı. Herkes deşarj oldu ve çocuklar için yapılan etkinlikler kayda değer ve çok güzeldi. Çocukların o coşkusunu, verilen o hizmeti ben herkesin görmesini ve izlemesini isterdim” ifadelerini kullandı. (DHA)

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber