Geri Dön
TarsusMeslek lisesi hem Avrupa hem Dünya şampiyonu çıkarttı

Meslek lisesi hem Avrupa hem Dünya şampiyonu çıkarttı

Meslek lisesi hem Avrupa hem Dünya şampiyonu çıkarttı

Meslek lisesi hem Avrupa hem Dünya şampiyonu çıkarttı

Okan ÇALIŞKAN/TARSUS(Mersin), (DHA)- MERSİN’in Tarsus ilçesinde eğitim veren Ashab-ı Kehf Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, bilek güreşinde Avrupa ve Dünya şampiyonu çıkartarak başarıya imza attı.

Tarsus ilçesinde eğitim veren Ashab-ı Kehf Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin 3 öğrencisi Bilek Güreşi Avrupa ve Dünya Şampiyonasında Türkiye'nin gururu oldu. Avrupa ve Dünya şampiyonu sporcu çıkartan okul, sporcuların çalışma yapabilmesi için mini spor salonu oluşturdu.

Okulda çalışmalarını sürdüren 10’uncu sınıf öğrencisi Samet Nas (15), sol kol bilek güreşinde Dünya Şampiyonu oldu. Liseden geçtiğimiz yıl mezun olan sporcu Asude Kök (19) ise kadınlar kategorisinde Avrupa Şampiyonu ve Dünya üçüncüsü olmayı başardı. 12’nci sınıf öğrencisi Yusuf Altundal (17) ise ağır siklette Türkiye birincisi oldu.

‘ÖĞRENCİLERİMİZE HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERİYORUZ’

Öğrencilere sportif anlamda her türlü desteği verdiklerini söyleyen okul müdürü Erhan Bozkurt, “Gençlerimizle bu güzel mekanlarda hem dünya klasmanında hem avrupa klasmanında güzel sonuçlar aldık. Öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi tebrik ediyorum. Öğrencilerimize desteğimizi sürdüreceğiz. Bizlere desteğini esirgemeyen ilçe milli eğitim müdürümüze, değerli kaymakamımıza çok teşekkür ediyorum. Aynı zamanda spor kulüpleri de bizi çok destekledi. Çok güzel mekanlar oluşturduk” dedi.

Beden eğitimi öğretmeni ve bilek güreşi antrenörü Ahmet Özköylü de, "Hikayemiz 2016 yılında başladı. Okul sporları alındığı zaman bilek güreşi bir ivme kazandı. Okulumuzda yetenekli olan çocukları keşfedip, en iyi şekilde hazırlayarak milli takım seçmelerine gönderdik. Onlar da bizi mahcup etmeyerek şampiyonluklar kazandı. Bize desteğini esirgemeyen okul yönetimimize teşekkür ediyorum. Başarılı öğrencilerimizi de tebrik ediyorum” diye konuştu.

Dünya şampiyonu sporcu Samet Nas ise, “Önce Avrupa Şampiyonu ardından Dünya Şampiyonu oldum. Antrenmanlarıma devam ediyorum. Bize destek veren okul idaremize ve öğretmenlerimize teşekkür ederim” ifadesini kullandı.

‘BAŞKA KADIN SPORCU ÇIKSIN DİYE MÜCADELE EDİYORUZ’

Avrupa şampiyonu kadın sporcu Asude Kök ise şunları söyledi:

"Bilek güreşinde Avrupa şampiyonu oldum. Okulun tek kadın sporcusuyum. Benden başka kadın sporcu çıksın diye mücadele etmeye devam edeceğiz. Arkamızda duran hocalarımıza teşekkür ediyorum.”

Türkiye şampiyonluğu elde eden Yusuf Altundal ise hedefinin Dünya Şampiyonluğu olduğunu söyledi. (DHA)

FOTOĞRAFLI

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber