Geri Dön
AkdenizSeçer: 10 Numara Öğrenci Kenti Mersin’e tüm öğrencilerimizi bekliyoruz

Seçer: 10 Numara Öğrenci Kenti Mersin’e tüm öğrencilerimizi bekliyoruz

Seçer: 10 Numara Öğrenci Kenti Mersin’e tüm öğrencilerimizi bekliyoruz

Seçer: 10 Numara Öğrenci Kenti Mersin’e tüm öğrencilerimizi bekliyoruz

MERSİN, (DHA)- MERSİN Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, üniversite tercihi yapacak gençlere Mersin'e gelmelerini önererek, "10 Numara Öğrenci Kenti Mersin’e tüm öğrencilerimizi bekliyoruz" dedi.

Öğrenciler ve gençler için sunduğu imkanlar dolayısıyla ‘Öğrenci ve Genç Kenti’ olarak anılan Mersin, üniversite dönemi boyunca kentin tadını çıkaracak yeni öğrencilerini bekliyor. Eşsiz doğası, kültürel dokusu, sahilleri ve yaylalarıyla Akdeniz’in incisi konumunda olan Mersin’de, Büyükşehir Belediyesi tarafından öğrenci ve gençlere sunulan imkanlar kenti öğrenciler için cazip hale getirmeye devam ediyor. Mersin Büyükşehir, festivaller, her bütçeye uygun konsept kafeler, ucuz ulaşım, çalışma salonları, danışma merkezleri ve part-time iş olanaklarıyla öğrenciler için birbirinden güzel imkanlar sunuyor.

Tüm gençleri, Mersin’e ve Mersin’deki üniversiteleri tercih etmeye çağıran Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “Üniversite sınav sonuçları açıklandı. Çocuklarımız artık puanlarına göre tercih yapacaklar. ‘10 Numara Öğrenci Kenti Mersin’e tüm öğrencilerimizi bekliyoruz. Mersin’de öğrencilerimizin istediği ve mutlu olabilecekleri birçok ortam var. Her şeyden önemlisi onları çok seven bir başkanları var” dedi.

Toplu taşımanın öğrenciler için 5 TL olduğu Mersin’de, üniversitenin giriş kapısında bir öğün yemeğin 15 TL olduğu Mahalle Mutfağı ve ücretsiz çorba noktaları olduğunu belirten Seçer, “Bunun dışında çocuklarımızın her an gidip derslerini çalışabileceği okuma salonlarımız var. Sahilde deniz manzaralı, Türkiye’nin belki de dünyanın en güzel okuma salonlarından bir tanesinde ders çalışma imkânları var. Belediyemizin kafelerinde part-time çalışma imkânları var” diye konuştu.

Mersinin kültür ve sanat dolu rengarenk bir kent olduğuna vurgu yapan Seçer, “Burada öğrencilerimiz için konserler, etkinlikler, onların hoşça vakit geçirebileceği ortamlar çokça var. Tüm öğrencilerimizi Mersin’de üniversite okumaya davet ediyorum” ifadelerine yer verdi. (DHA)

FOTOĞRAFLI

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber