Geri Dön
DerikDerik'te Şehit Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk anısına, Mehmet Çoksüer adına taziye evi açıldı

Derik'te Şehit Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk anısına, Mehmet Çoksüer adına taziye evi açıldı

Derik'te Şehit Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk anısına, Mehmet Çoksüer adına taziye evi açıldı

Derik'te Şehit Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk anısına, Mehmet Çoksüer adına taziye evi açıldı

Emrullah KARAKAŞ/DERİK (Mardin), (DHA)- MARDİN’in Derik ilçesinde Kadın Hastalıkları ve Doğum Doktoru Prof. Dr. Hakan Çoksüer, şehit Kaymakam Muhammef Fatih Safitürk anısına, ilçede uzun süre askerlik şubesinde memur olarak görev yapan merhum Mehmet Çoksüer adına taziye evi yaptırdı.

Kadın hastalıkları ve doğum doktoru Prof. Dr. Hakan Çoksuer, uzun süre askerlik şubesinde memur olarak görev yapan merhum Mehmet Çoksüer adına Bahçelievler Mahallesi’nde 500 metrekare alan üzerinde, bay ve bayanlar için ayrı mescit ve mutfak bölümleri olan 2 katlı taziye evi yaptırdı. Yapımı tamamlanan taziye evinin dualarla açılışı gerçekleştirildi. Açılış törenine İlçe Kaymakamı Evren Çakır, Kadın Doğum Uzmanı Prof. Dr. Hakan Çoksüer, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Mevlit Taş, Diyarbakır Bölge Adliye Mahkemesi Başkanı Kenan Şenlik, Mardin Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Osman Kaba, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Diyarbakır Bölge Müdürü Fikret Dişlioğlu, Diyarbakır Adli Tıp Yüksek Mühendisi Yüksel Çolak, Türkiye Jokey Kulübü Diyarbakır Hipodrom Müdürü Yılmaz Çelik, Diyarbakır Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Müdürü Erdal Seven, Diyarbakır Halk Bankası Bölge Müdürü Tuncay Baytaşoğlu, İlçe Müftüsü Dr. İbrahim Halil Şimşek, AK Parti İlçe Başkanı Süleyman Karahan, sivil toplum kurum temsilcileri, kurum amirleri ile vatandaşlar katıldı. Açılışta konuşan Kaymakam Evren Çakır, “Burada, bu eserin hayata geçirilmesinde öncü olan, destek olan, bizlere hiçbir zaman desteğini esirgemeyen ve tabi yetiştiği değerlerden biri olan çok kıymetli Prof. Dr. Hakan Çoksüer hocamıza da çok teşekkür ediyoruz. Hakan Hocamız da sağ olsun, gerek Şehit Kaymakamımızın manevi hatırasına saygı gösterir, gerekse de kıymetli babaları merhum Mehmet amcamızın adını yaşatabilmek amacıyla ve bulunduğumuz yer, yeni yerleşim yeri olan merkez mahallemiz Bahçelievler’de böyle bir ihtiyaç vardı. Böyle bir ihtiyacı da hocamızın değerli katkıları ve çalışmalarıyla tamamlandı” dedi.

‘HEPİMİZ BURADA EMANETÇİYİZ, SERVETİN SINIRI YOKTUR, MÜKAFATI VARDIR’

Babası Mehmet Çoksüer adını yaşatmak ve Şehit Kaymakam Muhammet Fatih Saftürk anısına taziye evi yapmaya karar verdiğini Prof. Dr. Hakan Çoksüer, “Öncellikle 10 Kasım 2016’da şehit edilen Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk’ü ve o dönemde şehit edilen güvenlik görevlilerini rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Yüzlerce yıl nice kanlar döküldü bu topraklarda. Derik savaşlara, akınlara, hakimiyet kavgalarına şahit olmuş, kutsal kitaplarda adına yemin edilen zeytinin diyarı olmakla günümüze ulaşmıştır. Biliyorsunuz ki ilçemiz zeytin cenneti olarak kabul ediliyor. İlçemizde belirgin olarak kendini gösteren zeytinlikler, Derik’in simgesi olmuş durumda. Zeytinimiz dünya ya açılan bir penceremiz oldu. Rahmetli babam bize, ‘Hepimiz burada emanetçiyiz, servetin sınırı yoktur, mükafatı vardır’ derdi. Bizler de onun açtığı bu yolda gücümüzün yettiği, imkanlarımızın el verdiği oranda ülkemize, ilimize, ilçemize faydalı olmaya çalışıyoruz. Bahçelievler Mahallesi’nde rahmetli babam Mehmet Çoksüer adına açtığımız taziye evimizin halkımıza hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Taziye evinin yapımına vesile olup desteklerini esirgemeyen Derik Kaymakamımız Sayın Evren Çakır, ilçemizin önemli değerlerinden Prof. Dr. Sayın Aydın Ayaydın hocama, eşim Doktor Fevziye Çoksüer’e ve ayrıca taziye evinin yapımı aşamasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.(DHA)

FOTOĞRAFLI

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber