Geri Dön
AkhisarAkhisar İtfaiye Amirliği hizmete açıldı; ekipler ilk yangına hareket etti

Akhisar İtfaiye Amirliği hizmete açıldı; ekipler ilk yangına hareket etti

Akhisar İtfaiye Amirliği hizmete açıldı; ekipler ilk yangına hareket etti

Akhisar İtfaiye Amirliği hizmete açıldı; ekipler ilk yangına hareket etti

MANİSA, (DHA)-MANİSA Büyükşehir Belediyesi tarafından Akhisar ilçesinde yaptırılan yeni itfaiye amirliği hizmet binası törenle hizmete açıldı. Açılış töreni esnasında Turgutlu ilçesinden gelen ihbarı üzerine itfaiye ekipleri, yeni hizmet binasından ilk yangına hareket etti. Törende konuşan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, alınacak tedbirler ve atılacak dikkatli adımlarla itfaiyeye destek olunabileceğini söyledi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından Akhisar ilçesi Atatürk Mahallesi'nde inşa ettirilen İtfaiye Amirliği hizmet binasının açılışı, törenle yapıldı. Törene Akhisar Kaymakamı Murat Kütük, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek,Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu, Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu, Salihli Belediye Başkanı Mazlum Nurlu, Gölmarmara Belediye Başkanı Cem Aykan, Gördes Belediye Başkanı İbrahim Büke, CHP Manisa İl Başkanı İlksen Özalper, Manisa Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ Genel Müdürlüğü yönetimi, CHP il, ilçe, kadın ve gençlik kolları ile itfaiye personelleri ve vatandaşlar katıldı.

'HAZİRAN AYINDA MÜDAHELEDE BULUNULAN YANGIN SAYISI 1930'

İtfaiyeci duası ile konuşmasına başlayan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, "Allah itfaiyecilerimizin yardımcıları olsun. İtfaiyecilik, can ve mal güvenliğimizi korumak için her gün hayatlarını riske atan, kendilerinden önce başka canların canını kurtarmayı görev edinen kahramanlık içeren bir meslek grubudur. Yangınlarla mücadelenin yanında mahsur kalan insanları kurtarmak, trafik kazalarında yaralananlara yardım etmek, doğal afetlerde canları kurtarmak gibi birçok acil durumda görev yapan itfaiyeciler, üstlendikleri tehlikeli görevi gözlerini kırpmadan özveriyle yerine getirirler. İnsanlık için hayati önem taşıyan bir mesleğe sahip olan; cesaretleri ve fedakarlıkları sayesinde canımızı, malımızı ve toplumu koruyan tüm itfaiyecilere emekleri ve fedakarlıklarından dolayı teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

İtfaiyenin çalışmaları ile ilgili bir veriyi de paylaşan Başkan Zeyrek, “Manisa Büyükşehir Belediyesi itfaiyemiz, geçtiğimiz yıl Haziran döneminde 626 yangına müdahale etmiş. Bu yılın 1-30 Haziran döneminde müdahalede bulunduğu yangın sayısı 1930. Bu sayının 1332'sini ot ve anız yangınları oluşturuyor. Bilinçsizce anız yakılması sonucunda yaşanan yangınların hem maddi zarara sebebiyet verdiğini hem de doğada tahribata neden olduğunu vurgulamak istiyorum. Huzurlarınızda tüm vatandaşlarımızdan bu konuda duyarlı olmaları çağrısında bulunuyorum. Alacağımız tedbirlerle yangından korunmak ve doğamızı korumak bizlerin elinde. Yangına sebebiyet vermeyelim ve hep birlikte ormanlarımızı, doğamızı koruyalım" diye konuştu. Başkan Zeyrek, alınacak tedbirler ve atılacak dikkatli adımlarla itfaiyeye destek olunabileceğini vurguladı.

'GÜNLÜK ORTALAMA 75 YANGINA ÇIKIŞ YAPILIYOR'

Manisa Büyükşehir Belediyesi itfaiyesinin günde ortalama 75 yangına çıkış yaptığına dikkati çeken Başkan Zeyrek, "İlimiz genelinde 160 araç ve 634 emekçi itfaiyemizle yangınlara ve olaylara müdahale etmek için gayret sarf ediyoruz. Manisa Büyükşehir Belediye İtfaiyemiz, olaylara müdahale süresinde yurt genelinde kendisini kanıtlamış bir itfaiye teşkilatı olarak ön plana çıkıyor" dedi.

Başkan Zeyrek, Akhisar İtfaiye Amirliği hizmet binası hakkında da şu bilgileri verdi: "Akhisar itfaiye amirliğimiz, 12 itfaiye aracı garajı, 24 kişilik yatakhanesi, 30 personellik bekleme alanı, 16 kişilik yemekhane, giyinme ve soyunma odalarının bulunduğu modern bir hizmet binası olacak. Önceki dönemde temeli atılan projeyi tamamlayarak, Akhisar'ımızın hizmetine açıyor olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Ancak ben bu tür yerleri hiç kullanmamayı, yangınların ya da olayların hiç yaşanmamasını temenni ediyorum" diye konuştu. Konuşmaların ardından Başkan Zeyrek, protokol üyeleri ve açılışa katılan Manisalılarla birlikte Akhisar İtfaiye Amirliği'nin açılış kurdelesini kesti. Ardından İİtfaiye Amirliği'nde inceleme yapılırken, gelen bir ihbar üzerine ekipler, Turgutlu'daki bir yangına takviye olarak müdahale için hareket etti.(DHA)

FOTOĞRAFLI

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber