Geri Dön
KayseriKayseri'de 'Toplu Taşımada Temiz Enerjili Araçlar' konferansı gerçekleştirildi

Kayseri'de 'Toplu Taşımada Temiz Enerjili Araçlar' konferansı gerçekleştirildi

Kayseri'de 'Toplu Taşımada Temiz Enerjili Araçlar' konferansı gerçekleştirildi

Kayseri'de 'Toplu Taşımada Temiz Enerjili Araçlar' konferansı gerçekleştirildi

Furkan KAVUKLU/KAYSERİ, (DHA)- KAYSERİ Büyükşehir Belediyesi Ulaşım A.Ş. ve Uluslararası Toplu Taşıma Birliği (UITP) iş birliği ile 'Toplu Taşımada Temiz Enerjili Araçlar UITP Avrasya Konferansı' gerçekleştirildi.

Kadir Has Kongre ve Spor Merkezi Erciyes Salonu'nda gerçekleştirilen konferansa, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Ulaşım A.Ş. Genel Müdürü Mehmet Canbulut, UITP yetkilileri ve davetliler katıldı. Burada açıklamalarda bulunan Başkan Büyükkılıç, "Konu, toplu taşımada temiz enerjili araçlar. Hepiniz için anlamlı, önemli diyorum. Çevre kirliliğiyle, hava kirliliğinden söz ederken elbette ki toplu taşıma araçlarının filolar halinde yoğunluğu hepimizi etkilemekte. Hepimizin gözleri egzoz gazı dediğimiz, adeta egzozdan çıkan dumana takılmakta. Çağımızda bu yönde gerekli önlemler alınıyor. Gerekli çalışmalar yapılıyor. Belki bu alandaki yapılan çalışmalar sonrasında epeyce mesafe alınıyor ama yine de sorunlar bitmiyor. Hava kirliliği açısından önem arz ederken, 'neler yapabilirize' de kafa yormadan geçemiyoruz" ifadelerini kullandı.

TOPLU ULAŞIMIN YÜZDE 40'INI ELEKTRİKLİ ARAÇLAR OLUŞTURUYOR

Kayseri Büyükşehir Belediyesi olarak iklim değişikliğiyle mücadelede atılan adımları paylaşmanın onur olduğunu söyleyen Başkan Büyükkılıç, "İklim değişikliği dünyamızı ve yaşam biçimimizi temelden tehdit eden küresel bir sorun. Bütün dünyada olduğu gibi şehrimizde de bunun etkileri hissedilmektedir. Bizi ilgilendirmez diyemeyiz. Şehrimizdeki emisyon kaynaklarına baktığımızda en önemli karbon ayak izi oluşturan hizmetlerimizin birisi, toplu taşıma olduğunu hepimiz görmekteyiz. Zaman zaman da bu konularda eleştirel yaklaşımları da hepimiz yapmaktayız. Bu kapsamda toplu ulaşımda yolcularımızın yüzde 40'ını mevcut filomuzda bulunan elektrikli otobüsler ve tramvay ile temiz enerjili olarak taşıdığımızı paylaşarak bu sevincimizi de sizlere aktarmaktayız" diye konuştu.

'UMARIM AKSAMADAN HEDEFİMİZE ULAŞMIŞ OLURUZ'

Rüzgar ve Güneş Enerjisi Santrallerinde üretilen enerjiye değinen Başkan Büyükkılıç, "Temiz yakıtlı ulaşımı desteklemek adına projelendirdiğimiz 21 megavat kapasiteli Rüzgar Enerji Santrali (RES), ve bir onda 8 megavatlık projemiz, Güner Enerji Santralimizin (GES) yıl sonuna kadar devreye alacağımızın sevincini şimdiden sizlere paylaşıyoruz. Bu yaptığımız çalışmalar ile ulaşımda tükettiğimiz elektrik enerjisinin 2 katını üretecek kapasiteye sahip olduğumuzu hem kendi gereksinimimizi karşılayacağımız hem de buradan ayrıca kendi Ulaşım A.Ş.'mizin bütçesine gelir elde edecek olması, dolayısıyla da büyükşehirin yükünün azalacağının sevinci şimdiden yaşamaktayız. Umarım aksamadan hedefimize ulaşmış oluruz" dedi. (DHA)

FOTOĞRAFLI

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber